Sardinië zwaar getroffen door niet-tropische cycloon Cleopatra

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een zeldzaam verschijnsel in de Middellandse Zee, een cycloon. Maar deze extreme storm kwam wel over Sardinië heen met zeker 14 doden tot nu toe als gevolg. Groot deel van het eiland heeft te kampen met schade en overstromingen.
Het front trekt verder naar Napels maar neemt in kracht af. Wel is er nog steeds sprake van hevige regenval.
cleopatra

Open artikel

Reacties (4)

#1 majava

in ander freaky weather nieuws dat anders gemist wordt: cycloon Hilde/Eino trok afgelopen weekend over wat landen in het Noorden. Opmerkelijk in de zin dat een Zweeds station (op hoogte) een record werd gevestigd voor 10 minuten gemiddelde windsnelheid: 47 m/s. En rukwind: 56 m/s. Voor Finland was dit de 3e zwaarste storm in honderd jaar (duizend jaar volgens een sensatiekrant). Nummers 1 en 2 kwamen langs in 2011.

#2 DrBanner

Cleopatra’s coming at’ya

#3 majava

Steeph zegt dat die cyclonen in het middellandse zeegebied zeldzaam zijn, hèhè…
Laat er nu alweer één zijn.
http://www.wunderground.com/blog/barbamz/comment.html?entrynum=33

#4 majava

@1: de nummer 3 plek in zwaarste stormen in Finland is zojuist (10 december) overgenomen door storm Seija, ook wel Ivar genoemd. Nu dus de top 4 binnen 3 jaar. Behalve lollige beelden uit Noorwegen is deze storm, die in Finland alleen al 200.000 mensen zonder stroom zette, inclusief bovengetekende, en ca. 2 miljoen m3 aan hout horizontaal legde, was er niets over te lezen in de Nederlandse media. Het ging zelfs aan de weerblogjes voorbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*