PVV gedeputeerde krijgt portefeuille “diversiteitsdrammer”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een PVV-er die “diversiteitsdrammer” wordt in Limburg. Moeilijk te geloven, maar het staat er echt:

We beschermen de beginselen van onze rechtsstaat en de mensenrechten. Iedereen in Limburg, van elke levens- of geloofsovertuiging, politieke gezindheid, geaardheid, afkomst, sekse en genderoriëntatie, heeft het recht om te zijn wie hij of zij is en om te geloven wat hij of zij gelooft. Verschillen tussen mensen mogen geen belemmering zijn voor deelname aan de samenleving, maar kunnen een meerwaarde hebben. Waar mogelijk leveren we een bijdrage om de emancipatie en participatie van kwetsbare groepen en senioren en om de integratie van nieuwkomers te bevorderen.

 

Open artikel

Reacties (6)

#1 majava

Ik heb argwaan. Net als bij gristelijke en liberale politici die een portefeuille milieu beheren. Zou je hen vragen waar ze voor staan, dan komen ze met een soortgelijk zoet verhaal. Het is, zoals eigenlijk met alles, het beleid dat telt en daar (moties en stemgedrag) wordt veel te weinig over geschreven.

#2 Bismarck

@1: Je voelt al op je klompen aan dat zo iemand die portefeuille als een sinecure gaat behandelen en het liefst leeg bezuinigt (zie bv. hoe dat in de VS met de EPA, of in Brazilië met het ministerie van milieu gaat tegenwoordig).

#3 Emile M

Ach we hebben jaren VVD’ers gehad die verantwoordelijk waren voor de Belastingdienst. Dat is nu toch een goed geoliede machine. Niemand piepte vanwege de kleur van de staatssecretaris. Er is nu ook iemand hoofdverantwoordelijk voor klimaatzaken die uit die partij komt. Laten we ook deze Wilderiaan op zijn daden beoordelen.

#5 Henk van S tot S

@3:

Dat is nu toch een goed geoliede machine.

Is die machine vanmorgen vroeg soms met olie behandeld van de wonderlamp van Aladdin???
;-)

Verder.
Aparte mensen die politici in Limburg:

Nog even en ze vragen bisschop Waldemar Stanisław Sommertag om een abortuskliniek te beheren.
;-)

#6 Bismarck

@5: Het is een beetje een experiment hier; Ze proberen het zonder een echte coalitie, door een extraparlementaire Gedeputeerde Staten te vormen, waarin mensen van zo’n beetje het hele spectrum op persoonlijke titel in plaats nemen. Vervolgens is een collegeprogramma geschreven met daarin alleen punten waarin alle partijen uit het Limburgs Parlement zich in konden vinden (ik gok dus dat er weinig in staat in heel vage termen). En nu gaan ze dus gewoon 4 jaar koehandelen, door voor elk voorstel een nieuwe meerderheid in het parlement te zoeken. Ik wil wel een wedje doen welke gedeputeerde de minste voorstellen zal schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*