NY Times: “Europa heeft incoherent migratiebeleid”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

NY Times: “Europa heeft incoherent migratiebeleid”

Met nog een paar leuke quotes van Ploumen als bonus.

0

Reacties (6)

#1 Teun

Volgens mij zijn er al hele boeken volgeschreven over hoe het immigratie-beleid een mislukte combinatie van aan de ene kant goedkope arbeid voor – en laissez faire door liberalen en aan de andere kant een wens tot verheffing van de onderklasse (‘knuffelen’ tegenwoordig) door sociaal-democraten is.

#2 Bismarck

Dat lijkt me ook wel logisch, aangezien de lidstaten zoveel mogelijk migratiebeleid naar zich toe trekken. Daarmee wordt een EU-breed beleid praktisch onmogelijk.

#3 Jonas

Verheffing van de onderklasse is niet van deze tijd. Dat is voornamelijk tijdens de grote emancipatiegolven gebeurd in de late 19e en vroege 20e eeuw: onderwijs, sociale woningbouw, betere arbeidsvoorwaarden, en algemeen kiesrecht.

Dat knuffelen is hetzelfde als waar de kritiek op ontwikkelingssamenwerking mee te maken heeft: teveel geefgeld, alles uit handen nemen.

De goedkope arbeid ten slotte komt wel weer terug. Al gedeeltelijk gebeurd met de uitzendbranche. Straks komt daar ontslagrechtversoepeling bij. En natuurlijk het aantrekken uit Oost-Europa.

#4 pedro

@3: het knuffelen is niet meer dan iedereen in Nederland gelijk behandelen. Veel knuffelaars waren tegen de import van goedkope arbeid, maar accepteren het gegeven, dat die mensen hier naar toe zijn gehaald en volgens de met Marokko en Turkije gemaakte afspraken door de CDA KVP-VVD regeringen hier mochten blijven, en dat ze dus dezelfde rechten hebben als andere ingezetenen van Nederland. Degenen, die die mensen hier naar toe hebben gehaald, hebben ons echter altijd voorgehouden, dat ze (bijna) allemaal terug zouden gaan, en willen nu de rechten van die mensen inperken, omdat ze ’te veel kosten’.

O ja, en nu maken ze ons wijs, dat de Oost Europeanen wel allemaal terug gaan, terwijl de dak en thuislozen opvang vol zit met Polen, Roemenen en Bulgaren. En terwijl Russen, Roemenen en Joegoslaven hoofdrollen in het criminele circuit in nemen, moeten de grenzen met moslimlanden dicht….

#5 Jonas

@3. Leuke stelling – het knuffelen is niets anders dan iedereen gelijk behandelen.

Welke rechten bedoel je precies?

#6 pedro

@5: dezelfde rechten hebben als andere ingezetenen van Nederland (zie #3).

Leuke stelling – het knuffelen is niets anders dan iedereen gelijk behandelen

Voor het grootste deel draait het daar om: het gaat om uitkeringen en subsidies, waar anderen ook gewoon recht op hebben. Of het bouwen van geloofshuizen, het stichten van eigen scholen, enz. Als je voor de rechten van minderheden opkomt, ben je een knuffelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*