PVV woest over Arabische muziek in één stadsbus

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (29)

#1 Cracken

Ach, ik zat een tijd terug nog in een bus van de GVU waar de chauffeur zijn raampje open had staan en rustig zat te roken terwijl hij aan het rijden was.
En hier in Den Haag moet je voor (Arabische) muziek gewoon een beetje achter in de tram gaan zitten, daar zijn vaak wel groepen jongeren te vinden die muziek aan t luisteren zijn. (tenminste voordat ze het achterste deel op slot doen).
Dus zo geschokt moeten ze nou ook weer niet reageren.

#2 larie

Woest is wat overdreven.

Maar wel eens in en bushtaxi/bus gezeten in de Magreb..die coulereherrie.

In de bus rust..basta.

#3 JSK

In de bus rust..basta.

Zeker nooit op zaterdagavond de bus van of naar een (midden)grote stad genomen?

#4 larie

Jazeker..in de randen van de..maar roggelende/schreeuwende medereizigers is wat anders dan oorverdovende muzak uit de speakers.

#5 JSK

Ja water is nat. Maar je moet het met me eens zijn: het is geen rust in de bus.

#6 larie

Ik ben sinds kort ex-Amsterdammer JSK..de hoed en de rand.

#7 Prediker

@Larie; ik ben het helemaal met je eens dat de buschauffeur geen muziek zou moeten draaien die in de rest van de bus hoorbaar is, of dat nu André Hazes is of Arabisch gejengel.

Maar waar het hier even om gaat, is dat de PVV weer eens flink theater maakt over 1 bus waarin de chauffeur Arabische muzak maakt. Alsof we die lui niet betalen om echte problemen aan te kaarten.

#8 Schuur

@ Alsof we die lui niet betalen om echte problemen aan te kaarten.

Inmiddels lijkt het alsof we die malloten betalen voor ons eigen vermaak. De ene stupiditeit na de andere wordt begaan. We lachen erom. We verbazen ons erom. En we krijgen last van plaatsvervangende schaamte bij het lezen van de bijna dagelijks terugkerende kamervragen en/of raadsvoorstellen. Maar het blijft ons intrigeren.

Daarom zie ik PVV-ers zo onderhand als gesubsidiëerd voksvermaak. Het is een kunst op zich aan het worden. De PVV als fenomeen wordt nu langzaam maar zeker zelf een linkse hobby.

#9 Mihai Martoiu Ticu

In de brief van PVV staat: “Tot zijn grote schrik werd zijn rit in buslijn 3, op 14 maart 2011, om 18:30 uur, verstoord door Arabische muziek die de buschauffeur in de bus ten gehore bracht.”

Als het slechts om muziek ging, zou men het woord “Arabisch” niet gebruiken. Stel je voor dat de muziek klassieke muziek zou zijn. Wat voor zin zou hebben om in de brief te schrijven dat de passagier door “klassieke muziek” was verstoord? Dus waar PVV om ging was het feit dat het Arabisch was.

#10 larie

Na de Bush-era is het wat lastig topics te vinden lijkt het, De aandacht aan wat elke piepel van de PVV uitboert is wat overdreven.

http://www.youtube.com/watch?v=nxNyoAMqRXQ

#11 Olav

Sommige buschauffeurs hebben zachtjes radio of muziek aanstaan, zodanig dat je het bijna niet kan horen tenzij je er direct achter zit. Tja, die man of vrouw zit ook maar de hele dag naar dat stuurwiel te kijken en dezelfde rondjes te rijden.

#12 Tzoimbo

Bel de krant liever als de PVV niet woest is…

Die lui lopen de hele dag te schuimbekken van woede over wat de blanke man wereldwijd wordt aangedaan.

#13 piet

ik zat laatst in de bus en de chauffeur had een baardje van een paar dagen. Dat is toch ook iets islamuzelemistich? Kan ik daarover m’n beklag indienen bij het lokale blokhoofd?

Ik las trouwens dat de klager ‘er geen vertrouwen in had dat de busmaatschappij er iets mee zou doen’, zou zo’n gedeputeerde dat niet eerst even af kunnen wachten?
Bij de reacties in de Telegraaf zeggen gelukkig de meeste mensen dat ze het een non-issue vinden etc., maar je ziet ook weer mensen die er gelijk van maken dat ‘de busmaatschappij (en de PvdA[?] het toelaten terwijl onze Nederlandse chauffeurs niet naar de radio mogen luisteren’.

