1. 3

  @1 de reactie van translink :

  Juristen van Translink hebben van DUO begrepen dat er een wettelijke grondslag is om de gegevens bij het bedrijf achter de chipkaarten op te vragen. “Sterker nog, DUO is een toezichthouder en daardoor zijn wij zelfs wettelijk verplicht die reisgegevens af te staan”, zo zegt een woordvoerster van Translink tegen de krant.

  serieus??? Dienst Uitvoering Onderwijs en dat dan een toezichthouder noemen. En als de wederpartij zegt dat iets een wettelijke grondslag heeft, ontslaat dat jou van je verantwoordelijkheid?

  Jammer dat we dat niet eerder wisten. Maakt beroep en aanvragen bij DUO voor stufi stukken makkelijker: “Beste Duo, er is een wettelijke grondslag om mij stufi van 1Mln per maand te geven. Graag overmaken svp”

 2. 5

  De zomer zit er weer bijna op. In 2017 kwam de temperatuur in De Bilt op 3 dagen bij de 30 graden (1x in mei en 2x in juni). Daarmee komt het aantal tropische dagen voor De Bilt in 2017 op drie, net als in 1999 en 2016.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2017/08/schermafbeelding-2017-08-22-om-16-07-16.png[/img]

  Over ruim een week publiceert het KNMI een gedetailleerd overzicht over de zomer van 2017.

 3. 7

  @3 Sterker nog en staat natuurlijk los van de discussie, die geen discussie zou moeten zijn, voor mij is ook de vraag of DUO überhaupt een toezichthouder is.

  Ik heb twee bronnen gevonden met een lijst van Nederlandse toezichthouders. Ik hou mij aanbevolen voor aanvullingen.
  Maar ik vind nergens DUO. Tenzij DUO valt onder “Hoger onderwijs
  · Centrale Financiën Instellingen (Cfi)”
  (http://www.seo.nl/uploads/media/792_Nederland_Toezichtland_-een_economisch_perspectief.pdf pagina 49)

  Nog een bron, maar geen idee van de waarde: (http://www.toezichtmatrix.nl/bijgerechten-toezicht/overzicht-nederlandse-toezichthouders/)

 4. 9

  @8: Het antwoord daarop kennen wij al. Hij zal schrijven dat hij er niks mee wil zeggen, dat het een “constatering” is, ofdat hij dit “interessant” vind.

 5. 11

  @5: Hee Hans, aan het cherry picken? Ik cherry pick mee… *willekeurige grabbel inde KNMI-datadoos doet*

  [img]http://www.clo.nl/sites/default/files/styles/clo_infographic/public/infographics/0226_002g_clo_12_nl.png[/img]

 6. 13

  @12:
  Wat me aan deze grafiek irriteert is dat de waarnemingen te gering zijn en de periode te goed gekozen is. Als hij 2003 als basis had genomen was de trendlijn nog veel extremer geweest. Had hij 2007 gekozen had de trendlijn naar de omgekeerde conclusie gewezen. Dit is het soort “statistiek” waar domrechts zich nog voor had geschaamd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren