Rechtszaak tegen de NSA

NIEUWS - Negen Amerikaanse en internationale organisaties spannen een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse inlichtingendienst NSA wegens het op groter schaal en ongericht verzamelen van internetverkeer. Tot de groep van negen horen o.a. Wikimedia Foundation, Human Rights Watch, de Amerikaanse tak van Amnesty International, juristenverenigingen en organisaties die strijden voor (online) burgerrechten.

 

 

Open waanlink

 1. 2

  Ja, een beetje wel wat #1 zegt.

  Maar aan de andere kant: denken we werkelijk dat een organisatie, die zich buiten de wet heeft gesteld, die bezit is van een overheid die wetten maakt en zichzelf niets aan trekt van die wetten, met juridische middelen is te bestrijden?

  Dream on.

  Ik moet dan altijd denken aan die verkiezingen in de VS van 2000. Daarna vlogen twee vliegtuigen het WTC in, werd de wet in de VS buitenspel gezet (Patriot Act), werd alles terrorisme en werd alles afgeluisterd. En ja, ik hoor u al zeggen: aluhoedje, conspiracy-denken… En dan zeg ik: dat valt wel mee: gewoon machtspolitiek van een groep die het uiterste haalt uit omstandigheden en eigen handelen. In elk geval heb ik geen vertrouwen gekregen in wet en recht.

  Moet justitie 15 jaar wetsverkrachting ongedaan maken?

  Dream on.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren