1. 1

  Alternet, may 12th 2017
  Greg Palast: Trump Picks the Al Capone of Vote-Rigging to Investigate Federal Voter Fraud
  Kris Kobach is the GOP mastermind behind this secretive system, which purged 1.1 million Americans from the voter rolls. When Trump said, “This election’s rigged,” the press ignored the second part of his statement: “People are voting many, many times.” Trump cited three million votes illegally cast.The White House said Trump got this information from Kobach. Indeed, it specifically comes from a list of 7 million names—or as Kobach describes it, a list of 3.5 million “potential double voters.”How did Kobach find these three million double voters? He matched their names, first and last. That’s it.
  Hier nog een interview.

  NOS, 16 mei 2017
  Piloten verwerpen laptopverbod vliegtuig als gevaarlijker
  Volgens Joost Van Doesburg van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) lijkt het erop alsof president Trump graag een anti-terreur-maatregel wil invoeren, maar dat er nauwelijks over de gevolgen is nagedacht. Een explosief kan ook in een laptop zitten die tussen de vracht ligt en ook wijst op het grote gevaar dat lithium-batterijen spontaan in brand vliegen: “Dat is in het verleden gebeurd. Zo’n brand is dan niet te blussen, want de bemanning kan er tijdens de vlucht niet bij.”

 2. 3

  @1 & @2: bovenbdien, wie vertrouwt een laptop toe aan de bagage die het ruim in gaat? Iedereen weet dat vliegtuigmaatschappijen Kongolese laaglandgorilla’s inhuurt om de koffers aan te stampen.

 3. 4

  @3 Wat je dadelijk dus krijgt is dat luchtvaartmaatschappijen aan zakelijke reizigers voor de duur van de vlucht “leenlaptops” gaan verstrekken, zo zie ik in mijn glazen bol.

  Dan mag je aan díé kant de bevoorradingsketen weer van dicht gaan timmeren, want die uitzendkracht die voor 12 euro per uur die dingen inpakt kan ook een IS sympathieën koesteren. Of de terrorist in de dop die met een VOG op zak na een training van een half uur voor G4S met een pasje op een luchthaven rondloopt, of de gasten die in de kelder tijdens de baggagecontrole koffers leegroven.

 4. 5

  @2: Die expert moet dan wel weten dat bomb proof niet hetzelfde als fire proof is.
  Bovendien zullen er dan talloze lithium accu’s in het ruim zitten die een spontane brand flink versterken.

 5. 7

  @6: Ik lees dat anders: “vwb brand preventie, die is in het ruim beter dan in het passagiers gedeelte omdat je daar geen last hebt van lastige mensen die moeten ademen en zo.”
  Dat slaat mijns inziens niet op die zak om de bagagetrolley.

 6. 8

  @7: Maar wel op het gebrek aan zuurstof, wat er voor zorgt dat er geen brand kan uitbreken. Beide is complete nonsens. Iemand die wel eens met het vliegtuig gaat heeft die containers wel gezien, dat zijn gewone metalen kisten zonder proofing (die het gewicht zouden beïnvloeden en daarom niet gebruikt worden). Ook is er bekend dat er mensen in het vrachtruim of zelfs bij het landingsgestel verstekeling waren en niet stierven door gebrek aan zuurstof (wel aan de kou)

 7. 11

  @10 We mogen graag denken dat Engeland een egalitair land is zoals wij dat zijn, maar het is een klassenmaatschappij bij uitstek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren