SG-café dinsdag 09-04-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 09-04-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 Co Stuifbergen

Het britse parlement wil geen Brexit zonder akkoord.
De Brexit met akkoord heeft het parlement al eerder verworpen, dus blijft alleen over:
Geen brexit meer!

Of zouden ze dat zelf niet begrepen hebben?

Oja, en de datum van de Brexit wil het ook zelf bepalen.

https://nos.nl/artikel/2279622-beide-kamers-brits-parlement-tegen-no-deal-brexit.html

#2 majava

@1: Ik denk serieus dat regering, oppositie en misschien zelfs al een meerderheid van de bevolking denkt dat er een andere deal te maken valt (dan de May-deal). Ik heb zoveel speeches en interviews gezien waarin dat meestal impliciet voorbij kwam. Gewoon even naar Brussel gaan… En dat terwijl de EU heel expliciet was over de onderhandelingen en het resultaat. Die onderhandelingen die voor een lange tijd door het VK niet serieus genomen werden, waardoor het ook veel te lang duurde.

Is het arrogantie? Moet je op een eiland zitten om zo ver van de werkelijkheid te moeten redeneren? Is dit een bijwerking van nationalisme?

#3 rongvk

@1 Ware het niet dat er tevens geen meerderheid is om art.50 in te trekken :-/

Het Britse parlement kan het beste genegeerd worden, het is één grote Schrödingerdoos geworden.

Een logische conclusie bij een impasse is om uit wanhoop een nieuw referendum uit te schrijven: remain of hard Brexit.

#4 Cheradenine Zakalwe

@2: “En dat terwijl de EU heel expliciet was over de onderhandelingen en het resultaat”

Velen in de UK denken in een spelletje chicken verwikkeld te zijn, en dat de EU op het laatste moment, als de druk van een no-deal groot genoeg wordt, de EU wel uitwijkt en toegeeft. En dat het expliciet zijn van de EU alleen maar bluf is, en als de UK maar lang en hard genoeg terug blijft bluffen, de EU wel toegeeft, en er daarna weer over een deal onderhandelt kan worden.

En de EU moet natuurlijk heel dankbaar zijn dat wereldrijk UK en haar kolonieën in z’n uppie WW2 gewonnen heeft… :)

#5 majava

@4: klinkt plausibel. :/

#6 Arduenn

Blijft alles bij het oude en blijft het VK lekker progressief in de EU of gaan ze alles helemaal anders doen stappen ze er lekker conservatief uit? Snappen zij het? Snappen wij het?

#7 majava

Flikkerde bijna van m’n stoel van het lachen. This just in:
https://nos.nl/artikel/2279668-vs-dreigt-met-heffingen-op-goudse-en-edammer-kaas.html
En die foto erbij was van een jaar terug. Maar veel recenter hadden we deze klucht:
https://indebuurt.nl/gouda/nieuws/omstreden-ambassadeur-krijgt-titel-ere-waegemeester-maar-waarom-eigenlijk~70318/

Ja waarom? Ga toch eens langs om die vraag te herhalen. Zo heerlijk hoe de rechtsdragers zich in hun voeten kunnen schieten. Kan niet wachten op een reactie uit die stad. #gouda

#8 beugwant

@7:

De VS dreigt met importheffingen op Goudse en Edammer kaas als de Europese subsidies voor vliegtuigbouwer Airbus niet worden stopgezet.

Daar mag de EU van mij gehoor aan geven. Het idee dat door mij betaalde benzineaccijns uiteindelijk een accijnsvrije kerosine verbruikende lawaaimaker die de pannen van mijn dak trilt goedkoper maken, vervult me niet direct met vreugde.
Door aldus de Amerikanen een betere toegang tot onze kaas te geven (al zal die dan wat duurder worden als die in een nieuwe airbus vervoerd wordt), dragen we bij aan hun volksgezondheid en smaakbewustzijn, want wat aldaar als kaas/kip/bier/etc. wordt geproduceerd, is die naam vaak niet waard.

#9 Arduenn

De enige ‘Gooda’-kaas die ik ooit in de VS ben tegengekomen is Cheddar met een stickertje met ‘Gooda’ eroverheen, dus waar hebben we het nou helemaal over?

#10 Hans Verbeek

@1: ik krijg het idee dat die hele Brexit bezigheidstherapie is voor politici, ambtenaren en journalisten. Net zoiets als Russiagate, de Mexicaanse griep en de onthoofdingsfilmpjes van Islamitische Staat. Uiteindelijk (misschien pas over jaren) loopt het helemaal leeg en blijkt het veel geblaat en uitermate weinig wol.
Ik word oud en cynisch

#11 Co Stuifbergen

@4: Er speelt nog iets mee:
May is bang voor een scheuring in haar partij.
Door het Britse districtenstelsel krijgen kleine partijen nauwelijks zetels.
Dus probeert May concessies te doen aan iedereen in haar partij die dreigt met opstappen.

Natuurlijk begrijpt iedereen in de Conservatieve partij dat ze bij een scheuring de klos zijn, maar onderling spelen ze blijkbaar graag een spelletje “chicken”.

#12 Arduenn

@10:

bezigheidstherapie is voor politici, ambtenaren en journalisten. Net zoiets als Russiagate, de Mexicaanse griep en de onthoofdingsfilmpjes van Islamitische Staat. Uiteindelijk (misschien pas over jaren) loopt het helemaal leeg en blijkt het veel geblaat en uitermate weinig wol. Ik word oud en cynisch.

Russiagate (Trump dankzij Russische influence campaigns president geworden): tussen de 3.000 en 10.000 kinderen (waaronder peuters en baby’s) voor het leven getekend door scheiding met ouders in 2019, om maar te zwijgen van gevolgen van volksgezondheid door afschaffen milieuregels

Mexicaanse griep: 203.000 doden in 2009 – Hier in Nederland lagen de IC-afdelingen in de ziekenhuizen vol met griepgevallen die met een kunstmatige longmachine in leven moesten worden gehouden en stierven er extraveel aan secundaire infecties

Islamitische staat: 500.000 doden sinds 2011, waarvan ongeveer eenderde burgerslachtoffer

Je noemt het veel geblaat en uitermate weinig wol en dat je oud en cynisch word. Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk eerder dat je ongeïnformeerd en/of hardvochtig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*