Pepperspraying cop wordt viral

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (16)

#2 Yevgeny Podorkin

Hoe kan je dat worden eigenlijk Peppersprayer en hoe zou dat in z’n werk gaan de selectie/ benoeming van de officiële Peppersprayer, zó benieuwd waar kan ik me aanmelden. Iémand moet hem op een gegeven x- moment op een bepaalde y- plaats het juiste zetje in de rug hebben gegeven dat ie enthousiast een pro actief jajaja IK IK IKKE heeft laten blijken…

Laat die arme donders nou treinkaartjes knippen of zo geef ze geen wapens…

#3.1 Yevgeny Podorkin - Reactie op #3

Ha. Nuttige idioot. Piet. Man. Gezien:

Featuring Lt. Pike in: Georges Seurat’s A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte.

#5 piet de nuttige idioot

Ik wil niks afdoen aan de huidige verontwaardiging, maar ik snap niet helemaal waarom dit opeens zo’n meme wordt, terwijl ik het gevalletje ‘Tony Belony’ een tijdje terug in NYC eigenlijk veel schokkender vond. Die meisjes stonden gewoon een beetje te kijken. Als moedwillige demonstrant/wegversperrer heb je jezelf er voor over.
Niet dat ik dit buitenproportionele optreden goed wil praten.
Of misschien stiekem wel, door Pike’s optreden werd de verontverontwaardiging zo groot dat de agenten van de campus werden verdreven, en de OWS-beweging internationaal nog meer credits kreeg.
Pike is een agent-provocateur in dienst van OWS? ;-)

De ‘silence speaks louder than a 1000 shouts’ actie daarna was ook wel heftig…
http://youtu.be/8775ZmNGFY8

#5.1 Harm - Reactie op #5

Snap je niet helemaal waarom dit opeens zo’n meme wordt?

Kom op Piet, dat valt me nou echt van je tegen. Iemand met jouw opmerkingsgave kan veel beter. Zet nou eens even die denkmachine aan de kant en kijk alleen maar naar dat plaatje, naar de lichaamstaal en de helderheid waarmee de situatie in beeld gebracht wordt.

Waarom is dat plaatje van Che Guevara nou zo beroemd geworden?

#5.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.1

eigenlijk had ik dat ook wel in de gaten nadat ik het opgeschreven (en gepost) had. Tony B. sneakte snel op de dames af, en later nog op wat andere gasten, om net zo snel weer uit beeld te verdwijnen.
Pike neemt er alle tijd voor, geeft een beetje Photoshopper volop gelegenheid er een vrijstaand beeld van te maken en in andere plaatjes te plakken.
Dus ja, ik snap wel dat dit een meme is geworden.

Maar ik blijf Tony B. in z’n witte overhemd (hoger in rang) een grotere boef vinden (een beetje sadistisch zich afreageren op al ingesloten meiskes) en die Pike is gewoon een sukkel. Die braaf doet wat zo’n wit overhemd hem opgedragen heeft. Evengoed een grote lul.
Z’n straf bestaat er uit dat ie voorlopig niet meer op z’n werk hoeft te verschijnen maar wel doorbetaald krijgt.
Zometeen gaan ze allemaal d’r boekje te buiten om lekker betaald verlof te krijgen…

#5.3 Bismarck - Reactie op #5.2

Waarom zeg je eigenlijk Tony B.? Is Anthony Bologna, NYPD Deputy Inspector, soms verdacht van een misdrijf?

#5.4 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.3

ik respecteer z’n privacy. geintje.
ik weet ’t eigenlijk niet, luiïgheid denk ik. Ik had ‘m daarboven al ‘Tony Beloni’ genoemd dus dat voldoet dan wel. Al heb ik er geen moeite mee hem als verdachte af te schilderen.
Van die privacy is niet helemaal een geintje. Net als bij Tony B. circuleren van Pike nu ook het adres en telefoonnummer op internet, met de oproep ze flink lastig te vallen. Dat gaat me te ver. Niet voor die gasten zelf, maar voor eventuele familieleden.

#6 qwerty
#7 Bismarck

@12: Ik meen dat er al eerder een discussie over langs is geweest, maar wat mij betreft geldt dat als je in een publiek beroep werkt waarin je het geweldsmonopolie hebt en je oefent tijdens je publieke taak geweld uit, dat dan toch echt het publieke belang bij het kennen van je naam zwaarder weegt dan jouw “privacy” tijdens het uitoefenen van je publieke taak.

Er moet uiteraard niet aangezet worden tot geweld, maar het lijkt me zelfs belangrijk dat iedereen weet wat je misdaan hebt met je geweldsmonopoliemisbruik, want het is tegenwoordig helaas de enige methode om je ter verantwoording te roepen. Inmiddels zit de hand boven het hoofd houden namelijk volledig ingebakken in het systeem (zoals met de “bestraffing” van Pikey en Belony maar al te pijnlijk weer is gebleken).

#7.1 Inca - Reactie op #7

Gedeeltelijk. Enerzijds steunen oppressors over de wereld op dit soort individuen – en zij dragen de verantwoordelijkheid over hun eigen gedrag.

Anderzijds… het is voor diezelfde oppressieve partijen wel fijn dat de toorn nu neerdaalt op een paar enkelingen, en zijzelf lekker buiten schot blijven. Ook leidt het weer heerlijk de aandacht af van de occupy-actie (aandacht vragen voor een politiek en financieel systeem dat bewust de wereld verkloot.)

#7.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #7

ja en nee. Ik weet het gewoon niet. Met het blootstellen van (eventuele) gezinsleden aan een ‘smearcampaign’ geef je de rechtse spindoctors weer een cadeautje, en dikke kans dat dat beter blijft hangen bij Joe6pack en de Amerikaanse Ingrid (hoe heet die eigenlijk – Mary Jane?) dan die studentjes waar ze toch al niks mee hadden…

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #7
  • Vorige reactie op #7
#7.3 piet de nuttige idioot - Reactie op #7

haha, Inca en ik zeiden ongeveer hetzelfde simultaan, alleen in heel andere woorden. En vanuit andere perspectieven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*