Pepe the Frog is dood

De maker van ‘Pepe the Frog’ is het beu dat zijn groene karakter is gekaapt door de Amerikaanse alt-right beweging. Matt Furie publiceert een laatste strip waarin Pepe in z’n doodskist ligt.

Furie and Fantagraphics denounced the “alt-right’s” use of Pepe. “It’s completely insane that Pepe has been labeled a symbol of hate,” he wrote in an essay for Time magazine. “It’s a nightmare, and the only thing I can do is see this as an opportunity to speak out against hate.”

Helaas heeft het niet mogen baten, Furie en vrienden bleken niet sterk genoeg om Pepe uit de extreme kringen te redden. Over en uit.

Open waanlink

  1. 2

    @1: Voor zover ik heb begrepen zijn het neo-neo-nazis. Ze lopen niet meer per se met de rechterarm omhoog, bedienen zich van andere symbolen. Hitler speelt in het ‘denken’ van de alt-right nauwelijks meer een rol, of ze zetten zich daar juist tegen af (“Hitler was links! Links, dat zijn de echte fascisten!”). Verder is het nogal een ratjetoe van veel verschillende types. Ze haten allemaal wel iets (vrouwen, minderheden, links, enz.), maar niet allemaal precies hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren