Obama wil legale onderbouwing Irak oorlog van Bush (2002) gebruiken als onderbouwing aanvallen IS in Irak!

Obama wil legale onderbouwing Irak oorlog van Bush (2002) gebruiken als onderbouwing aanvallen IS in Irak! Oftewel, Obama was tegen oorlog in Irak. Maar goed, nu hij voor een oorlog in Irak (en Syrië) tegen IS is, is het wel handig om die legalisatie te gebruiken en zo congres buitenspel te zetten.
Snap je ook het gedraai van de Nederlandse regering bij verklaring dat ze ook in Irak mee gaan doen met de oorlog.

Wat in mijn ogen overigens absoluut niet gaat brengen wat men ervan hoopt. Mooi verwoord door Hans Feddema.

HT (voor eerste deel) Jos Lubbers

Open waanlink

 1. 1

  Voor de duidelijkheid: dit gaat om de legale basis binnen de Amerikaanse overheid, heeft niets met de VN te maken. In de VS heeft de president toestemming van het parlement nodig om een oorlog te beginnen en die toestemming is er nog niet, terwijl de VS al wel luchtaanvallen uitvoeren in Irak en Syrie, er was echter wel toestemming voor de oorlog in Irak verleend in 2002 en Obama kiest ervoor de huidige aanvallen juridisch als onderdeel van die oorlog te presenteren zodat er geen nieuwe toestemming nodig is. Wordt wel lastig aangezien de Amerikanen die oorlog officieel als beeindigd beschouwen sinds 2011.

 2. 3

  Een bijzonder krachtig filmpje met beelden van de verschrikkingen van deze nieuwe oorlog versneden met de speeches van obama als presidentskandidaat zou mi toch wel het einde van de USA als (morele) world police betekenen. Volgens mij is dat het hele doel van IS met hun media offensief / onthoofdingsfilmpjes en gaat alles volgens plan…

 3. 5

  Artikel Feddema getuigt van weinig kennis van zaken. Flut. Naïeve praat ‘internationale rechtsorde’, ‘doe maar lief, anders worden ze pas echt boos’ – geklets van dat nivo.

  Waarom niet gewoon eerst een beetje serieus alle info bestuderen, ipv quasi geleerd een artikel schrijven?

  IS komt echt niet hier heen. IS (=VS) zit hier al! Timmermans dekt terreur onder NATO-vlag in Kiev toe. AIVD ziet al die lijntjes – naar Schiphol, ICTS, Erasmus M.C., VN, UNAIDS, Gilead, Bill Gates, de Regering en de Media toevallig niet. ?!
  Dan snap je het wel.

  Senator John McCain grote man achter IS:
  http://www.abeldanger.net/2014/09/arrest-john-mccain-for-isis-aiding-and.html#more
  ISIS is niet de vijand. ISIS is net als Al Qaïda een zelfgeschapen vechtclub die Westerse zionistische belangen dient.
  Bron linkvermeldingen: Aangirfan.blogspot, Niburu.co

  Zoals lobby firm Hill & Knowlton al met een tsunami van ‘Video Press Releases’ succesvol de verwoesting van en de massamoord in Irak ‘vermarkte’.
  De Niger documenten waren ook al van A tot Z vervalste ‘feiten’. Het is wel duidelijk dat Feddema daar geen benul van heeft.

  Al-Qaeda is opgericht onder gezag van Reagan op 27 maart 1985, met National Security Directive 166. Voor geheime witwas- en wapenhandel. Later ontwikkelde zich dat tot dekmantel voor terreur en subversieve activiteiten. Madrasses werden opgezet, jihadisten gehersenspoeld (geprogrammeerd) getraind en bewapend. De Sharia werd ingevoerd in Pakistan en de promotie van de ‘radicale Islam’ is officieel beleid van de Israëlo-Americo strategie tot overheersing van Azië en het M.O.
  http://www.veteranstoday.com/2011/05/05/the-american-awakening-can-it-happen-here/

  NATO gebruikte de zgn. jihadisten al in de Balkan-oorlog: http://serbianfbreporter.wordpress.com/2012/08/26/no-to-nato-the-usnato-war-in-yugoslavia-eight-myths/

  Daarom werkte geheime netwerken in de Nederlandse overheid de foto-rolletjes weg. En bleeft Kok nog jaren collaboratie – tegen beter weten in – ontkennen. Oorlogsmisdaden, en oorlogsmisdadigers onder NAVO-vlag zijn immuun voor strafvervolging. (Gregory Starr (VN); privatisering van de NAVO-oorlogsvoering)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren