Rutger sloopt Maxime Verhagen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (19)

#1 bvdbos

En dan vindt de TMG het nog raar als het gebrek aan manieren wat in de Nederlandse samenleving is ontstaan aan hen wordt toegeschreven? Voor deze ene keer respect voor Maxime Verhagen, ik had die Rutger een knal voor zijn kop gegeven….

#2 CaAl

Die Rutger is zo vervelend dat ’t ‘m zelfs lukt om bij mij sympathie voor Verhagen op te wekken.

#3 Irma

Verhagen moet ik echt niet, maar die Rutger is zooooooooooooo irritant!

#4 Peter

Rutger is een lul maar dit doet hij toch goed vind ik…
Hij stelt gewoon zijn vragen en doet eens een keer niet irritant bijdehand.

#5 Taco Zip

Rutger, de zelfbenoemde oppergod van de Nederlands democratie heeft helemaal geen antwoorden nodig. Hij weet immers alles zelf allang.

#6 Olav

Peter, Rutger is hier natuurlijk wel degelijk irritant bijdehand. Maar voor deze keer wel functioneel irritant bijdehand.

Het lukt mij niet om sympathie te hebben voor Verhagen, onder geen enkele omstandigheid. Ik ga er dan ook vanuit dat de hier genoemde beschuldigingen (ambtenaren gebruikt voor campagne) gewoon waar zijn, tot het tegendeel is bewezen. Bevooroordeeld? Ja, maar wel op grond van alles wat we eerder al gezien hebben.

#7 Prediker

Dat niet alleen, maar het heeft dit keer werkelijk inhoud. Pownews heeft volgens mij best wel hard materiaal in handen (bronnen, documenten) waaruit blijkt dat Verhagen gewoon glashard gelogen heeft dat er geen ambtenaren gebruikt zijn voor campagnedoeleinden.

Zou dit niet zo zijn, dan zouden ze hem echt niet recht in zijn gezicht voor leugenaar durven uitmaken.

Tel daarbij op dat uitgerekend Verhagen zo’n ijdeltuit is dat hij beleidsambtenaren als zijn persoonlijk bezit beschouwt,

Plus het feit dat Verhagen in dit interview om de vraag heen draait: hij weigert nu te ontkennen dat hij ambtenaren gebruikt heeft voor de CDA-campagne. In plaats daarvan bevestigt hij dat hij ze heeft gebruikt voor speeches in het bedrijfsleven (wat dat verder ook moge betekenen).

Rutger: is het nu A of niet-A?

Verhagen: B!

Rutger: Dus u ontkent A?

Verhagen: ik ontken helemaal niets!

Volgens mij is Verhagen er dus gloeiend bij. Hij was niet voor niets ineens weg op wintersport. Maxime is slim genoeg om te snappen dat dit niet fraai staat, zo vlak voor de verkiezingen. Doorschuiven dus, en dan maar hopen dat ‘ie het in de Kamer overleeft.

#8 Peter

@6 misschien ligt het er aan dat hij Verhagen nu zo aanpakt maar ik heb een keer langer dan twee seconden naar Rutger kunnen kijken.

De Verhagen is natuurlijk zo glad als een paling in een emmer met snot…

#9 Bismarck

@7: “Pownews heeft volgens mij best wel hard materiaal in handen (bronnen, documenten) waaruit blijkt dat Verhagen gewoon glashard gelogen heeft dat er geen ambtenaren gebruikt zijn voor campagnedoeleinden.”

Wel jammer dat ze er toch wat te laat mee komen. Ook het spoeddebat is natuurlijk mosterd na de maaltijd, aangezien de verkiezingen waar campagne voor gevoerd is door die ambtenaren al voorbij zijn (met een opvallend mild uitvallende uitslag voor het CDA).

#10 Prediker

“De Verhagen is natuurlijk zo glad als een paling in een emmer met snot…”

Of zoals schrijfster Naima el Bezaz het vandaag op twitter uitdrukte:

“Het grote voordeel van seks met Maxime Verhagen. Je hebt geen glijmiddel nodig :-)”

Ja, lieve mensen, brandt dit plaatje maar eens uit uw geheugen.

#11 Furby

Zelfs laat is dit natuurlijk gewoon een belangrijke zaak, die tot op de bodem uitgezocht moet worden. Een minister die zijn ambtenaren niet gebruikt om beleid uit te zetten, maar voor politiek gewin, riekt mij behoorlijk naar machtsmisbruik.

#12 Herman

Het valt wel tegen hoe goed Rutger dit aanpakt. Hij laat het ontaarden in een welles-nietes discussie, die nergens toe leidt. Had dan gekozen om de vraag op een andere manier te stellen, andere bronnen te raadplegen oid.

#13 Krekel

@ 1,

Dus het ambtenarenapparaat als partijpropagandamachine gebruiken is oké, ‘respect’, maar daar lastige vragen over stellen is een gebrek aan manieren?

Maar ik kreeg inderdaad ook medelijden met Verhagen, hij ging ook steeds zieliger kijken. Hij verschrompelde gewoon.

#14 bvdbos

@13: het is wel duidelijk dat ik in @1 doel op de TMG-manieren en niet op hetgeen Verhagen gedaan heeft…

Eerlijk gezegd heb ik wel een vermoeden hoe e.e.a. gelopen zal zijn. Ik vermoed dat een aantal bedrijfsbezoeken die Verhagen in de loop van het jaar zou afleggen naar voren zijn getrokken omdat dat mooi uitkwam. Ook zal hij wellicht zijn invloed als minister hebben gebruikt om vaker het woord “cda” naar voren te laten komen. Dit zet kwaad bloed….

Ik hoop trouwens dat hij daadwerkelijk speeches heeft laten schrijven en dat hem dit de kop kost…

#15 Bismarck

@11: Dat spreek ik niet tegen. Maar Pownews wist dit al een week (minstens)? Waarom pas met dit item komen als de stembussen al zijn gesloten? En waarom valt het spoeddebat ook pas na de verkiezingen? Het lijkt me toch dat de (nog aanstaande) kiezer dit mag weten, vóór hij op iemand gaat stemmen?

#16 Kilgoretrout

@15: omdat Verhagen een paar dagen het land uit is gevlucht om deze discussie over de verkiezingen heen te tillen.

#17 Arjan

Rutger is zo ongelovelijk irritant dat ik weiger te klikken. Nu ineens wel inhoud? Too little, too late. De enige manier waarop je kan stemmen is met je clicks, en geenstijl/powned weiger ik nog te voorzien met de mijne.

#18 Leven

Waarom schijten die politici toch allemaal zo in hun broek voor Rutger. Je kan toch ook zeggen dat je pas weer met die gek praat als ie normaal kan doen. Rutger gedraagt zich als een kind, behandel hem dan ook zo.

#19 knelistonie

@18 Dat is wel waar, maar dat kind gedraagt zich als bij de kleren van de keizer. En daartegen kon de Maxime Verhagen niet op. Dat lukt je pas als je keizer-af kunt zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*