Separatisten Oekraïne wijzen zelfbestuur af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hoe verrassend

In feite hebben de rebellen nu alles wat ze wensen: een status-quo. Vanuit die positie kunnen ze de oostelijke provincies op hun eigen manier inrichten. En dat gebeurt al volop, zegt [verslaggever] Koens. ‘Ze hebben hun eigen nummerborden, een eigen Openbaar Ministerie, een politiemacht, een leger, een ministerie van Defensie en zelfs een eigen ministerie van Cultuur. Dan kan Porosjenko wel zeggen dat rebellen hun eigen politieagenten mogen benoemen, maar daar hebben ze hier totaal geen boodschap aan.’

Open artikel

Reacties (6)

#1 weerbarst

Het Kiev parlement is deze week in besloten kring akkoord gegaan met het oude Putin voorstel, van voordat Kiev begon te moorden. Nu, na de duizenden moorden willen de rebellen waarschijnlijk niet meer in een land met de Kiev Junta.

http://johnbatchelorshow.com/podcasts/2014/09/16/second-hour
aardige serie interviews met cohen hier

#2 Hans Verbeek

Nigel Farage stelt voor dat wij Europeanen de hand in eigen boezem steken en ons voorlopig niet meer bemoeien met Oekraïne.

Applaus in het Europees Parlement

#3 Bismarck

Wie had dat nou gedacht. Het hele plan was van begin af aan annexatie door Rusland. En tenzij de consequenties voor Putin te groot zijn, zal dat ook het eindresultaat worden. Dat Farage zijn masker van libertariër en democraat een keer zou afgooien was trouwens ook wel te verwachten.

#4 thalmann

@1

de rebellen

Je bedoelt de Russen, die door Rusland betaald worden, vanuit Rusland wapens krijgen, vechten onder Russische officieren en geleid worden door Russiche KGB’ers?

Deze mensen “rebellen” noemen is als de Duitse inval in Nederland een opstand noemen van lokale NSB rebellen.

#5 Joost

Haha, ik ben het eens met @thalmann.

*spoelt ogen uit*

#6 Hans Verbeek

Een mogelijke verklaring: de steenkool in de bodem van het gebied dat zich wil afscheiden.

[img]http://www1.picturepush.com/photo/a/14361439/oimg/blogposts/Ukraine-coal.jpg[/img]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*