SG-café dinsdag 16-05-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 16-05-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (11)

#1 Arjan Fernhout

Alternet, may 12th 2017
Greg Palast: Trump Picks the Al Capone of Vote-Rigging to Investigate Federal Voter Fraud
Kris Kobach is the GOP mastermind behind this secretive system, which purged 1.1 million Americans from the voter rolls. When Trump said, “This election’s rigged,” the press ignored the second part of his statement: “People are voting many, many times.” Trump cited three million votes illegally cast.The White House said Trump got this information from Kobach. Indeed, it specifically comes from a list of 7 million names—or as Kobach describes it, a list of 3.5 million “potential double voters.”How did Kobach find these three million double voters? He matched their names, first and last. That’s it.
Hier nog een interview.

NOS, 16 mei 2017
Piloten verwerpen laptopverbod vliegtuig als gevaarlijker
Volgens Joost Van Doesburg van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) lijkt het erop alsof president Trump graag een anti-terreur-maatregel wil invoeren, maar dat er nauwelijks over de gevolgen is nagedacht. Een explosief kan ook in een laptop zitten die tussen de vracht ligt en ook wijst op het grote gevaar dat lithium-batterijen spontaan in brand vliegen: “Dat is in het verleden gebeurd. Zo’n brand is dan niet te blussen, want de bemanning kan er tijdens de vlucht niet bij.”

#2 Bismarck

@1: Ach wat weet zo’n piloot daar nou van? Wij hebben een expert in ons midden die perfect weet dat het juist veiliger is de laptop in het ruim te stoppen.

#3 Arduenn

@1 & @2: bovenbdien, wie vertrouwt een laptop toe aan de bagage die het ruim in gaat? Iedereen weet dat vliegtuigmaatschappijen Kongolese laaglandgorilla’s inhuurt om de koffers aan te stampen.

#4 rongvk

@3 Wat je dadelijk dus krijgt is dat luchtvaartmaatschappijen aan zakelijke reizigers voor de duur van de vlucht “leenlaptops” gaan verstrekken, zo zie ik in mijn glazen bol.

Dan mag je aan díé kant de bevoorradingsketen weer van dicht gaan timmeren, want die uitzendkracht die voor 12 euro per uur die dingen inpakt kan ook een IS sympathieën koesteren. Of de terrorist in de dop die met een VOG op zak na een training van een half uur voor G4S met een pasje op een luchthaven rondloopt, of de gasten die in de kelder tijdens de baggagecontrole koffers leegroven.

#5 Frank789

@2: Die expert moet dan wel weten dat bomb proof niet hetzelfde als fire proof is.
Bovendien zullen er dan talloze lithium accu’s in het ruim zitten die een spontane brand flink versterken.

#6 JANC

@5: Hij schreef ook dat het fire proof is. De tweede reactie waar naar gelinkt wordt.

#7 Frank789

@6: Ik lees dat anders: “vwb brand preventie, die is in het ruim beter dan in het passagiers gedeelte omdat je daar geen last hebt van lastige mensen die moeten ademen en zo.”
Dat slaat mijns inziens niet op die zak om de bagagetrolley.

#8 JANC

@7: Maar wel op het gebrek aan zuurstof, wat er voor zorgt dat er geen brand kan uitbreken. Beide is complete nonsens. Iemand die wel eens met het vliegtuig gaat heeft die containers wel gezien, dat zijn gewone metalen kisten zonder proofing (die het gewicht zouden beïnvloeden en daarom niet gebruikt worden). Ook is er bekend dat er mensen in het vrachtruim of zelfs bij het landingsgestel verstekeling waren en niet stierven door gebrek aan zuurstof (wel aan de kou)

#9 Henk van S tot S

De officiële aangifte tegen tegen Henry Keizer.

Zal wel minder straf krijgen dan iemand die 20 hasjplantjes is de serre heeft.
;-)

#10 frankw

Nog een sterk staaltje klasse justitie. Geen straf vanwege uitzonderlijk talent en carriere perspectief. Heeft zelfs al publicaties op haar naam staan! Hmm, dat biedt nog perspectieven….
(het gaat maar om een steekpartij, dat is alles)

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/may/16/oxford-university-lavinia-woodward-stabbed-boyfriend-may-avoid-jail

#11 Anoniem

@10 We mogen graag denken dat Engeland een egalitair land is zoals wij dat zijn, maar het is een klassenmaatschappij bij uitstek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*