1. 1

  Emigratie is een aderlating voor de economie van Armenië, ze zitten met smart te wachten op jonge beter opgeleide mensen. Geen enkel probleem dus om deze mensen terug te laten keren, de taal en cultuur kenen ze al en de meesten hebben er nog kennissen en bekenden zitten. De overstap is dus nog veel makkelijker dan voor Nederlandse Expats die met hun kindern naar een ver vreemd land vertrekken:

  https://www.trouw.nl/samenleving/het-komt-vooral-door-armoede-dat-zoveel-armeniers-vertrekken~a2474102/

 2. 3

  De Armeense vluchtelingen komen vooral in beeld omdat het gristenen zijn en ze dus ineens wel op steun kunnen rekenen van het conservatieve deel van Nederland. En ziedaar, dan mogen ze wel blijven als ze geworteld zijn (nu geldt voor Armeense kinderen van 12 die 10 jaar geleden hierheen zijn gekomen al niet dat ze “de taal en cultuur kenen” van dat land).

 3. 4

  [i]”De overstap is dus nog veel makkelijker dan voor Nederlandse Expats die met hun kindern naar een ver vreemd land vertrekken: “[i/] jij kent niet veel expats die in tropische landen in villa’s wonen met zwembaden, nannies, kokkies, huishoudsters en kids die met prive chauffeur naar international schools in gated communities gereden worden. Hele zware stap indeed…kan je beter je laatste centen aan een mensenhandelaar geven om in een gezellig AZC te gaan wonen in een klef nat kikkerlandje waar je door 50% van de bevolking wordt uitgekotst….veel beter

 4. 5

  De paradox wil dat men met een stijgende welvaart nog meer middelen heeft om te vertrekken…

  En toch kan de rijkdom van een landje in kleine dingen zitten. De met afstand lekkerste jam die ik me kan herinneren was een huisgemaakte abrikozenjam die vanuit Armenië via via op onze keukentafel terecht kwam. Om de laatste lepel is keihard onderhandeld. Daarvoor zijn douchecabines ontkalkt, heggen gesnoeid en kozijnen geverfd. En dat geeft zo’n Armeens omaatje zomaar aan haar kleinzoon mee.

 5. 7

  @6: Labour wil het voorstel in stemming brengen, maar het is niet duidelijk of het ook vóór zal stemmen. Maar het is een stap in de goede richting.

  Het verbaast mij wel dat Labour zo’n halfslachtig standpunt inneemt, terwijl Labour eigenlijk de banden met de EU aan wil halen:

  The party’s alternative Brexit plan, which would be the subject of a separate vote if the amendment were carried, proposes that the UK remain in a post-Brexit customs union with the European Union and have a strong relationship with the single market.

 6. 8

  @5: Alleen culinair migreren dus. Nederland neemt alleen mensen uit landen met lekker eten ( en per saldo direct een emigratie-verbod voor Nederlanders zonder smaak ) . Op zich niet minder waanzinnig of willekeurig dan het huidige beleid.

 7. 13

  @12: Wordt er ook rekening mee gehouden dat die vergrijzing ooit stopt? Laten we zeggen dat de komende 20 jaar lastig zullen zijn vanwege de vergrijzing qua solidariteit (minder werkenden als percentage van de totale bevolking). Maar het leven leert ons dat die mensen ook ooit dood gaan en dat zal waarschijnlijk ook in een grote golf komen (hebben wij wel voldoende begraafplaatsen, bedenk ik mij nu net?)… Nu, de huidige generatie babies zullen dus volgens dat artikel pas in 80 jaar in aanmerking komen. Laten we eens zeggen dat het 60 jaar is. Dan zijn die meeste babyboomers toch dood?

 8. 14

  Net even een Twitter account geopend dat ik beheer en dat al een tijd niet actief is. Het account is van een van mijn bandjes. Nooit iets gezegd over politiek of aangehaakt in discussie daarover en wie wij volgen of wie ons volgt heeft zeker niet een heel specifieke politieke kleur. En wat verschijnt er in de meldingen: een lange lijst aanbevolen tweets met alleen maar extreemrechts gebral. Is dat wat Twitter tegenwoordig aanbeveelt als je zelf niks over politiek zegt?

 9. 17

  @16: flikker op “extreem rechts gebral wordt niet toegestaan”. Jan Dijkgraaf, Annabel Nanninga, Geert Wilders e.d. wel eens gezien op Twitter? En dan de accounts met acht nummers in hun gebruikersnaam die er op reageren? Dat is niet “ietwat” rechts!
  Sigilux account laat dat keer op keer weer zien.

 10. 18

  @16

  Ja, daar heb je wel een punt. De criteria voor wat als extreemrechts wordt gezien zijn de afgelopen 20 jaar wel een stuk opgeschoven. Misschien was het beter geweest als ik het “het typische gebral van PVV- en FvD-aanhangers” had genoemd.

  Maar het blijft merkwaardig dat een Twitter-account dat zich nooit met politiek gedoe heeft bemoeid daar ineens mee wordt overspoeld.

 11. 23

  @7: da’s de pest van het districtenstelsel: als je de pech hebt in een labour, pro-brexit-district te zitten dan wil je niet dat Corbyn anti-brexit moves maakt.
  Zie https://www.theguardian.com/politics/2019/jan/22/labour-frontbenchers-warn-of-opposition-to-second-brexit-referendum

  Je kunt optelsommetjes maken van districten die je kunt winnen met pro-brexit/anti-brexit-koers, en dan kom je dus op het huidige labour-beleid uit van zorgvuldig ja en nee tegelijkertijd zeggen. Waarbij het iedereen onduidelijk is wat Corbyn nou gaat doen als-ie echt wint. Tof he, zo’n districtenstelsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren