SG-café donderdag 02-05-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 02-05-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (24)

#1 tigger

Mijn oudste kreeg na een ongeluk van een chiropractor te horen dat hij niet goed kon herstellen, omdat zijn immuunsysteem vaccinatieschade had.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gaan-mensen-mijn-jongste-kind-straks-buitensluiten-omdat-hij-niet-gevaccineerd-is~bbc03565/
Eindelijk kinderdagopvang waar inentingen verplicht zijn. Bizar dat De Volkskrant de wanen van deze ouders niet weerlegt trouwens.

#2 Bismarck

@1: Een chiropractor, dat is dus een vrij (niet BIG-gereigstreerd) beroep. Elke kwakzalver kan zich zo noemen, zonder enige medische kennis of vaardigheid.

Verder trouwens inderdaad een abominabel stukje journalistiek van het VK.

#3 rongvk

@1 Na “chiropractor” hield ik op met lezen, en dat is waarschijnlijk alleen maar goed voor mijn geloof in de mensheid.

Volksgezondheid moet je niet bij de kinderdagverblijven zelf neerleggen, want ga er maar van uit dat deze ideologie overal leeft, ook onder dagverblijfdirecties.

Waanzin. Tussen de forum achterban en deze antivax gekheid heeft hoogopgeleidheid anno 2019 werkelijk alle betekenis verloren. Mijn ex was de trend 10 jaar voor, postdoctoraal en toen moesten we cactusjes kopen om de straling van haar LCD computerscherm op te vangen… toen zag ik de bui al hangen.

Ergens is iets verkeerd gegaan.

#4 majava

Ik kijk geen TV, geen Nederlandse en geen Finse. Slechts wat flitsen en journaals via internet. Maar die Matthijs van Nieuwkerk ken ik wel en z’n salaris ook.
https://nos.nl/artikel/2282911-bnnvara-wil-uitzondering-voor-salaris-van-nieuwkerk-npo-ziet-geen-ruimte.html

Aan de ene kant dacht ik ‘die Balkenende-norm telt voor iedereen, dus ook voor jou’. Nu ik lees dat hij de STER inkomsten flink boost en zo fluitend z’n salaris goedmaakt, twijfel ik weer, want als het om geld gaat, dan kun je het niet alleen over kosten hebben, maar moet je ook de baten beschouwen. Dan blijft alleen nog de vraag of er niemand anders is die hetzelfde zou kunnen doen voor de publieke omroep, tegen een regulier salaris. Of krijg je dan het Ajax-effect: zodra ze goed worden, worden ze meteen weggekocht en zul je nooit echt goede inkomsten kunnen genereren?

#5 tigger

@3:
Het is mooi dat kinderdagverblijven nu oppakken wat de overheid al decennia laat liggen. Ik heb een kind onderweg en 1 die nog niet oud genoeg is voor de BMR vaccinatie en ik woon in een regio waar een mazelen uitbraak is. Ik zou graag zien dat het KDV waar mijn kind naar toe gaat, vaccinatie-weigeraars niet binnen laat.

#7 Krekel
#8 Bismarck

@6: De S in SPD staat ook al heel lang nergens meer voor.

#9 Analist

@8: dit “idee” komt toch van de spd jeugd…

#10 Frank789

@1: Ik vermoed dat politiek een flink stuk van de studie journalistiek uitmaakt en dat de meeste studenten ook wel daarin geïnteresseerd zijn. Dus ze hebben verstand van het onderwerp, dus ze kunnen kritische vragen stellen. Van vaccinatie hebben ze echter geen verstand én van antivaxxers en complotdenkers hebben ze geen verstand. Dan wordt het een ‘aapjes kijken’ artikel, net zoals mensen die kabouters in het bos zien. En die zielige mensen ga je sowieso geen kritische vragen stellen. Ten onrechte.

