PvdA in Eerste Kamer wil proef met wietteelt

De Volkskrant:

De PvdA-fractie in de Eerste Kamer dringt aan op een experiment met gereguleerde wietteelt. De fractie roept VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) op een proef te beginnen waarbij gecertificeerde bedrijven hennep mogen leveren aan coffeeshops.

Met roepen, kom je er niet jongens.

Dat is – zo vermoedt de cynicus in mij – misschien ook wel de reden dat dit progressieve geluidje door de initiatiefloze Eerste Kamerfractie naar voren wordt gebracht.

Open artikel

Reacties (12)

#1 Niet JeZus

Ironisch: Qua softdrugs is Amerika inmiddels net zo liberaal als Nederland was, en Nederland zo conservatief geworden als Amerika was…

Hopelijk kunnen snel gaan reguleren in NL, ondanks meneer Opstelten en de zijnen.

#2 Amateur Commenter

@1: Niet zolang de bijna demente Opstelten en Teefje aan de macht zijn. Die zijn juist zo lekker bezig om het pretpark ter ere van George Orwell te verwerkelijken.

#3 Mario

Na zoveel decennia misdaad faciliteren door de overheid, is het hoog tijd om te legaliseren. Niks geen proef met kwekers.

In samenwerking met de Belastingdienst is er al een proef geweest met kwekers. Met succes, tot het moest stoppen.

Het is van den zotte, dat lui zoals een Opstelten burgers (en hulpdiensten) willens en wetens in gevaar blijft brengen door de kweek niet vrij te geven en die ‘achterdeur’ eindelijk eens goed te regelen.

Alles is aanwezig, van zaadje tot en met zakje om het product (Cannabis) in te verkopen. Maar coffeeshophouders worden min of meer gedwongen om hun producten van criminelen af te nemen, die schijt hebben aan brandgevaar/ aftappen energie etc.

Tijd voor een coupe binnen de VVD; laat die jongerenafdeling het e.e.a. maar overnemen. Die beschikken tenminste over iets meer realiteitszin, dan die fossiel van een Opstelten die de ene leugen na de andere blijft verkondigen, zoals bijvoorbeeld, over dat de kweek in Nederland voornamelijk naar het buitenland gaat.

Eventuele opbrengsten die in de staatskas vloeien, kunnen prima worden gebruikt om meer/ betere voorlichting te geven over drugs in het algemeen.

Opstelten moet opzouten.

#4 Derpjan

@1

Nee, Opstelten is conservatief, tegen de wens van de meerderheid van de bevolking in, net als in de VS al tijden een meerderheid van de bevolking voorstander van legalisering is. Opstelten presenteert zichzelf als harde crime-fighter en aanpakker van langharig, blowend, links tuig en daarmee houdt de VVD net (nauwelijks een meerderheid) genoeg zetels vast om samen met de PVV en de christelijke partijen legalisering tegen te houden.

#5 pedro

Zo lang de ‘war on drugs’ nog heel wat stemmen oplevert bij het op dat gebied achterlijke bevolkingsdeel van Nederland, zullen er politici zijn, die van die onwetendheid zullen willen blijven profiteren. Ik denk dat Opstelten zelf ook wel beter weet hoor.

Hij is net als de paus, die condooms verbiedt. Ook de paus heeft er een voor de macht van de katholieke kerk een goede reden voor. Katholieken, die geen condooms gebruiken, krijgen meer kinderen, die meestal ook weer katholiek gedoopt worden. Voor de eigen macht dus, al weet hij wel beter. Net als Ivo, die hier alleen maar gebruik van maakt om stemmen te winnen. Geen echte actie tegen de kleine gebruikers, zodat er maar weinig stemmen verloren gaan, en af en toe een bericht over een opgerolde hennepkwekerij, waarbij voor miljoenen aan illegale drugs in beslag genomen zijn, liefst nog verbonden aan allochtonen of motorbendes, dat gaat er in als zoete koek bij kortzichtige conservatieve medelanders.

#6 Mario

@4

en de christelijke partijen legalisering tegen te houden.

En laten nou net die christelijke partijen zich met feitenvrije politiek bezig houden.

