Princeton heeft geen studenten meer in 2021

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

DATA - Het gebruik van Facebook heeft zich verspreidt als een besmettelijke ziekte, maar we worden steeds meer immuun voor de aantrekkingskracht van Facebook. Tenminste, dat zeiden onderzoekers van Princeton eerder deze week toen ze met hun voorspelling naar buiten kwamen dat Facebook tegen 2017 ongeveer 80% van zijn gebruikers zal hebben verloren.

De aanval is de beste verdediging en dus hebben data-specialisten van Facebook een onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkeling van de studentenaantal van Princeton. De uitkomst: in 2021 zal de laatste student de deur achter zich dichtdoen bij Princeton.

Open artikel

Reacties (3)

#1 kevin

Het onderzoek van Princeton was dan niet goed uitgevoerd, maar Facebook is wel degelijk over haar piek heen. Allicht dat zij dat zelf nooit zullen toegeven, maar Facebook gaat binnen tien jaar volledig te gronde.

#2 qwerty

Beide voorspellingen zijn waar : zowel facebook als princeton bestaan niet meer in 2020. Ik zal het onthouden voor de nieuwjaarsvoorspellingen in 2019.

#3 Derpjan

Ik geloof wel dat Facebook in 2020 niet meer vanzelfsprekend numero uno is. Dat betekent niet dat Facebook ergens in faalt of dat een toekomstige concurrent geniaal is, net zoals Facebook niet geniaal was. Het is gewoon een markt waar je niet eeuwig hip kunt blijven: je groeit exponentieel door een viral effect (waarbij het bijna volledig is dat jouw netwerk groeit en niet dat van een concurrent) en dan zit op een gegeven moment iedereen erop, inclusief ouders van pubers, en dan schuiven de trendsetters weer op naar iets nieuws, langzaam gevolgd door de meute.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*