PVV op sociaal-economisch gebied te links voor PVV’ers?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het rommelt al een paar dagen binnen de PVV.

Zo konden we onlangs lezen dat PVV-Kamerlid Joram van Klaveren (die laatst nog ‘jihadbruiden’ wilde verbieden) tot in 2013 overwoog een nieuwe, conservatieve partij op te richten.

Vandaag bericht het NRC dat Tweede Kamerlid Roland van Vliet, eveneens van de PVV, vorig jaar oktober wilde overstappen naar de VVD-fractie. Dat aanbod werd echter geweigerd.

Dit zou erop kunnen wijzen dat Wilders’ sociaal-economische ruk naar links (die nogal wringt met Wilders overtuigingen in zijn tijd als VVD-Kamerlid) botst met de opvattingen van veel betrokken PVV’ers.

Voorstanders van de combinatie traditionele (‘joods-christelijke’) moraliteit, law and order en een economische politiek van laissez faire hebben in Nederland immers niet echt een politiek tehuis. De PVV leek even dat tehuis te kunnen worden. Maar ja, daar word je in Nederland geen grote politieke partij mee, begreep Wilders kennelijk al snel.

Of de PVV is een slecht georganiseerde club waar gewoon veel ontevredenheid heerst…

Open artikel

Reacties (7)

#1 Joop

Dat zogenaamd links sociaal-economische is net zoals bij de nationaal-socialisten alleen voor eigen volk. Uitsluiting van bevolkingsgroepen, daar is het op gericht.

Een klein accentverschil met het neo-liberalisme (laissez fair, etc.) waarin iedereen wie niet (voldoende) economisch rendabel is wordt uitgesloten.

#2 pedro

Te links? O ja, wacht, het is natuurlijk voor de fractieleden wel redelijk moeilijk te verkopen, naar de geldschieters bijvoorbeeld, dat de club wel linkse praat uit slaat, maar verder gewoon rechts beleid uitvoert en ondersteunt.

#3 su

Of de PVV is een slecht georganiseerde club waar gewoon veel ontevredenheid heerst…

Of de gewone ziekte voor klein-rechts: te veel ‘leiders’.

#4 Joop

Ha ha ha, Dion Graus zou naar de ouderenpartij willen. Natuurlijk wordt dat tegengesproken, en is het niets anders dan Wilders bashen.

#5 sander_1583

Economisch is de PVV inderdaad een linkse partij in de zin dat er veel vergelijkingen opgaan met SP En PvdA. Wist de fractie dat niet? of is dat erger geworden?

@1 Verder vind ik de term neo-liberalisme nog steeds niet samen gaan met Laissez faire van het klassiek liberalisme… maar dat voor een andere keer. Ik zie ook geen uitsluitingen in het liberalisme, wel een andere manier van eerlijk delen, verdraagzaam en tolerant zijn.

#6 Joop

@5.

Neo-liberalisme heeft elementen, propageert, wel iets met vrijhandel, met de nodige verschillen, ach, de gevolgen zijn jammer genoeg hetzelfde, en beoordeel ik op.

Tuurlijk, liberalisme sluit niets uit. Dat zien we bij Fredje Teeven, bij Henk Kamp toen hij op asociale zaken zat, en hoe graag er met de partij van de uitsluiting werd en wordt samengewerkt.

#7 pedro

@5:

Economisch is de PVV inderdaad een linkse partij in de zin dat er veel vergelijkingen opgaan met SP En PvdA

Als je naar de woorden kijkt wel. Als je naar de daden kijkt niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*