1. 2

  Je leest het. Je denkt dat het een grap is. Dat het weer afkomstig is van een satirische twitter-account of website. Maar nee. Dit is echt. Satire en werkelijkheid beginnen steeds meer met elkaar verweven te raken.

 2. 3

  Waar ik mee zit als als de eerste kamer (vreemd oldskool clubje in mijn optiek) over een tijd partieel bewoond wordt door een beweging die uiteen is gevallen..wat dan?

  Een self-organizing dynamical system in de bijkamer..interessant.

 3. 8

  How about negerzoenen dan? Het zwaard snijdt aan twee kanten.

  Soms at this point in time kan een tegenpartij de geesten doen scherpen en dan foetsie gaan. Fourier wist het al..It’s the waves stupid;)

  grapje hey!

 4. 9

  Tja, we kunnen nu grapjes gaan maken dat de PVV straks alle shoarmazaken wil sluiten. Of dat men couscous wil weren uit supermarkten. Of dat ze morgen weer kamervragen gaan stellen omdat zojuist in het TV-programma Levenslied het liedje “Şımarık” van Tarkan centraal stond (islamiseringsalarm!). Maar wat is de waarde van die grapjes als het IRL nog veel knettergekker is?

 5. 12

  Echt of niet, het is wel echt een briljante satirische tekst hoor, die in het oorspronkelijke persbericht.

  Over meeuwen (logo PVV) die “ongewenste (!) bruine (!!) tapijtvloeren” over de wijken leggen (een beeld dat aan twee kanten snijdt). En dan die koppeling van de Islam aan de plaatsing van speciale broodbakken en het toevoegen van bordjes “niet voeren” aan het toch al rijkelijk beplantte bordjeslandschap in Nederland. En niet te vergeten: de woordspeling met “broodnodige integratie” op het eind…

  Zou Richard de Mos een mol zijn in de partij, die zich langzaam maar zeker zal ontpoppen tot een nar die de PVV van binnenuit kapot zal satiriseren?

 6. 13

  En tegen autochtonen die de eendjes voeren?? Not man enough???

  Heerlijk toch die mentaliteit van de Nederlander. Stand-up Comedians kunnen er een vermogen aan verdienen…

 7. 14

  Carlos, de NSDAP was van meet af aan toch al wat onaangenamer, met knokploegen en dergelijke. Dat paste ook in de tijdgeest. Dus de vergelijking gaat niet helemáál op. Wel trekt het hetzelfde soort mensen aan, alleen zijn die tegenwoordig misschien toch ook iets te volgevreten om echt in actie te komen.

  Tot ze voelen dat het straffeloos kan, natuurlijk.

 8. 19

  Stel, Weimar..opkomende nare figuren. Als de niet nare figuren de naren hadden (uit) gelachen i.p.v. vrezen had history wellicht anders geschreven zijn.

  Zijn slechts gedachten Carlos, vanwege je @11

 9. 21

  Ik wist helemaal niet dat Turken eendjes voerden. Waarmee dan? Turks brood HEEFT heelgaar geen korsten wordt meteen opgegeten. Dan kopen ze dus speciaal zakkenvol voer(zaad). Potverdimme. Ja, en we zijn er toch ooit zelf mee begonnen met oud brood in de vlucht der weldaad.

  Zal je dalijk zien dat ze ook nog zwerfkatten en honden gaan pamperen….

 10. 24

  Hardleerse broodgooiers, wat een prachtige term.
  Overigens, geboren en getogen in Den Haag kan ik me niets anders dan van die gigantische meeuwen herinneren, vooral in de zomer aan het strand op zoek naar halflege patatzakken.

 11. 32

  Inderdaad belachelijk dat gewone allochtonen moeten opdraaien voor de onkunde van die kutvogels. Het zou me overigens niks verbazen als die kutvogels een heel brood pakken als je ze een sneetje geeft. En in de winter zie je ze niet, dan zitten ze lekker in de zon. Zij wel, de uitvreters!

 12. 33

  Het AD heeft nog wat meer informatie: het blijkt te gaan om mensen die hun oude brood niet bij het vuil willen gooien omdat ze dit letterlijk en figuurlijk zonde vinden.

  Raar dat die lui dan alleen in Morgenstond wonen, want ik heb zelf in zo’n Haagse achterstandswijk gewoond, en nooit wat gemerkt van allochtonen die hun brood op straat gooiden.

  Vraag me sowieso af of het geen broodje aap is. Maar wel typisch PVV om daar dan meteen op te springen en een hoop kabaal over te maken. Standaard bij die lui. Scoren op sensatiestukken en er dan nog een paar schepjes bovenop doen.

  Dit keer ontploft het in hun gezicht, omdat iedereen zich herinnert hoe hij zelf met opa en oma brood ging voeren in het park.

 13. 34

  Je kunt erom lachen, maar dit gedrocht van een politicus krijgt wel een ton euro’s per jaar om zijn zwakzinnige hoofd in Powned te vertonen en Grote Geert kritiekloos te gehoorzamen. Nu ik erover nadenk, komt mijn ontbijt bijna weer omhoog.

 14. 35

  @34:

  die ton (drie keer modaal) is alleen zijn salaris als kamerlid. Voor zijn nevenfunctie als raadslid in Den Haag ontvangt hij nog eens een modaal inkomen. Vier keer modaal dus.

 15. 36

  Begrijp ik het nu goed? Het probleem is dus: “hardleerse, veelal allochtone broodgooiers” en de oplossing: “een torenhoge bestuurlijke boete (…) teneinde misschien op deze manier broodnodige integratie te bereiken?”

  Gaat het nu over brood of over vogels?

 16. 41

  Pff en wat de denken van die allochtone ‘kruimeldieven’ om meeuwen te voeren.
  Vele kruimels maken ook één broodgooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren