1. 2

  Ik ben vooral benieuwd hoeveel jaar gevangenisstraf deze topcrimineel gaat krijgen. Al zijn publieke bijbaantjes en betaalde verschijningen kan hij nu ook wel vergeten neem ik aan. Gelukkig kan iedereen hem nu ten minste wel in zijn gezicht voor het uitschot dat hij is uitmaken zonder bang te zijn zelf voor de rechter te moeten komen.

 2. 12

  Natte Aap: niets mis mee om je betalingen in contanten te doen. Alleen zitten er wat risico’s aan die je zelf moet afdekken: een inktdroger, een goede machine die op vals geld controleert enz.Wat je ook dient te doen, is je inkomsten gewoon netjes inboeken. Als je dat allemaal doet, zal je ome fiscus niet horen miepen over het wel of niet aannemen van contant geld.

 3. 14

  Gelukkig is het nieuws voor de/het NRC zo belangrijk dat het op de voorpagina moet samen met de Noorse ellende. (En het is toch nog alleen verdacht van en niet veroordeeld?)

 4. 15

  @Prediker:

  Waarom maak jij er fraude van, als je bron (NRC) spreekt over ontduiking?

  @2: leg eens uit waarom deze man gevangenisstraf gaat krijgen?

 5. 16

  Als je inkomsten niet opgeeft, dan wil dat zeggen dat je willens en wetens een verkeerd bedrag opgeeft aan de belasting, d.w.z. valsheid ingeschrifte, d.w.z. fraude.
  Ontduiken is gebruiken maken van een maas in de wet, zonder verder onjuiste getallen op te geven. het lijkt mij eerder dat het NRC te voorzichtig is…
  Overigens, zal de FIOD hier wel op zitten en dan kom je snel in de strafrechtelijke sfeer.

 6. 17

  @15; omdat het hier fraude betreft.

  “Fraude is een vorm van bedrog; de zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven van de werkelijkheid”

  “Kenmerkende elementen die aanwezig moeten zijn om van fraude te spreken zijn:

  – Het gaat om opzettelijk handelen
  – Er wordt een misleidende voorstelling van zaken gegeven
  – Er is het oogmerk economisch voordeel te behalen
  – Er is een benadeelde
  – Er is sprake van onrechtmatig of onwettig handelen”

  “Onder belastingfraude (ook wel:belastingontduiking) wordt verstaan: minder of geen belasting betalen door het niet naleven van de fiscale wetgeving. Bij belastingontduiking is er altijd sprake van een wetsovertreding.”

  Twee tellen zoeken op Wikipedia had je dat geleerd, maar daar zijn sommige mensen kennelijk nog te beroerd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren