Oliemaatschappijen nog ver verwijderd van Parijse klimaatdoelen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Onderzoeksrapport: oliemaatschappijen komen met hun acties nog niet in de buurt van de urgente grens van 1,5 ° C voor de opwarming van de aarde, zoals afgesproken in de Overeenkomst van Parijs.

De oliemultinationals Shell, BP, Chevron, Eni, Equinor, ExxonMobil, Repsol en Total overschrijden ruimschoots het 1,5C en het 2C graden-doel van het Parijs-akkoord. Vrijwel allemaal willen ze ook de komende tien jaar nog groeien in olie en gas.

Het rapport, gebaseerd op data van Rystad Energy, is vernietigend voor de oliemaatschappijen. Ook voor Shell, dat beweert dat het in lijn opereert met het Parijs-akkoord. Op de meeste indicatoren die nodig zijn om te voldoen aan het Parijs-doel, scoort Shell ‘grossly insufficient’. Toch zet minister Wiebes van EZK Shell als inspiratie op het podium tijdens de opening van de eerste nationale ‘Klimaatdag’.

[persbericht Burgerinitiatief ‘Verbied Fossiele Reclame‘]
0

Reacties (1)

#1 lmgikke

“Ook voor Shell, dat beweert dat het in lijn opereert met het Parijs-akkoord”

Dat is toch het nieuwe normaal. Kijk naar Rutte/De Jonge, Trump. Allemaal roepen ze zaken en als ze daar dan mee geconfronteerd worden, ontkennen ze dat ze het ooit geroepen hebben, en gaan vrolijk door met blaten.

Shell zal lekker doorgaan met claimen dat men in lijn met het Parijs akkoord ligt. Waarom ook niet? De discussie er over verzandt in de details, en met een Premier zoals Rutte die je toch blind gelooft kom je er gewoon mee weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*