Hessel von Piekartz heeft journalistiek én politicologie gestudeerd.
De stagiair, Flora Woudstra Hablé, heeft film- en literatuurwetenschap gestudeerd en studeert nu journalistiek. Wie van de twee zou het artikel voornamelijk geschreven hebben?
Je kunt er wel (achteraf) wat links tussen stoppen naar horrorverhalen over ziektes e.d., maar waarom niet gevraagd of de geïnterviewde die wil lezen en becommentariëren? Waarom niet gevraagd of ze de grote studies kennen naar de effecten van vaccinaties en autisme en dergelijke? Want ik zie dat de geïnterviewden alleen de ‘bekende antivax-bronnen’ op internet hebben gevonden.

#11 beugwant

@10:

net zoals mensen die kabouters in het bos zien

Ga nou niet zeggen dat dat je nog nooit is overkomen. Je hoeft ze niet te zien om te weten dat ze er zijn. Ik heb er eentje vlak bij of misschien zelfs in mijn huis. Een hele nare, hij legt telkens mijn gereedschap op een andere plaats. Brillen, die op mijn neus horen, schuift hij op mijn voorhoofd; dat soort werk!

#12 Bismarck

@9: De jonge socialisten ja, maar de SPD vraagt zich letterlijk af wat de bedenker heeft gerookt, dat ie met zulke socialistische praatjes af komt.

#14 gbh
#15 Le Redoutable

De rijke Tesla rijdende elite in Amsterdam claimt vanaf 2030 alle parkeerplaatsen in de stad voor zich zelf. MKB’ers en de lagere inkomens die het moeten doen met een 2e handsje krijgen een dikke middelvinger. Grote bedrijven krijgen hierdoor een monopolie positie voor alles wat met een bestelauto vervoerd moet worden aldus een logistiek expert:

https://www.at5.nl/artikelen/193733/verbod-op-benzine-autos-haalbaar-mkb-kan-zich-geen-elektrische-bestelbus-veroorloven

#16 Frank789

@15: [ De rijke Tesla rijdende elite in Amsterdam ]

Je bent weer aan het stoken.
Jij weet helemaal niet hoe het aanbod van goedkope vs dure elektrische auto’s over 11 jaar zal zijn.

MKB’ers? Midden- en kleinbedrijf’ers?

#17 Anno Niem

@15: weer typisch links, onrealistisch plan want men heeft nog niet nagedacht hoe dit betaald moet worden.

#18 Bismarck

@17: Hoe realistisch is het om in 2030 nog überhaupt op diesel/benzine te rijden?

#19 majava

@18: Inderdaad. Veel succes voor zij die over 10 jaar gaan shoppen voor een nieuwe dieselauto. Verrekte linkse autoproducenten, gvd.

#20 JANC

@16: De zorgen van het MKB zijn een heel klein beetje acuter, want kennelijk wil men al bestelwagens met verbrandingsmotoren weren in 2025.

#21 Frank789

@20: Klopt als een bus, maar ik viel over de verbastering mkb’ers.

Het beoogde tempo ligt erg hoog, maar ze geven zelf al aan dat dat alleen gaat lukken bij voldoende aanbod van goedkope alternatieven en tweedehands elektrische auto’s.
Maar als je een schokeffect wilt moet je de lat hoog leggen.

#22 Anno Niem

@18: heel realistisch want auto’s kunnen lang mee gaan. Met dit soort plannen wekt links alleen maar irritatie op i.p.v. dat ze draagvlak proberen te creeëren. Want de burger met kleine beurs is weer eens de sjaak.

#23 Bismarck

Voor degenen die willen weten waar Le R de inspiratie voor zijn woorden opdoet: Rara, van wie zijn de woorden “Vanaf 2030 is Amsterdam echt alleen nog voor de subsidieslurpende Tesla-elite”?

#24 Frank789

@23: Geert W. ?

Alsof de grachtengordel tot aan de A10 reikt en er geen andere e-auto’s bestaan en nog meer zullen bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*