1. 2

  Lachen zeg, je kon dus blijkbaar kiezen tussen Ahmed A. en Ahmed B.
  Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar het voelt een beetje als een referendum met 2 PvdA kandidaten.

  Is Nieuw-West demografisch zo verstoord dat dit een afspiegeling van de locale maatschappij is?

 2. 4

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het ging tussen Marcouch van de harde aanpak en meer ruimte voor o.a. homo’s en Baoud die wil kijken naar het positieve en de integratie geleidelijk in alle rust wil laten gebeuren.

  Mijn idee is dat er onder de Marokkaanse gemeenschap nogal wat conservatieve krachten zijn. Zij zijn op zichzelf gericht, niet teveel concessies aan rare levensvormen, enz.

  Stelling: Deze gisteren winnende stroming is destructief voor een goede integratie!

 3. 5

  @4: Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het ging tussen Marcouch van ‘de islam als centraal thema’ en Baädoud, die het niet over religie heeft.

 4. 7

  @5 Ik ook. De veelgehoorde klacht over Marcouch was toch dat hij in zijn onorthodoxe aanpak van integratie de “scheiding tussen kerk en staat” op de helling zette?

 5. 8

  @7: Precies. Marcouch was omstreden onder allochtonen onder andere omdat ‘ie het confrontatiemodel hanteerde als het gaat om homo-emancipatie in de wijk en het bijna on-PvdA-achtig aanpakken van reljongeren met Marokkaanse ouders. Marcouch was omstreden bij autochtonen omdat hij overal de islam bijsleepte. Islamitisch stadsdeel, koranles op de openbare school, fundamentalistisch-islamitische organisaties subsidiëren.

  En om dan in te gaan op de stelling van Jonas (#4): nee, de meer naar religie-neutraliteit neigende Baâdoud is op de langere termijn constructiever.

 6. 12

  Nogal tendentieuze kop van het artikel. Dus als er een democratische verkiezing is (tussen initieel 3 kandidaten) en 2 van de drie worden niet gekozen dan heeft men dus iemand laten vallen?

  Daarmee aangevend dat het een stuk negatiever is dan gewoon een democratisch proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren