1. 2

  RTL is bij deze dus progressiever dan de NPO, een duidelijk bewijs van waar de vergrijsde zuilendemocratie van de publieke omroep toe leidt…

 2. 3

  @2:

  Of de publieke omroep heeft een betere feeling met de maatschappij en voert daarom niet iets door wat veruit de meerderheid niet wilt, wat tot ledenverlies zal leiden…

 3. 7

  Ik vermoed dat dit gedaan is om imago schade te voorkomen in het hyper-policor Amerika, niets waar bedrijven zo als de dood voor zijn als de Amerikaanse linkse media.

 4. 8

  Wat gaan ze doen als iemand met een donkere tot zeer donkere huidskleur voor Piet wil spelen? Witte schmink om roetvegen te simuleren? Zonder vegen wordt die persoon weer een ouderwetse ZP. En da mag nie…

 5. 9

  @1 Ik zou graag zien dat ze na deze stap van RTL nog dit jaar overstag gaan, maar ik denk dat ze het nog een jaartje aanzien, kijken hoe het RTL vergaat.

  Het kan niet anders dan dat het vertrek van van Muiswinkel en anderen daar veel indruk heeft gemaakt. Nu ze niet zelf de kastanjes uit het vuur hoeven te halen zal verandering makkelijker gaan.

  Persoonlijk vind ik de veegpiet overigens het leukst van allemaal, je behoud de traditie, het verhaal, en ik hoef later met mijn kroost niet naar stroopwafelpieten te kijken. Bovendien worden veel kindjes zelf al sinds jaar en dag geschminkt als veegpietjes.

 6. 10

  ” Persoonlijk vind ik de veegpiet overigens het leukst van allemaal ”

  Maar zijn ze dan toch zo geschminkt dat ze niet als de de meester of buurjongen/buurvrouw herkenbaar zijn? Want dat is natuurlijk wel deel van het gebeuren.

 7. 12

  Heerlijk die segregatie. RTL voor de politiek correcten, NPO voor de intelligentsia en eens even kijken…SBS dan maar voor de arbeider? Dan kunnen die gewoon Zwarte Piet handhaven.

  Maar welke zuil verzorgt dan voor mij de Smurf Piet?

 8. 14

  @8

  Echt zwarte mensen zijn er niet of nauwelijks , dus dat lijkt mij geen probleem. Bruine mensen brengen gewoon wat blanke vegen aan. (ik roep ook maar wat, zoals iedereen in deze non-discussie)

 9. 16

  @15: zolang een onderzoek niet op Facebook heeft gestaan, is het soweiso geen echt onderzoek. Only Facebook is real.

  @12: NPO voor de intelligentsia? Gebaseerd op wat dan? De NPO heeft een schrijnend gebrek aan inhoud. Hooguit programma’s die vanuit het pierenbadje eens met de teen het diepe beroeren maar niet durven te springen, zoals Buitenhof.

 10. 19

  @16

  Excuus dan voor die NPO opmerking. Segregatie, verzuiling en zo, behoort niet tot mijn leef en denkwereld. Dus ik trachtte mij in te leven in mijn gesegregeerde medemens.

 11. 21

  Snap niet dat mensen zich zo druk maken om een figuur van een allereerst commercieel feest. Ten tweede, de grootste massale leugen die men kleine kinderen durft voor te schotelen. En o wee als jij je kind de waarheid durft te vertellen.

  Nee jongens, mijn kinderen krijgen cadeau’s omdat ik verdomd veel van ze hou. Niet omdat er een ouwe kerel even komt vertellen of ze wel goed zijn geweest. En dan je weer in allerlei bochten moeten wringen waarom dat klotejong aan de overkant ook allemaal cadeau’s kreeg. Hilarisch die prachtige traditie.

 12. 23

  @21

  Natuurlijk maken we ons er druk om! Ik doe al sinds jaar en dag niks aan Sinterklaas. Maar het is leuk om een stelling te betrekken.

  We mogen blij zijn dat we in een land leven waarin zwarte piet een van de ergste raciale conflicten is. Het leuke van dit conflict is dat kleurlingen verklaren pro-zwarte piet te zijn omdat ze niet voor een zeikerd door willen gaan. (Of omdat ze ZP écht leuk vinden.) En sommige blanken zijn weer anti-zwarte piet om toch vooral maar niet te discrimineren. En zo geven deze blanken zichzelf een goed gevoel.

  De scheidslijnen lopen ook nog eens dwars door alle rassen heen!
  Helemaal geweldig toch?

  De mop van het hele verhaal is dat er bijna geen mensen zijn die zo zwart zijn als zwarte piet……

 13. 24

  @13: Ach, tante Jo viel ook door de mand als Pietermanknecht. Die sprei met de asbak erin deed het ‘m. En dan Sinterklaas, die had een mijter op en een stuk of 6 neuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren