1. 4

  @2: Die studie bevestigd slechts wat Linkse partijen al heel lang zeggen: als er al sprake is van verhoogde criminaliteit, dan ligt dat niet aan de vluchtelingen, maar aan kansloze asielzoekers. Dit onderzoek laat heel duidelijk zien dat PVV en FvD er volledig naast zitten met hun agitprop.

  “Niet alle herkomstlanden bleken even sterk vertegenwoordigd in de ­criminaliteitscijfers. Mensen uit landen die door oorlog en strijd worden verscheurd, zoals Syrië, Irak en Afghanistan, kwamen weinig voor, terwijl Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs de statistieken overheersten.”

  “Echte oorlogsvluchtelingen verkeren in een totaal andere situatie. Zij krijgen van meet af aan te horen dat ze hoogstwaarschijnlijk mogen blijven. Bovendien kunnen zij een ­beroep doen op allerlei ondersteuning. “Dan doen ze natuurlijk hun best om niets verkeerd te doen”, aldus Pfeiffer op het ZDF-journaal.”

  Vervelend, heh, die harde cijfers. Geloofde je net zo leuk in de populistische sprookjeswereld, komt die werkelijkheid weer om de hoek kijken … het leven van een regressiefje valt niet mee.

 2. 5

  @4: Dat nog afgezien van het verschil tussen beide landen voor wat betreft de samenstelling van herkomstlanden van asielaanvragers. Omdat in Duitsland de verwerking (en dus afwijzing) van (kansloze) aanvragen veel langer duurt, kiezen bv. Noord-Afrikanen en Albanezen ervoor om een aanvraag in Duitsland te doen. In Nederland zijn er echter weinig aanvragen uit deze landen en als ze dat al doen zijn ze ook heel snel Nederland weer uit, omdat de aanvraag direct wordt afgewezen en ze een eventueel beroep in het buitenland moeten afwachten. Het beleid van Nederland is zelfs zo streng dat er leegstand is in de asielzoekerscentra.

 3. 7

  @6: Nee. Ik weet niet of ie ze leest, maar erop reageren doet hij nooit. Het is altijd post en run bij hem. Grote kans dat ie over een paar dagen dezelfde link weer ergens post met (vrijwel) dezelfde beweringen erbij.

 4. 8

  @2: Zo vermoeiend dat sommige “gewone mensen” er altijd weer als de kippen bij zijn om uit dit soort berichtgeving de vermeende bewijslast te destilleren en rond te toeteren.

 5. 9

  @2 @4 @5: Uit de nasleep van de Keulse Sylvesternacht was toch gebleken dat er -in elk geval in die Duitse regio- al veel langer A) een hardnekkige scene van criminele Noord-Afrikanen bestond, die B) in de vluchtelingenstroom een mooie mogelijkheid zag om ‘landgenoten’, die anders niet (of veel moeilijker danwel duurder) naar Duitsland (e.o.) konden komen, mee te laten liften (en huisvesting te bieden)?
  Op de aanslagplegers van Bataclan zijn bijv. Griekse inschrijvingspapieren gevonden, die ze bij zich hadden om vooral verwarring te zaaien. Een kind dat abonnee van de Donald Duck wilde worden moest meer moeite doen…

  Het is jongleren met labels en statistieken: Dat een illegale crimineel zich als vluchteling voordoet, maakt hem daarmee nog geen vluchteling. Hij blijft een illegale crimineel die wel de plaats van een vluchteling inneemt.

 6. 10

  @9: Dat niet alleen, inmiddels is ook wel duidelijk geworden dat het een major fuck-up in crowd control was. De Correspondent had er een tijd geleden een paar goede artikelen over; er zijn enorme fouten gemaakt door de politie en gemeente bij het beheersen van de mensenmassa’s, waardoor er plotseling duizenden mensen op het station bij elkaar werden geperst zonder uitgang. Het is nog een wonder dat er niets ergers is gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren