Schuld ziekenhuizen opgelopen tot twee miljard

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Bontenbal

In zekere zin is een ziekenhuis net als een bank: ze zijn onderdeel van het zorgsysteem en je kunt ze dus niet sluiten en/of failliet laten gaan.

Ik voorzie een reddingsoperatie in 2014 die ons belastingbetalers weer veel geld gaat kosten.

Ondertussen lopen de investeerders en nep-managers nu met de miljoenen buiten.

#1.1 Noortje - Reactie op #1

Wat dacht je van de gestegen salarissen van medisch specialisten de afgelopen jaren? De topmannen die een extreem hoog salaris krijgen zijn in aantal een stuk lager dan he grote aantal medisch specialisten met een extreem hoog salaris. Aangezien bij de meeste ziekenhuizen de medisch specialisten niet in loondienst zijn, maar zelfstandig, is dit door de RvB niet/ nauwelijks bij te sturen.
Verder een maandje terug wat betichten over fraude bij declaraties http://www.orde.nl/pijlers/beroepsbelangen/vrij-beroep/nieuws/onjuiste-berichtgeving-telegraaf-inzake-zorgfraude.html

#2 parallax

Voelt als the next shoe to drop.

#3 Lord Flash

Lullig, dat je door het omgooien van de financieringssystematiek ineens in liquiditeitsproblemen komt, terwijl blijkens het artikel met het fundamentele presteren van de ziekenhuizen niets mis is.
De echte schande is dat Achmea hiervan gebruik maakt om meer invloed af te dwingen.

#3.1 Noortje - Reactie op #3

In feite geeft de kop van het artikel een verkeerd beeld. Ziekenhuizen zijn generiek genomen financieel niet ongezond. Ze hebben een liquiditeitsprobleem (de tijd tussen geld moeten uitgeven en geld ontvangen komt niet overeen).

@003 gebrek aan liquiditeit geeft de schuldenaar onterechte macht. Niet alleen Achmea, maar ook alle andere verzekeraars spelen dit uit. De overheid heeft de kaders voor dit probleem gecreerd.

@001 hier is dus geen bailout voor nodig. Hooguit een garantstelling van de overheid bij verlenen krediet door banken. Dat is niet ongebruikelijk, gebeurt ook wel een bij het mkb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*