Ik neem aan dat de heren en dames chauffeurs de dag na de klacht bij de briefing nog eens op het hart gedrukt is dat er geen muziek gedraaid mag worden en dat daarmee de kous af is.
En terecht.
Zoniet hebben de stadscommando’s weer een mooie taak erbij als ze op hoofddoekjesjacht gaan.
Moeten ze wel gelijk even een busrijbewijs halen want er zal toch iemand die bus moeten besturen als ze de chauffeur een knieschot hebben gegeven. Er zouden zomaar een paar hardwerkende Nederlanders in kunnen zitten op weg om hun zuurverdiende belastingcentjes te verdienen…

#14 larie

Olav..een vraag, heb je wel eens in een bus in de Magreb gezeten waar de bestuurder de “baas” is. ?

Tell..

In mijn optiek is het wel van a naar b…mits.

#15 Yevgeny Podorkin

Standje van conexxion is wel op z’n plaats je moet je neutraal opstellen als dienstverlener, want als je ze een vinger geeft. Dalijk staat er potdomme op die deunen ook nog een buikdanseres voor je neus te zwiepen als je rustig je krantje zit te lezen…

#16 Yevgeny Podorkin

PVV raakt kennelijk langzamerhand door de munitie heen: struint nijver naar incidentjes waarvan je je tegelijkertijd afvraagt of de redacteur van het betreffende marginale lokale nieuwsfeitje nog wel eeh, nou ja: omdat mijn buurman toevallig 2 weken geleden zijn hond tegen de gevel heeft laten pissen. MIJN GEVEL.

NOOIT IETS VAN TERUG GELEZEN!!

#17 piet

@16
sukkel, je hebt het natuurlijk gemeld bij de ter zake doende instantie, je had naar je PVV-blokhoofd moeten gaan. En moeten zeggen dat die hond van het matje is natuurlijk.

#18 larie
#19 Yevgeny Podorkin

Zo hond zo baas piet. Twas namelijk jammer genoeg een Nederlander*. Met zo’n achterlijk te dik hondje weettuwel, aan de riem voortgetrokken door dito vette hersenloze patatlul. PVV-er in hart en nieren hè…

Had naar het blokhoofd der PVV moeten gaan?, jaja, lekker makkelijk…vertel maar: waar en bij wie haal ik in dat geval me recht. Bromsnor is ook van de PVV.

*-anderthaler

larie.

Normaliter leidt niets me af als ik rustig en evenwichtig een krantje zit lezen in de tram of bus. Maar ik kan nou eenmaal slecht tegen te bloot. Begint met zweethanden, afijn, begin wat ongemakkelijk te wippen u kent dat wel. Ja, en dan straalt het onvermijdelijk uit naar andere niet nader te specificeren plaatsen hè. Dan voel ik me soms net een beginnende olifant die overal aan moet snuffelen, zal u verdere details besparen. Mot er wel bijzeggen en bij voorbaat niet aan denken wat ik nu dus wel uit de doeken doe: mocht zo’n buikdanseres in de bus naast me staan en ook van die snelle tongbewegingen met dito klanken erbij maken (als de Toearegs) ga ik spontaan keihard tegen haar buik staan te ekalujeren…ja, sorry.

Ik dans zelf overigens ook regelmatig buik maar dit terzijde mag wel he, wetenswaardigheidje tussendoor..ik kan namelijk niet twitteren.

#20 Dr Banner

Arabische muziek… ik luister het altijd op de tandem http://www.youtube.com/watch?v=I8-9sl4FGAc

#21 NoName

Dansende derwisjen vertellen je de waarheid, trance is niet door tiesto uitgevonden.

Maar wil je luisteren……..

#22 Herman

Je zou een even belachelijke link kunnen plaatsen over één medewerker van Sargasso die zich druk maakt over het proefballonetje van 1 lid van de Provinciale Staten in Utrecht.

#23 Squire

Jaja, lach maar om zo’n liedje! Het is een kwestie van geduld

#24 NoName

De hele PVV met een paar (oer-Hollandse) pillen in hun mik naar een houseparty sturen met Dj Hiba, wedden dat ze samensmelten.

#25 piet

@22
maar Sargasso medewerkers doen dat onbezoldigd en leden van de provinciale staten doen dat van de zuurverdiende belastingcentjes van de hardwerkende Nederlander…

#26 Moslim

Toch leuk hoe het stemmingmakende woordje “woest” in een krantenkop bijdraagt aan waardeloze reacties hier.

#27 knelistonie

@26 duh. Wie maakt er nou stemming (pvv). Over een muzakje in de bus. Nou vraag ik je (lotje getikt).

#28 piet

@26
gelukkig stuwt uw reactie het niveau weer aanzienlijk omhoog…

#29 spees

Zolang James Blunt niet wordt gedraaid, vindt ik het best.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*