Ook toename asielzoekers Duitsland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Volkskrant:

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, verwacht dat dit jaar 200 duizend migranten in Duitsland asiel aanvragen. Dat zijn er beduidend meer dan voorgaande jaren. Maar tot politieke ophef leidt het vooralsnog niet, omdat in brede lagen van de bevolking empathie met de vluchtelingen wordt gevoeld.

Stelletje linkse gutmenschen!

Open artikel

Reacties (2)

#1 Derpjan

@0

De toename in Duitsland is (in relatieve zin) een stuk kleiner dan de toename die Teeven “voorspelde” voor 2014. Duitsland heeft in 2013 ook relatief meer kansloze asielzoekers te verwerken gekregen, het aantal verstrekte verbljfsvergunningen lag erg laag op ~30% (al hangt dat erg af van de samenstelling van de asielzoekers, als de Duitse stijging vooral komt door Eritreers en Syriers kan het percentage toegekende verblijfsvergunningen stijgen).

De angst in Nederland is gebaseerd op Teeven’s extrapolatie (van een maand naar een jaar) van 65.000 asielaanvragen in 2014, als mensen er dan vanuit gaan dat Nederland het afwijzingspercentage op ~40% houdt betekent dat ~40.000 nieuwe Nederlanders erbij via de asielprocedure in 2014. Naar de Duitse bevolkingsgrootte vertaald zouden er dan ~200.000 nieuwe Duitsers bij komen.Echter worden er voor Duitsland “maar” 200.000 asielaanvragen verwacht en een afwijzingspercentage dat hoger ligt dan ~40%. Zelfs met het Nederlandse afwijzingspercentage zouden er dan maar ~120.000 nieuwe Duitsers bij komen, met het Duitse percentage van 2013 zouden het er zelfs maar ~60.000 zijn, vertaald naar Nederland dus ~12.000.

Nederland maakte zich dus drukker om een scenario met een 5x groter probleem. Met het huidige afwijzingspercentage zou Duitsland maar liefst 1 miljoen aanvragen per jaar moeten binnenkrijgen om het Teeven-scenario te evenaren, zou Duitsland dan nog steeds toleranter reageren dan Nederland?

P.S. Duitsland is net als Nederland geen uniforme soep, Kreuzberg is nou niet bepaald representatief voor heel Duitsland en Geenstijl is dat niet voor heel Nederland.

#2 Joost

Misschien zijn er in Duitsland geen ministers a la Teeven die FUD verspreiden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*