President Obama will use his executive authority to cut carbon emissions from the nation’s coal-fired power plants by up to 20 percent, according to people familiar with his plans, which will spur the creation of a state cap-and-trade program forcing industry to pay for the carbon pollution it creates.
Mr. Obama will unveil his plans in a new regulation, written by the Environmental Protection Agency, at the White House on Monday. It would be the strongest action ever taken by an American president to tackle climate change and could become one of the defining elements of Mr. Obama’s legacy.
En ongetwijfeld gaan de Republikeinen moord en brand schreeuwen, want ‘klimaatverandering is een hoax’.
Reacties (15)
“It would be the strongest action ever taken by an American president ”
Maar….. elke actie die Obama gaat nemen is toch automatisch de strongest action ever by an American president? Wie heeft nu eigenlijk dat predikaat op zijn naam staan? en om welke actie was dat ook alweer?
Wat Vruggink zegt.
@1: Coolidge?
Alweer?
Wordt zeker een defining element in zijn legacy. Zal hem de geschiedenis doen ingaan als grootste dwaas ooit.
Kolen killen is makkelijk in de US op dit moment. Ze maken nauwelijks winst, zijn niet cool en hebben weinig beschermheren. Het imago zit bij de zon, het geld in Gas & wind. Mazzel kolen, leuk dat je er was.
@ europa & china; je blijft wel kolen af nemen toch? toch?
@1
Neem dan meteen het HELE citaat over, het gaat om de sterkste actie tegen klimaatverandering, nergens wordt beweerd dat het globaal de sterkste actie ooit is (die eer valt waarschijnlijk Abraham Lincoln toe).
@6: de Amerikaanse steenkoolproduktie is de afgelopen jaren sterk gedaald.
http://www.eia.gov/countries/country-data.cfm?fips=US&trk=m#coal
Het steenkoolverbruik in de VS is nog sneller gedaald.
De Amerikaanse CO2-uitstoot is sinds 2007 al behoorlijk afgenomen:
@8: de helft van die uitstootvermindering is ’t gevolg van de crisis, de andere helft komt door de opkomst van fracking/gebruik van LNG als energiebron. En fracking is leuk, maar tijdelijk; al die bronnen zijn in no-time leeggefrackt. Ik moet nog zien hoe de VS in 2020 in z’n energiebehoefte voorziet zonder dat ze iets soortgelijks doen als de duitse ‘wende’.
Overigens is deze figuur dan weer een beetje droefmakend:
…want de emissies die amerika en de EU besparen vallen in het niet bij de stijging van de emissies van china en de non-oecd-landen.
@9: het is goed mogelijk dat de CO2-uitstoot nooit meer terugkomt op het niveau van 2007, gronk. De crisis kan een permanent karakter krijgen.
De geschiedenis leert dat het altijd energieverbruik zo groot is als het aanbod.
@10: de CO2-uitstoot van de BRIC-landen zal ook gaan afnemen. Rusland en Brazilië zitten in recessie en de groei van het energieverbruik van China en India is sterk afgenomen.
Ik heb nog een ander plaatje dat misschien nog droefmakender is dan dat van het EIA.
scam.
Over een paar jaar is amerikaanse schaliegas op, en gaan ze weer terug naar kolen.
Er komt nu een onderhandelings periode, als ze slim zijn, komt er innovatie subsidie voor CCS. Dan kunnen ze het CO2 opslaan, in de grond, om de laatste restjes schaliegas en olie er uit te persen, en als vaste stof, beter. Net waar de uitvinders en ontwikkelaars mee komen.
Voor de geïnteresseerden is er 19 en 20 juni het CATO2 symposium in de Rai. De tweede dag gaat over de stand van de wetenschap en mogelijkheden van CO2 afvang en opslag.
http://www.co2-cato.org/news-events/events/7th-dutch-ccs-symposium/7th-dutch-ccs-symposium
Het is gratis, want dik gesubsidieerd van ons belastinggeld.
Dat zal je in Europa niet zien, hier hebben we juist meer kolen nodig om de sluiting van kerncentrales en het falen windenergie op te vangen.
Die 20% vermindering kan door oude kolencentrales te vervangen door nieuwe, zoals bij ons met het zogenaamde energieakkoord. Niet minder maar effektiever kolengebruik.
Nietszeggend zolang de VS hun enorm energieverbruik per persoon niet vermindert, alleen maar dikke mist.