Serious Kerstgedachte

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Op 3FM spuit de onderbuik haar diarrree op het succes van Serious Request. Eenzaam chagrijn in commentaren als

Dit ia eg schandalig denk om je eigen volk maar nee hoor het is weer voor het buitenland bha bha eg schandalig dit

en

Zonder mezelf rassistisch te noemen ga ik toch voor het eigen volk…….immers, als ik een snee brood over heb dàn pas kan ik deze  weggeven. ..geef eens geld (of deel de opbrengst) aan de voedselbanken

?

Heb uw naasten lief, maar pas nadat alle eigen behoeftes bevredigd zijn?

Bekijk het hier http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5350776/3fm-serious-request-2013-eindstand-12302747-euro

 

Open artikel

Reacties (3)

#1 Jona Lendering

Ik erger me ook wat aan het egoïsme dat uit veel reacties spreekt, maar ik kan de woede wel begrijpen. De simpele waarheid is dat iedereen profiteert van de globalisering, maar dat mensen met internationale contacten – in het bedrijfsleven, de cultuur, de wetenschap, de politiek – er meer van profiteren dan anderen.

De frustratie van veel van de reaguurders is even smakeloos als reëel, zeker omdat veel mensen ook reëel opdraaien voor de nadelen: denk aan de BTW-verhoging, bezuinigingen en een lastenverzwaring voor huurders. Of denk aan een cultuur die steeds meer een cultuur is van ingewijden, aan wetenschappers die hun carrière laten prevaleren boven het delen van kennis, of aan politici die de verantwoordelijkheid afschuiven.

Zolang er niet iets wordt gedaan om “Henk en Ingrid” (die even vaak Mohammed en Fatima heten) meer te laten meeprofiteren, zullen we een boze onderklasse houden die zich stoort aan liefdadigheid over de grens.

#2 aynranddebiel

@1
Je sleept er wel van alles bij. Ja, de frustratie is begrijpelijk, maar ten eerste besteden we natuurlijk al een veelvoud van de ontwikkelingshulp aan de zwakkeren in eigen land, en tweede is het binnenlandse leed gewoon een (relatief eenvoudig) politiek probleem, niet een probleem dat door liefdadigheid opgelost moet worden.

#3 MrOoijer (Jan van Rongen)

@1: He? Ik zou wel eens willen weten op wie of waarop dit slaat.

… wetenschappers die hun carrière laten prevaleren boven het delen van kennis

Wie zijn carrière voorop stelt kan veel bovendien beter buiten de wetenschap zijn heil zoeken. Een wetenschappelijke carrière is tegenwoordig zeer onzeker, nooit een vaste aanstelling de eerste tien jaar en om nou te zeggen dat het uitstekend verdient, nee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*