Ruim drie miljoen Syriërs ontvluchtten land

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dat is ongeveer een zesde deel van de totale bevolking. Binnen Syrië zijn nog eens 6,5 miljoen mensen op de vlucht geslagen. Dat is ruim een derde deel van de totale bevolking. Met andere woorden: de helft van de totale Syrische bevolking is nu vluchteling.

Open artikel

Reacties (9)

#1 Flip van Dyke

‘Slechts vijfduizend Syrische vluchtelingen zijn tot nu toe buiten de buurlanden opgenomen, 0,16 procent van het totaal’

Dan heb je het over vluchtelingen die vanuit de buurlanden via de UNHCR zijn herplaatst.
Alleen al in Nederland hebben we meer dan 5.000 asielaanvragen gehad. http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=81478NED&D1=1&D2=0&D3=0&D4=33&D5=101,118,122,126&VW=T

#2 Bismarck

@1: Tel je aanvragen ook al als opgenomen? ik zou dat pas bij toekenning van een verblijfsvergunning doen. Hoewel het, gezien de toestand in eigen land, niet mogelijk zou moeten zijn, kunnen de aanvragen natuurlijk ook nog afgewezen worden.

#3 Flip van Dyke

@2 Vrijwel alle Syrische asielzoekers krijgen een verblijfsvergunning. Niet als er bijvoorbeeld iemand al eerder in een ander EU-land een verblijfsvergunning heeft aangevraagd (Dublinakkoord).

Overigens neemt Nederland dit jaar 250 van die 5.000 op. Die 250 dienen geen aanvraag in voor een verblijfsvergunning.

#4 Cycloop

Een overweging voor de lange termijn: Waar zijn de Taliban ontstaan? In de vluchtelingenkampen in Pakistan waar miljoenen Afgaanse vluchtelingen verbleven. Vluchtelingenkampen zijn een broedplaats voor radicale bewegingen. Mensen zijn ontworteld en proberen houvast te vinden in starre extreme ideologieën. Het is niet voor niets dat Hamas sterker is in de Gaza=strook (dat vooral uit vluchtelingenkampen bestaat) dan op de West Bank.

#5 Jona Lendering

Ik neem de vrijheid even te linken naar eigen werk:

http://mainzerbeobachter.com/2013/09/22/opnieuw-syrische-vluchtelingen/

Een interview met een vluchtelingenwerkster in Libanon. Inmiddels zijn er in Libanon dubbel zoveel vluchtelingen.

#6 Flip van Dyke

@4 De Taliban is sterk geworden omdat ze door de Amerikanen werd gefinancierd en bewapend.

Kijk hier Trouw http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3732422/2014/08/30/Moet-Nederland-meer-vluchtelingen-opnemen.dhtml Ook dezelfde fout die ik bij #1 noem:
Meer dan een miljoen zijn neergestreken in buurland Libanon – dat veel kleiner is dan Nederland – en enkele tienduizenden van hen zijn als bootvluchteling de Middellandse Zee opgegaan. Nederland heeft 250 Syrische vluchtelingen opgevangen.

#7 Cycloop

@6: De Taliban is sterk geworden omdat ze door de Amerikanen werd gefinancierd en bewapend.

Je vergist je toch: de Taliban zijn zo midden jaren 90 op komen zetten. De VS waren toen niet meer zo in Afghanistan geïnteresseerd. De Sovjet-Unie bestond ook al niet meer toen.

#8 Bismarck

Overigens is met deze aantallen nu al in zowel relatieve als absolute zin Irak overtroffen. En dat in maar ruim drie jaar. Het is natuurlijk heel lugubere bewijsvoering, maar dat lijkt me geen argument voor de mensen die menen dat er vooral niet ingegrepen moest worden, want zie Irak.

#9 McLovin

………?!?!

(soms weet ik even niet meer hoe te reageren op bepaald nieuws omdat het mijn voorstellingsvermogen te boven gaat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*