PostNL begrijpt niet helemaal goed wat privatisering betekent

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Synchronicity

Natuurlijk snappen ze dat wel, daarom vragen het geld juist. De overheid denkt overigens dat privatisering hetzelfde is als een vrije markt. Met verplichtingen zoals deze is dat natuurlijk niet zo. Nergens…

#2 Lord Flash

Als hun concurrenten dit niet hoeven, hebben ze geen level playing field en hebben ze groot gelijk. Dan snappen ze idd juist uitstekend wat het betekent.

En overigens, dit is een ontwikkeling die los staat van privaat of publiek. Als het nog in publieke handen was geweest, had je ook de discussie gehad of 125 miljoen een bedrag is wat je over hebt voor 6 dagen post

#2.1 Noortje - Reactie op #2

Eens. Klinkt alsof de fysieke infrastructuur losgetrokken zou moeten worden van de dienstverlening.

Wat betreft de verplichtingen: zijn ze niet met een ruime bruiddschat gestart waardoor de verplichtingen voor een bepaalde tijd logischerwijs afgekcht zijn? Sandd etc hebben van start tot nu alles zelf moeten financieren. Zou meniks verbazen als het antwoord op de claim deze richting op zal gaan.

#3 Grolschje

Met alle regelgeving en regulering is PostNL zo goed als een staatsbedrijf.

#4 Ernest

Ze proberen alleen maar te verdedigen waarom ze slecht werk leveren. Ze bezorgen bij mij in de wijk zeker niet meer iedere dag van de week. Maandag wordt volgens mij altijd overgeslagen.

#5 jsmn

dit heeft niet zo veel te maken met begrijpen wat privatisering is. postnl is wettelijk verplicht om zes dagen per week post te bezorgen, een netwerk aan brievenbussen te onderhouden en nog een paar dingen: de zogenaamde universele postdienst. de andere postbedrijven, zoals sandd, hoeven dat niet. er is dus inderdaad geen gelijk speelveld. en nu wil postnl dus dat de andere postbedrijven, die op de zakelijke markt opereren, meebetalen aan de de kosten van de verlening van de upd, wat overigens kan op grond van de wet. niets vreemds aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*