Oeps. Piratenpartij lekt mailadressen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 Bismarck

Oeps, 502 Bad Gateway

#2 Krekel

Toen ik lid van D66 was is dit ook meerdere keren gebeurd (zij het slechts bij de plaatselijke afdeling).

Toen kwam het overigens niet op teletekst (ook niet op de plaatselijke).

Maar wel erg amateuristisch inderdaad.

#3 weerbarst

Het ging nu naar alle leden ~843 waaronder ikzelf :D hopelijk copy paste geen van de leden de header door.

#4 lapis

Ik heb altijd gesympathiseerd met de idealen van de Piraten, maar het voornaamste wat me er van weerhoudt om op ze te gaan stemmen is de air van incompetentie die ik altijd bij ze heb gedacht waar te nemen. Nadat ze van lijsttrekker waren gewisseld had ik er iets meer vertrouwen in, maar dit vind ik dan weer moordend voor hun geloofwaardigheid.

#4.1 weerbarst - Reactie op #4

Ja ik krijg er ook een wat ad-hoc gevoel bij, maar dat nu net de charme om wat randomness in die beerput te injecteren.

#4.2 NietJeZus - Reactie op #4

daar valt tegenin te brengen dat de Piratenpartij vast geen enorm budget heeft om een dure ICT-boer in te huren. Ik denk dat zoiets de andere partijen net zo goed had kunnen overkomen.

#4.3 Spam - Reactie op #4.2

Ja dat kan andere partijen ook gebeuren, maar dat zijn geen one-issuepartijen met de focus op privacy en Internet.

#4.4 Mario - Reactie op #4.3

De menselijke factor, blijft een lastig iets als het op privacy/ internet aankomt, blijkt maar weer eens. Het zal mij niet verbazen, wanneer zij (PP) deze fout als voorbeeld gaan gebruiken.

Enne, Spam, blijf jij even weg van die ruim 800 mailadressen? ;-)

#4.5 Spam - Reactie op #4.4

Die had ik al lang.

#4.6 lapis - Reactie op #4.2

Je hoeft ook geen “dure ICT-boer” te zijn om te begrijpen waar het BCC-veld in je e-mail client voor is. De persoon die deze fout heeft gemaakt heeft duidelijk amper ervaring met het versturen van e-mails naar meerdere personen in werkverband, en je gaat je dan gewoon afvragen wat voor ervaring de actieve leden van die partij nog meer allemaal missen. Kunnen ze hun agenda goed genoeg indelen om te kunnen functioneren als Kamerlid? Bezitten ze elementaire onderhandelingsvaardigheden die ze nodig gaan hebben als ze in een coalitie hun speerpunten willen verwezenlijken?

Misschien verbind ik hier teveel conclusies aan, en is dit gewoon een onschuldige misstap die bij elke partij had kunnen gebeuren, maar vooralsnog versterkt dit mijn gevoel dat ik riskeer dat ik door op de PP te stemmen mijn stem vergooi aan een groep die het goed bedoelt maar het niet kan waarmaken. Misschien dat een vuurdoop in de Kamer ze die ervaring bijbrengt, dat kan dan weer wel. Het blijft alleen een gok.

#4.7 Noortje - Reactie op #4.6

Ach met de 1 maximaal 2 zetels die ze mogelijk gaan winnen is het een gecalculeerde gok. Veel schade kunnen ze niet doen wanneer ze incompetent blijken, maar wellicht kunnen ze wel voldoende gewicht in de schaal leggen om privacy op de agenda te krijgen als relevant thema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*