SG-café dinsdag 28-07-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 28-07-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (7)

#1 Le Redoutable

Het Nederlandse zorgsysteem staat volgens “een alliantie van gerenommeerde instituten” in de top 5 van landen die het best voorbereid zijn op een ramp als Covid-19.

“Qua prijs-kwaliteitverhouding doet ons ziekenhuissysteem niet onder voor andere systemen in Europa; het is ook niet de vergrijzing die onze medisch-specialistische zorg onhoudbaar duur maakt, maar eerder de kosten van technologische innovaties.”

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/gooi-roer-nu-niet-helemaal-om-in-zorg~bfd691ab/

Weer een “Neoliberale” mythe wetenschappelijk doorgeprikt.

#2 McLovin

@1: Wederom cherry picken en je hele levensvisie baseren op 1 artikel. Je leeft in een bubble.

#3 lmgikke

@1 je verwijst naar ern opiniestuk, geen gepubliceerd wetenschappelijk artikel.

Heb je het stuk wel gelezen? ze pleiten voor een aanpassing om de marktwerking (jouw neoliberale stokpaardje) buiten werking te kunnen stellen in tijden van crisis.

Andere woorden: als het goed gaat mag er marktwerking en winst maximalisatie plaatsvinden, in een crisis mag de overheid bijspringen.

Niets wetenschappelijk, gewoon een mening van een paar mensen.

mijn mening: schandalig dat ze voorstellen de lusten te privatiseren en de lasten te socialiseren.

En de kosten van technologische ontwikkelingen klinkt mooi, maar je gaat voorbij aan wat dat zijn: dure (ICT) projecten met vele consultants en managers. Geen directe zorg dus.

Als het stuk iets is, dan is het juist een schaamteloze poging het neo liberale gedachtegoed nog verder door te voeren in het systeem.

Waarom kon de IC het op de piek aan? omdat in het begin van de crisis de IC vol lag met ouderen (overlevingskans bij ouderen bij covid 85%), en men toen ouderen is gaan bang maken m.b.t. kwaliteit van leven na ziekenhuisopname. Dit zorgde ervoor dat velen ‘kozen’ om dan maar niet opgenomen te worden en in eenzaamheid te sterven in het verzorgingshuis.

Schandalig en on ethisch als je het mij vraagt.

#5 beugwant

@4:

Stichting Donum Domini, te Bad Laer, Duitsland,

Wat motten die paapse moffen hier? Beetje morrelen aan een achterdeur. Deze vorm van belagen is geen demonstreren maar stalken. Wedden dat die stichting wordt geleid door oude mannetjes die zelf niet zwanger kunnen worden?

#6 Bismarck

@4: Wat is er precies interessant aan? Vrouwen die een abortus ondergaan lastig vallen is gewoon vrouwen die een abortus ondergaan lastig vallen. Wat mij betreft past dat in dezelfde categorie als de WBC “demonstraties” bij de begrafenis van gesneuvelde militairen (maar dan nog een tikje opdringeriger).

#7 lmgikke

m.b.t. de anti abortus beweging die beweren dat ze pro life zijn:

Gedachte experiment:

huis staat in brand. in een kamer staat een koelbox met 100 foetussen en een wieg met een baby. Je kunt een van de twee redden. Wat kies je?

De anti abortus mensen gaan natuurlijk voor de koelbox, 100 vs 1.

Elk normaal mens red de baby. Einde discussie.

Abortus gaat over het zelfbeschikkingsrecht van een vrouw. Niets meer en niets minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*