Oudste student moet kosten afval betalen

,

Oudste student moet kosten afval betalen

Moeten ze er maar niet zo’n rommeltje van maken.

0

Reacties (4)

#1 Paul

De Gemeente Belasting Amsterdam probeerde vroeger bij kraakpanden ook alle Onroerende Zaak Belasting gedurende alle jaren dat een pand gekraakt/bewoond was te innen bij die ene persoon waarvan ze personalia hadden. Zo’n rekening kon nogal oplopen voor een pand waar tig mensen woonden.. Gelukkig hadden kikkers ook toen geen veren.

#2 Joost

Nou, het valt nogal mee. De Hoge Raad zegt in het vonnis dat in eerdere gevallen de verhuurder gewoon moest betalen.

#3 Bismarck

“De problemen die de aangeslagen student ondervindt bij het verhalen van evenredige gedeelten op zijn medebewoners kan de belastingrechter niet oplossen. Dat kan alleen de wetgever, aldus de Hoge Raad. De wetgever heeft dat in het verleden ook gedaan voor vergelijkbare problemen bij de heffing van onroerendezaakbelasting van gebruikers; daarvoor is toen de verhuurder van studentenpanden als belastingplichtige aangewezen.”

Ligt het aan mij, of staat hier toch “Verhuurder moet kosten afval betalen”. Beetje jammer dat dat niet algemeen zo geregeld is, maar alleen als het tot rechtspraak komt. Je kunt van een huurder niet verwachten dat hij de inning gaat regelen bij zijn medehuurders (die hij formeel gezien best wel eens niet eens zou kennen).

#4 David

Nou ja, dan zou het hooguit zijn: “Hoge Raad is van mening dat wetgever inning afvalstoffenheffing bij studentenpanden in lijn moet brengen met regiem onroerendezaakbelasting”. Voorlopig is het zo dat als de oudste/langstwonende wordt aangeslagen, hij of zij het verder met de medebewoners mag uitzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*