1. 9

  Dit vond ik interessant. Scott Atran over waarom mensen terrorist worden:

  https://www.schneier.com/blog/archives/2016/08/scott_atran_on_.html

  “Preliminary experimental evidence suggests that not only global terrorism, but also festering state and ethnic conflicts, revolutions and even human rights movements — think of the U.S. civil rights movement in the 1960s — depend on what Atran refers to as devoted actors. These individuals, he argues, will sacrifice themselves, their families and anyone or anything else when a volatile mix of conditions are in play. First, devoted actors adopt values they regard as sacred and nonnegotiable, to be defended at all costs. Then, when they join a like-minded group of nonkin that feels like a family ­ a band of brothers ­ a collective sense of invincibility and special destiny overwhelms feelings of individuality. As members of a tightly bound group that perceives its sacred values under attack, devoted actors will kill and die for each other.”

 2. 11

  @8: Daar is op dit moment ook heel wat meer reden toe dan altijd maar de VS en altijd maar de eeuwige Jood.

  Maar goed omdat jij het bent, hier het lijntje van toen de redactie nog inhoud had, wist wat nuance was en wat verder kwam dan semantische spelletjes, die lijn wijkt niet veel af van die van mij.

  https://twitter.com/CarlKonigel

 3. 12

  @11 De enigen die Israël hier met ‘de eeuwige Jood’ gelijkstellen, zijn jij en een paar holle echoputten.

  Je weet dus waar je die beschuldiging van antisemitisme kunt steken. Ze komt geheel voor jouw rekening.

  Weet je, ga anders Maarten Jan Hijmans (Abu Pessoptimist) in zijn gezicht vertellen dat hij een antisemiet is. De man is zelf Joods, praktiserend ook nog.

  Dat de regimes van Rusland, Turkije en Iran niet deugen, dat is wijd en zijd bekend. Het vereist geen enkele moed om dat nog eens te benadrukken.

 4. 13

  @12:

  Dat de regimes van Rusland, Turkije en Iran niet deugen, dat is wijd en zijd bekend. Het vereist geen enkele moed om dat nog eens te benadrukken.

  Jezus neem jij zezelf wel serieus? Geen land ter wereld heeft meer resoluties aan zijn broek gehad als Israel, tegen elke proportie in en dan sugereert een clown nog dat die misdaden niet bekend zijn.

  Het getuigd echt van moed om bij een volk dat al 2000 jaar vervolgd wordt zo hard mogelijk mee te trappen, elke nuance te demoniseren en andere nog veel misdadigere regiems te bagatelliseren.

  Kijktip over apartheid.

 5. 14

  @13 En Israël lapt al die resoluties aan haar laars, aangezien grote broer de VS haar toch wel de hand boven het hoofd houdt.

  Er is in de Westelijke Jordaanoever een sluipende etnische zuivering gaande, de Gazastrook doet nog het meest denken aan een reservaat, dat nu en dan bestookt wordt om de bloeddorstige wilden te straffen, en de rechten van de Arabische bevolking in Israël om zich politiek te organiseren worden stap voor stap uitgehold.

  Dat beeld komt in de media nauwelijks aan de orde; er wordt net gedaan alsof het om een symmetrisch conflict gaat, ipv dat de inheemse bevolking tot tweederangsburgers is gemaakt, en waar nodig naar bantoestans wordt verdreven.

  Binnenkort wordt de Israëlische premier, die het allemaal nog een paar tandjes bijzet met alle egards ontvangen.

  Apologeten voor die stand van zaken krijgen ruim baan om die dingen te vergoelijken in de media. Het zijn veelgevraagde commentatoren.

  En wee je gebeente als je fundamentele kritiek hebt op dat alles, want dan wordt je in landelijke dagbladen weggezet als antisemiet.

  Het getuigd echt van moed om bij een volk dat al 2000 jaar vervolgd wordt zo hard mogelijk mee te trappen…

  Jezus, kap eens met die slachtofferkaart, zeg. Israël is al bijna zeven decennia een zelfstandige staat, en die heeft zich gewoon aan internationaal recht en mensenrechtenverdragen te houden (zeker als Westerse staat en ‘de enige democratie in het Midden-Oosten’).

  Doet ze niet. Weet jij ook wel. En maar jammeren dat ‘de Joden’ weer de gebeten hond zijn. Ja joh, er vindt elke maand wel een pogrom plaats in New York en Florida…

 6. 15

  @14:

  En Israël lapt al die resoluties aan haar laars, aangezien grote broer de VS haar toch wel de hand boven het hoofd houdt.

  Laten we alleen de Marokkanen bekeuren de rest mag nog een stuk heel veel harder vrolijk doorscheuren. Schokkend hoe doodnormaal jij dat kennelijk vindt.

  en de rechten van de Arabische bevolking in Israël om zich politiek te organiseren worden stap voor stap uitgehold.

  Bedoel je terreurgroepen als Hamas? Arabieren in Israël hebben voor de wet gelijke rechten, daarbij is 60% van de joden in Israël ook van oorsprong Arabische bevolking, vluchtelingen en nazaten van die andere Nakba en dan blijven sommigen het hebben over zionisten.

  En wee je gebeente als je fundamentele kritiek hebt op dat alles, want dan wordt je in landelijke dagbladen weggezet als antisemiet.

  Nee hoor, zie in de landelijke dagbladen dezelfde kritiek en terecht. Is alleen een soort volk dat alleen maar kritiek heeft op joden en welke nog veel ergere dictaturen tot held verheft omdat deze die vervloekte joden via een massamoord op Aleppo van de kaart gaan vegen. Dan kom je aardig in aanmerking voor het predicaat antisemiet.

  de Gazastrook doet nog het meest denken aan een reservaat

  Zou er zo willen wonen, jammer dat die fundamentalistische doorgedraaide bomgordel tokkies het daar voor het zeggen hebben.

  https://www.youtube.com/watch?v=zeRlfcLAUII

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren