Pestvogelspotters terroriseren omwonenden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Deze herfst zijn er op verschillende locaties in Nederland weer pestvogels neergestreken. Deze invasiegast uit Scandinavië en Siberië oefent een grote aantrekkingskracht op vogelaars uit die vervolgens in grote getale neerstrijken nabij de pestvogels. Dit tot groot verdriet van de omwonenden die hiervan overlast ondervinden. Dit is Nederland anno 2012.

Open artikel

Reacties (3)

#1 Hans

Prachtig, genieten van de natuur, zouden meer mensen moeten doen, hoop dat er in 2013 nog veel leuke soorten naar Nederland komen.

#2 Siquo

Staat een foutje in de tekst, moet zijn: “Dit tot enige irritatie van een (1) bewoner die er een heel postje op een forum aan heeft gewijd.”

#3 Jan

Nou, zelf ga ik ook weleens op een zeldzame vogel af, soms zit zo’n beestje inderdaad in een woonwijk, en ik geloof niet dat ik ooit ook maar één negatieve reactie van omwonenden heb gehad. Integendeel, de meeste mensen zijn erg geïnteresseerd in wat je aan het doen bent en in de bijzondere vogel waar je naar kijkt. Het gebeurt niet zelden dat mensen vogelaars in hun eigen tuin uitnodigen om de vogel beter te kunnen zien. Met dit stukje worden zowel vogelaars als omwonenden ten onrechte in een vervelend daglicht gezet. Ik zou zeggen: informeer je eerst eens goed voordat je achter een toetsenbord kruipt en een stukje tikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*