Ik herinner me nog hoe ene Madeleine van Toorenburg (CDA) direct begon te kwijlen, toen er een verkeerd begrepen bericht in de media verscheen, over dat blowen ‘dom zou maken’ en zij op hoge poten kamervragen stelde.

De resultaten van het onderzoek in kwestie gaf heel iets anders weer. Zoals ook in het antwoord op haar vragen stond.

Die tut hola had niet eens de moeite genomen om het rapport te lezen.

Het is mede door deze christelijke partijen dat er geen vooruitgang is, de afgelopen tientallen jaren.

Los daarvan, de ommezwaai in Amerika is overigens deels te danken aan https://en.wikipedia.org/wiki/Sanjay_Gupta

Denkt een docu te maken over ‘de gevaren van Cannabis’, en komt er achter dat het net even anders ligt. Hij is nu pro-Cannabis, voor alle duidelijkheid.

En arm Nederland heeft het te doen met een stel zelfbenoemde en niet functionerende ‘krijmfijters’ die willens en wetens burgers in gevaar brengen door het blijven volhouden van hun aantoonbare leugens.

#7 Mario

Het is dus nog triester met die domme Opstelten dan ik dacht.

Ik citeer:
“ik wil niet de minister zijn die de geschiedenis in gaat om de soft drugs in Nederland te legaliseren.”

http://www.voc-nederland.org/2014/06/opstelten-is-steun-pvda-en-onno-hoes-voor-zijn-cannabisbeleid-kwijt

#8 Knorretje

Legalisering is inderdaad de oplossing voor alle problemen. Net zoals de legalisering van prostitutie ook alle problemen heeft opgelost mbt vrouwenhandel -en misbruik.

#9 Mario

@8, nogal een verschil tussen het genieten van Cannabis en het handelen in/ misbruiken van vrouwen. Dat jij dat verschil, om wat voor verdere reden dan ook, niet ziet, is enkel maar triest te noemen.

In deze gaat het om het willen opzetten van een (zoveelste) proef met het kweken van Cannabis. Met een paar telefoontjes zijn er meerdere kwekers beschikbaar die goede kwaliteit willen kweken om deze vervolgens in uitmuntende staat aan coffeeshops te leveren.

De namen van enkele van die kwekers zijn bij de overheid bekend, aangezien deze al eerder hebben meegewerkt aan kweken/ leveren i.s.m. de belastingdienst. Bij wijze van proef, welke succesvol was tot de Nederlandse overheid de stekker eruit trok.

Los van die kwekers, bestaat er bij mij geen twijfel aan, dat er meerdere anderen per direct daarvoor beschikbaar zijn.

Maar ja, Opstelten is laf en heeft nogal last van zijn ego. Zoals je @7 kan zien/ lezen.

#10 Henk van S tot S

En de clandestiene telers lachen zich rot.
Opstelten houdt de prijs lekker hoog ;-)

#11 Mario

@10 prijzen hoog en de gezondheid van de bevolking (die Cannabis gebruiken) laag.

Je wil niet weten wat voor zooi men soms aan Cannabis toevoegt.

Suikerwater om meer “kristallen” op de bloem te krijgen + zwaarder gewicht, is dan nog relatief onschuldig. Maar suiker roken, omdat die criminelen meer geld per hoeveelheid willen? Niet zo gezond, me dunkt.

Dat bijvoorbeeld los van het mogelijke brandgevaar wanneer die criminelen stroom aftappen; wat dus meestal niet door een ervaren elektrotechnicus wordt gedaan. Brandgevaar in woonwijken, waar vaak ook kinderen aanwezig zijn.

Het wachten is werkelijk op de eerste dode.

En dan heb ik het niet over die doden die ene Ard van der Steur (VVD) beweert te kennen, die overleden zijn aan het gebruik van Cannabis.
Wat simpelweg een leugen is, aangezien er wereldwijd nog nooit iemand is overleden door het gebruiken van Cannabis.

Welkom bij de VVD.

#12 Henk van S tot S

Je kunt over van der Steur zeggen wat je wil, maar hij is een prima (knecht) Sancho Panza van Donkey-Shot ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*