1. 4

  Interressant idee om data te gaan behandelen als arbeid in plaats van kapitaal. Kort samengevat zou dat betekenen dat mensen betaald gaan worden voor data die ze aan bedrijven afstaan. Het artikel richt zich nogal op AI, maar er natuurlijk meer redenen waarom dat niet zo’n gek idee zou zijn. In ieder geval, het lijkt me een disucssie die eens gevoerd moet gaan worden.

  https://www.economist.com/news/finance-and-economics/21734390-and-new-paper-proposes-should-data-providers-unionise-should-internet

 2. 5

  @2: “Gaat het de nieuwe leiders om het belang van het volk of om, buiten pottenkijkers uit Madrid, hun eigen zak te kunnen vullen?”
  In het tweede geval zou de PP toch ook graag de onafhankelijkheid uitroepen? Overigens zouden de Catalaanse politici, als het om het eigen belang ging beter niet over onafhankelijkheid praten. Er zitten momenteel gekozen parlementsleden (en enkele anderen) vast, om het organiseren van een onafhankelijkheidsdemonstratie in september, respectievelijk voor de stem die ze uitbrachten voor onafhankelijkheid in het Catalaans parlement. Het moge duidelijk zijn dat ze daarmee zichzelf geen lol hebben gedaan, temeer omdat politici die pro-onafhankelijkheid zijn in opdracht van Madrid al jaren geviseerd worden in de “Operatie Catalonië“.

 3. 8

  Met de pulsradar vissen mag niet van de EU.

  De commotie is enorm.

  Worden quota per land vastgesteld en mag dan iedereen de jachtvelden in voor een bepaalde tijd?

  De Nederlandse vissers investeerden fiks in een knappe technische voorsprong en misschien ook wel in grotere schepen.

  Worden de Franse vissers daarmee benadeeld?

  Je zou zeggen dat een stukje algebra de boel wat helderder kon maken.

 4. 10

  @8: De Nederlandse vissers investeerden fiks in een knappe technische voorsprong en misschien ook wel in grotere schepen.

  Dat was dan ook vrij dom van die vissers, om direct zulke grote investeringen te doen, gezien het pulsvissen een proef was. Weliswaar een meerdere keren verlengde proef, maar nog steeds een proef waarna besloten kon worden om het niet permanent toe te staan. Om op basis daarvan dermate grote investeringen te doen dat je bedrijf nu wankelt, is slechte bedrijfsvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren