Reacties reageerders Telegraaf op optreden Rutte in debat kritisch

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties reageerders Telegraaf op optreden Rutte in debat kritisch

Te hard klassiek liberaal geluid, te weinig populisme?

0

Reacties (18)

#1 sander_1583

Makkelijk dit.

Heb er nog echt naar gekeken ook. Wellicht dat de Telegraaf wat linkser is dan GC denkt.

#2 Martijn

@1: De Telegraaf is vooral altijd erg pro-VVD en anti-PvdA. Ik kan me uit de LPF tijd nog herinneren dat de Telegraaf het erg opnam voor de VVD tegen Fortuyn.

Het artikel zelf is ook weer erg naar Rutte toe geschreven. Toch typisch dat de lezers er anders over denken.

#3 Bismarck

De Telegraaf sluit met haar VVD-steun gewoon niet helemaal aan op de achterban, die voor een groot deel uit PVV-stemmers bestaat.

#4 Inje

@3
Jij kent alle Telegraaflezers?

#5 Tien

Ik vond het optreden van Rutten niet erg smakelijk. Dat Cohen eerst een moeder gaat condoleren die haar zoon verloren is lijkt mij een te verdedigen keuze.

Verder stelt rutten zich op als het beste jongetej uit de klas wat de CPB rapportage betreft en vanaf dat moent wordt hij door iedereen met ijver gevolgd.

Zou wat meer kritische blik van de politici in deze tijd zeer wenselijk achten nu ons financieel stelsel op instorten staat. Bovendien zijn de CPB cijfers erg onbetrouwbaar gebleken. Neen ik was niet erg onder de indruk van het eerste debat, ze vielen me allemaal erg tegen..

#6 Bismarck

@4: Beweer ik dat?

#7 Martijn

@5: Ik vond Rutte in het debat ook een erg hard rechts geluid neerzetten. Balkenende speelde daar goed op in door het CDA als het socialere alternatief te presenteren. De reacties op de Telegraaf laten ook zien dat de VVD toch nog wel wordt gezien als de partij voor rijke mensen die het vroeger was. Ik ben benieuwd op Balkie het tij nog kan keren. De man is een overlevenskunstenaar.

#8 arend van stal

Rutte deed het gewoon goed met als een van de weinige een heldere boodschap:. ik wil uw stem dat is wat u krijgt en zo hoort het ook

#9 leny vdplas

rutte is een groote blaaskaak als het er op aan komt weet hij niks laat hij eerst zijn eigen progamma eens waar maken dat klopt voor geen kanten

#10 Inje

@7
Ik denk dat die Balkenende verleden tijd is. Kijk bijv. naar de peilingen van afgelopen vrijdag, daarin is hij drie zetels kwijtgeraakt aan het VVD. Beide partijen verschillen qua inhoud weinig, maar Rutte is jong en zelfverzekerd, terwijl Balkenende de laatste drie jaar vooral door Wilders continu kapotgemaakt is in de pers…

#11 Martijn

@8: Ik vond zelf eerlijk gezegd dat de kleine partijen het beter deden qua helderheid. Die lieten elkaar uitpraten waar de grote door elkaar aan het schreeuwen waren en elkaar vliegen aan het afvangen. Vooral Pechtold en Rouvoet vond ik er positief uitspringen.

Maar ondanks het schreeuwerige was Rutte op zich wel duidelijk. Wat me alleen dus opviel bij de Telegraafreacties is dat dat verhaal bij veel lezers daar in ieder geval niet zo goed leek te vallen, terwijl zolang Rutte niks zei het crescendo ging in de peilingen.

#12 Martijn

@10: Die peiling is van voor het debat van vrijdag. Ik denk dat Balkenende daar een goed verhaal had juist om die CDA-kiezers die wegens hem willen overstappen naar VVD te overtuigen bij het CDA te blijven. Het verhaal van Rutte zou voor veel potentiële CDA-overlopers wel net iets te stoer geweest kunnen zijn. Nogmaals: het blijft Balkenende. Die moet je nooit te vroeg afschrijven.

#13 INje

@12
Ach, bij de3 Telegraaf redelijk wat begatieve reacties, maar lang niet allemaal. Daarnaast, de Volkskrant berichtte dan weer zeer positief over Rutte’s optreden. Als ik mijn omgeving een beetje peil, dan maakt die Balkenende geen kans meer, die is te beschadigd..

#14 Rob

13 Een goed Christen gelooft in het wonder van de wederopstanding. Schrijf de beste man niet te vroeg af. Het geheugen van de kiezer hoeft niet de geschiedenis te reflecteren en met een paar goede mediaoptredens kan Balkenende zomaar eens flink gaan stijgen.

It ain’t over ’til the fat lady sings

#15 Ben

Laat Cohen Rutte aanpakken op zijn liberalisme. Te ver doorgeschoten laissez-faire politiek is oorzaak van financiele crises en dientengevolge werklossheid.
Enne was VVD -er Opsteltej niet burgemeester van de crimineelste stad van Nederland ?

#16 sander_1583

staats!@!kapitalisme is de oorzaak

#17 Jonas

Ook gekeken. Ongelovelijk. Je kan wel zien dat het bij RTL was. Veel rechtse onderwerpen, met alleen over geld praten. Niet over de mensen, niet over de leefbaarheid, over een visie over een beter NL…

Inhoudelijk was het niets anders dan een herhaling van eerdere zetten. Op de radio, in kranteninterviews hoor je telkens dezelfde punten aangehaald worden door de lijsttrekkerd.

Na de verkiezingen doen ze een plas, en alles blijft zoals het was: afbouwen sociale en financiële bescherming burger, doorgaan opbouwen politiestaat, nog meer geld in linkse en rechtse hobbies, en de bezuinigingen afwentelen op de burger. Zelfkritiek kennen ze niet, en gedwee zullen ze luisteren naar hun ambtenaren, die ook al veel dingen niet snappen en durven.

#18 INje

@17

Je zou eens naar Knevel en van de Brink moeten kijken. Het is werkelijl afschuwelijk. Alle dames miepen maar door mekaar heen en de gastheren zijn de leiding volledig kwijt. Wat me trouwens echt stoort is dat Bijleveld continu loopt te liegen over CPB cijfers en dat de tafelheren te slecht voorbereid zijn om dit ter sprake te kunne brengen. Pfff, doe mij dan maar RTL. Daar is het geluid tenimnste nog omroeponverschillig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*