Protest tegen koopzondagen ontaardt in rellen

In Athene:

Honderden Griekse demonstranten zijn zondag op de vuist gegaan met de oproerpolitie in een belangrijke winkelstraat van Athene. De betogers protesteerden tegen de ruimere openingstijden op koopzondagen.

Winkelbedienden en anarchisten, in totaal ongeveer vijfhonderd man, deelden pamfletten uit en versperden winkelend publiek de toegang tot enkele zaken.

Ergens wel begrijpelijk zo’n wens om tenminste één vaste vrije dag per week te hebben. Maar wanneer moet je dan naar de winkel als je zelf ook een volle baan hebt?

Iedereen een werkweek van 32 uur?

Open waanlink

  1. 3

    “Iedereen een werkweek van 32 uur?”

    Daar ben ik heel erg voor. Overigens ook voor koopzondagen. Helaas heb ik bij de gemeenteraadsverkiezingen moeten stemmen op een partij die daartegen was, bij gebrek aan linkse partijen die eindelijk eens van het christelijk relict van zondagsrust af willen.

  2. 4

    Leuk plan voor mensen in loondienst. Jammer voor de zelfstandige winkeliers. Maar ja, de Grieken moeten en zullen mee moeten in het ruime EU-marktdenken. Daar maken de onder andere de homo consumens en de grootwinkelbedrijven de dienst uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren