Regeerakkoord lijkt oefening ‘Amsterdam pesten’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Regeerakkoord lijkt oefening ‘Amsterdam pesten’

Vooral coffeeshopvoorstel is ramp voor economie hoofdstad

0

Reacties (3)

#1 Martijn

Graag wijs ik de lezer ook op dit artikel. Uiteraard totaal niet omdat mijn voorspelling nu al uit lijkt te komen, maar alleen omdat het een interessant stukje leesvoer voor het komende weekend is.

#2 Wanko

In het papieren Parool spreekt Asscher al van een rancuneus regeerakkoord. Na lezing van het akkoord moet ik hem daarin gelijk geven. Het heeft er alle schijn van dat de populistisch-conservatieve coalitie af wil rekenen met de libertijns-kosmopolitische vijand uit de grote stad. Zo had bijvoorbeeld het coffeeshopbeleid, net zoals de coalitie voor het ruimtelijk beleid voorstelt, ook decentraal bij de gemeenten neergelegd kunnen worden, maar de coalitie heeft besloten dat dit een decreet vanuit Den Haag moet worden. Want VVD en CDA weten wat goed voor u is en uw eigen gemeentebestuur vol linkse krakergedogende wethouders niet.

(Geografische) Polarisatie. Jottem.

#3 Teun

Wat had je verwacht? Ik denk overigens niet dat dit specifiek tegen Amsterdam gericht is, al wel tegen cosmopolitisme in het algemeen. En Amsterdam is nu eenmaal de meest wereldse stad van Nederland – samen met Utrecht, misschien.

Dit regeeraccoord is een overwinning voor de Vinexwijken: geen getorn aan de HRA, lekker veel asfalt om vanuit je Vinexhut naar de stad te rijden en als je daar aankomt, dan wordt je in ieder geval niet lastig gevallen door Burka’s in het straatbeeld (want ’thuis’ heb je die sowieso niet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*