1. 1

  Dit blog is van een uitermate vooringenomen heerschap (kijk alleen maar naar de titels van zijn blogposts), en zodoende het niet waard om op Sargasso als interessant artikel terecht te komen.

  Het is prima om een punt te willen maken over de betrouwbaarheid van youtube filmpjes, maar daar moet dan wel een betrouwbare bron aan ten grondslag liggen.

  Ik vind de suggestie in de mouse-over dat we niets weten van Syrië nogal ongevoelig. Het toont aan dat Steeph zich niet verdiept in wat er in Syrië gebeurt, en dus zich terugtrekt in een algemeen ‘er valt niets te weten’.

  Internationale media halen hun informatie vanuit allerlei bronnen binnen en buiten het land (er zitten nog journalisten, om maar eens wat te noemen), bovendien is er in deze internettijd een grote hoeveelheid aan eerstehands bronnenmateriaal beschikbaar. In Syrië is het gebruikelijk om achter alle vreemde gebeurtenissen duistere krachten en complotten te vermoeden, en dat wordt aangemoedigd door het Syrische bewind. Maar dat betekent nog niet dat wij daar in mee moeten gaan.

 2. 2

  Ik ben wel benieuwd op welke betrouwbare bronnen deze blogger zijn berichten baseert. De eerste link die ik opende liep al gelijk dood.
  Als ik hem goed begrijp is het in Syrië echt een paradijs. Dat getuigt niet bepaald van een reële visie op de werkelijkheid.

 3. 3

  Ik heb de formulering even aangepast. Het was een spoedje.
  Met name door het artikel in de VK (over hoe mogelijk de meerderheid in Syrie niet op de opstand zat te wachten) maakte dat ik hem te snel zo plaatste.

 4. 4

  Maar uit een ander waanlinkje kon ik me herinneren dat demonstranten juist hun best deden om herkenbare gebouwen en data in beeld te brengen.

  Het zou toch niet zomaar zijn dat d’r iemand iets aan het downplayen is?

 5. 7

  Als de “protesters” gebruik maken van dit soort misinformatie-technieken dan zijn ze ervoor te prijzen.

  Ze proberen een strategisch nadeel veroorzaakt door het regime (de regering laat weinig westerse journalisten toe, er is weinig controleerbare informatie) in hun voordeel te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren