1. 1

  Europese verkiezingen over drie weken, maar de stilte is oorverdovend. Nog geen campagnes of stemwijzers gezien. Ondertussen lijkt het er op dat er maar 1 pan-Europese partij op de kieslijst staat, Volt, de rest zijn allemaal lokale partijtjes.

 2. 5

  Als de nationaal-populistische arbeidersbeweging niet zo zou tegenwerken, zouden we die hele Europese politiek natuurlijk wat verder kunnen democratiseren.

 3. 7

  @2: Een vorige keer heb ik zo’n Europese kieswijzer ingevuld. Kwam uit op de Luxemburgse communisten. ? Wist niet eens dat die bestonden en het maakt ook niet uit want je kunt alleen maar op een landgenoot* stemmen.
  Zouden we op kandidaten uit heel Europa kunnen stemmen, dan krijgen de stembiljetten minstens het formaat van een fors tafellaken; maar dat dit niet kan, is strikt genomen wel een lelijk manco in de Europese democratie.

  *Hoe zit dat eigenlijk voor de houders van een dubbel paspoort?

 4. 9

  @7: “je kunt alleen maar op een landgenoot* stemmen.”
  Nee hoor, elke inwoner uit de EU kan zich op eender welke kieslijst laten zetten. Zo is bv. FvD-lijsttrekker Eppink al eens EP-lid geweest via de Belgische Lijst Dedecker.

 5. 13

  Met een dubbel EU-paspoort, of als je EU-woonplaats en EU-nationaliteit verschillen mag je kiezen waar je stemt. Je moet dan wel plechtig beloven maar in 1 land te stemmen of zelfs maar in 1 land als kiezer geregistreerd te staan. Het is mij niet bekend of er ook op dubbelstemmen wordt gecontroleerd en of en wat voor sancties daarop staan.

 6. 14

  @13: In die situatie moet je wel van het stembureau in land A naar dat in land B racen. Dat is logistiek lang niet altijd haalbaar en het kost je je ecologische voetafdruk.

  Wacht eens even: Dáárom is Nederland zo moeilijk met dubbele nationaliteiten! Want dankzij die gristenen stemmen wij altijd op woensdag* en niet zoals beschaafde landen dat doen op zondag.

  *tenzij dat een biddag voor het gewas is…

 7. 15

  @14: Gelukkig vinden de verkiezingen niet op één dag plaats, maar van woensdag t/m zaterdag. Met dank aan Nederland, dat vooralsnog weigert om verkiezingen op een andere dag dan woensdag te houden.

  België is zaterdag, moet toch lukken.

 8. 17

  Tja GBH @16, het feit dat Trump en Bolsanaro fascisten zijn betekent nog niet dat Maduro zijn regime het verdedigen waard is zoals jij aangeeft. Als je echt solidair wilt zijn met Venezolanen dan steun je elke gast die er voor kan zorgen dat er vrije en eerlijke verkiezingen kunnen komen. Ik weet overigens niet of de huidige oppositieleider daartoe te rekenen valt.

 9. 18

  @13: Met DL, BE en NL nationaliteit, moet dan drie keer stemmen best lukken, als je in de regio woont die je eigenlijk recht op alle drie de nationaliteiten zou moeten geven (vanwege historische redenen). Als je in die regio woont, zou je trouwens ook op één dag makkelijk met de fiets in alle drie de landen een stembureau moeten kunnen bereiken, dus met de ecologische voetafdruk valt het dan ook best wel mee (scheelt weer een autoritje naar de sportschool, dus effect = negatief).

 10. 20

  Naar goed Nederlands initiatief (NSB) volgt nu de (deels trolling) fase van het welbekende ‘wegkijken’. Alles wat hierboven staat ^ (t/m 19) , is voor alle (“echte, en vooral zelfverklaarde”) Nederlanders voldoende motivatie om zich actief bezig te houden met meer belangrijke zaken, niet zo ver van ieders (see what i did thar?) bed. Niet? Partijkartel bij FvD…MUAHHAHAHAHHAHA

  LINUX! GAMING!

  Iemand hier wees mij ooit op Wine (en Linux), qua gaming, heel lang geleden. Ik weet niet meer wie, exact. Steam out-of-the-bleu, een paar spellen dito.

  Mint, en een of andere bionische bever.

  CPU/ GPU – minimaal
  I/O – minimaal
  etc? nah.

  Lutris en PlayonLinux te testen.

  Dank!

  p.s.
  Volgens ‘sommigen’ moet ik nu wijzen op het extremistische van hetgeen gaande is in alles boven 19. Ik vraag mij enkel af wanneer debielrechts eens tot zinnen komt en zich niet langer laat manipuleren door een of andere ‘sterke leider’. Hier in Nederland zijn Wilders en Baudet inwisselbaar, nazi en fascist. (toch nog een beetje ontopic…)

  pps:
  hallo, ALTJohan. <3

 11. 22

  @15: Met dank aan Nederland, dat vooralsnog weigert om verkiezingen op een andere dag dan woensdag te houden.

  De verkiezingen zijn op 23 mei. Een donderdag. Wat bazel je nou?

 12. 23

  @12: Dat er geen slachtoffers vallen. Maar gezien de berichten lijkt dat ijdele hoop.

  BBC commentator:

  Events in Venezuela are uncertain and unclear but Mr Guaidó has seemingly gambled heavily in his latest bid for power. ….Mr Guaidó and his supporters claim parts of the military across the country have backed him, but so far there is little evidence of this.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren