Protesten Kiev lijken ‘voorbode volksopstand’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ondanks het harde politieoptreden van het afgelopen weekend, worden de protesten steeds massaler.

Open artikel

Reacties (9)

#1 Joost

Het lijkt erop dat het volk daar meer in een Europees leiderschapstype ziet dan in een Russisch. Ik zou ook niet heel erg blij worden van het vooruitzicht onder de Russische paraplu te moeten gaan schuilen.

#2 gbh
#3 Olav

@2: De overdrijvingen van Poetin beginnen ook een beetje voorspelbaar te worden.

Wanneer sodemietert die boef eigenlijk eens op? En wie hebben ze daar in Rusland nog die hem kan vervangen?

#4 gbh

@3: Mogelijke vervangers van Putin komen onder verdachte omstandigheden om het leven of zitten met een schijnproces in een strafkamp.

#5 Olav

@4: Ik weet het. En een “Russische Lente” zie ik er ook niet van komen.

#6 Bismarck

@4: Of zijn naar het buitenland gevlucht.

#7 gbh

@6: Daar komen ze weer onder verdachte omstandigheden om het leven.

Chicken Kiev

Vladimir Putin cowed the Ukrainian government with sticks and carrots the EU can’t match.

Russia’s Liberals Are Watching Ukraine’s Revolution Very Closely—And So Is Putin

http://www.newrepublic.com/article/115796/kiev-protests-yanukovich-eu-deal-moscow-green-envy
http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2013/11/viktor_yanukovych_backed_away_from_the_eu_and_toward_vladimir_putin.html

#8 Jules Vismale

Jammer genoeg weten de Oekraïners nog steeds bar weinig over het westen af na alle ellende die ze decennia’s lang in de 20ste eeuw ondergingen door de tsaren en de communistische dictators! Tijdens WO I kreeg Oekraïne, samen met Wit-Rusland en de Baltische Staten, van de Duitsers hun onafhankelijkheid en nadat Jozef Stalin hen zo gruwelijk terroriseerde meenden zij dat in WO II zowel Adolf Hitler als de Duitsers hen opnieuw vrijheid zouden gaan geven!
Hitler verafschuwde echter alle Russen, Oekraïners en overige niet-Russen en hij zaaide een nog véél erger schrikbewind onder hen waardoor hij WO II verloor. Bijna 45 jaar lang bleven de opgenoemde volkeren leven onder het communisme totdat het, godzijdank, in 1990 voorgoed ten onder ging!
En nou denken de huidige generaties Oekraïners, die wederom worden belaagd door Rusland, dat het westen hen opnieuw komt bevrijden en willen ze zich zelfs aansluiten bij de EU die door miljoenen Europeanen even vreselijk wordt gehaat zoals zij de USSR haatten!
Als er al iets is wat ze daar zeker goed doen is het om te gaan demonstreren en in opstand te komen waarbij de Oekraïners in Kiev het standbeeld van de vreselijke Vladimir Lenin hebben vernield! Die kerel was net zo’n afschuwelijke dictator als zijn opvolger Stalin. Wie weet zal hun revolutie zich verspreiden over die EU opdat hier eveneens miljoenen burgers de straat opgaan om de regeringsleiders van de EU definitief weg te jagen opdat wij eveneens onze zelfstandigheid herwinnen. Weg met de EU en de Oekraïners er niét bij want die kunnen beter gewoon onafhankelijk blijven daar er hier grotere problemen op hen wachten dan zij nou al hebben!

#9 henkvdam

@8:
Lenin probeerde tevergeefs te verhinderen dat Stalin hem zou opvolgen.
Duitsland verloor de tweede wereldoorlog doordat de VS militair ingreep.
Bullitt, VS ambassaseur in Moskou sinds 1933, het jaar waarin de VS en de USSR elkaar diplomatiek erkenden, zou in 1947 verklaard hebben dat Roosevelt en Stalin al in 1933 een deal sloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*