NOS-journaal laat zich gebruiken en houdt kijkers voor de gek

Juichend bericht: Meer woningen verkocht in juli! + item in het acht-uurjournaal.

Lees hier hoe het echt zit:

Vorig jaar juli zou de overdrachtsbelasting weer worden verhoogd van 2% naar 6%, zodat het kadaster het in juni erg druk had – en in juli erg rustig.

Iemand vond het blijkbaar tijd worden voor optimisme…

Open waanlink

 1. 1

  NOS-journaal laat zich gebruiken en houdt kijkers voor de gek

  Goh.. dat verwacht je het niet van het staatspropaganda-programma hè.

 2. 6

  De titel suggereert opzet bij de NOS. Het zou mij niet verbazen als de NOS zelf zich voor de gek heeft laten houden. Al die bezuinigingen moesten een keer ertoe leiden dat er daar onvoldoende gekwalificeerd personeel over was om verhalen te checken.

 3. 9

  Corportate fascism bitchez…
  Vreemd genoeg is RTLz een stuk evenwichtiger dan de NOS op het gebied van rapportage van de huizenmarkt.
  Dus…. we betalen allemaal mee om ons door het staatSShoernaal te laten bedonderen.
  Via een insider heb ik gehoord dat de NOS gek wordt gebeld door de banken die aanbieden om gratis hun verhaal, uh ik bedoel brainwashing te doen op het 8 uur journaal.
  Het wordt hoog tijd dat de mensen wakker worden.
  Of het nu gaat om de oorlogen om de USD te verdedigen, en landen leeg te roven, geo politieke belangen van de grote bedrijven te verdedigen zoals Libie, Syrie, Irak om maar een paar te noemen of de huizenmarkt: we krijgen alleen maar propagande te zien. WAKKER WORDEN!!

 4. 10

  Er zijn gewoon te veel huizenmarktcijfers en ze zijn altijd onduidelijk. Net als dagelijkse beurskoersen, lijken me maandelijkse huizenmarktcijfers van weinig waarde.

 5. 11

  Verkeerde cijfers.. dat kan wel eens gebeuren natuurlijk, maar misschien kunnen de mensen, die hier weer onmiddellijk de PO aan vallen, dan ook eens duidelijk maken welk belang de PO heeft bij het presenteren van die verkeerde cijfers? Makelaars, projectontwikkelaars en banken hebben er belang bij, dat er een positief beeld wordt geschetst. Dat zijn allemaal commerciële belanghebbenden. Waarom het publieke karakter van de PO hier dus schuldig aan zou zijn, is mij een raadsel. We zouden hooguit de PO kunnen verwijten, dat zij zich te veel voor het karretje van de bedrijfsbelangen laat spannen en het publieke belang juist uit het oog verliest.

  @9:

  Via een insider heb ik gehoord dat de NOS gek wordt gebeld door de banken die aanbieden om gratis hun verhaal, uh ik bedoel brainwashing te doen op het 8 uur journaal

  Goh, en die banken bellen niet met de commerciële omroepen om datzelfde verhaal kwijt te kunnen? Je moet wel erg naïef zijn om te geloven, dat de commerciële omroepen, die voor hun totale financiering van bedrijven afhankelijk zijn, zich juist niet door die bedrijfsbelangen zouden laten leiden.

 6. 15

  @14: dat is precies wat ik zeg. De insinuatie van reacties als #9 is echter, dat dit alleen bij de PO gebeurt. Zoals ik al zei: “We zouden hooguit de PO kunnen verwijten, dat zij zich te veel voor het karretje van de bedrijfsbelangen laat spannen en het publieke belang juist uit het oog verliest”. Als je nu wil verklaren, dat het bij de commerciëlen geen haar beter (en volgens mij zelfs nog veel slechter) gesteld is met de onafhankelijke berichtgeving, ben ik het met je eens. Misschien dat je wat minder moet schelden tegen de PO dan.

 7. 16

  @15: Het is niet “persoonlijk” bedoeld tegen de PO.
  Ik vrees dat mijn wereldbeeld in het algemeen niet rooskleurig is. Voor mij is de term die dit alles het beste samenvat “corporate fascism”. Oftewel het samengaan van de belangen van de overheid en de grote corporaties.
  In dit korte bestek moeilijk uit te leggen hoe dit samenhangt met dit onderwerp, maar het hangt allemaal samen.
  Ik ben van mening dat er een zeer groot verschil is tussen het wereldbeeld wat wordt geschetst als je de MSM (main stream media) volgt, en wat je krijgt als je je verder verdiept via meer onafhankelijke bronnen, de geschiedenis bestudeerd op monetair gebied, geo politiek, centraal bankieren en meer.

 8. 17

  @11: Ik denk dat de publieken èn de commercielen beide last hebben van wensdenken. Ik geloof niet dat hier verder veel achter zit. Hoogstens geldgebrek waardoor er geen tijd aan wordt besteed (en bijvoorbeeld persberichten kritiekloos worden overgenomen) en de noodzaak om kijkers/lezers/aandacht te trekken.

 9. 21

  @16: “Voor mij is de term die dit alles het beste samenvat “corporate fascism”. Oftewel het samengaan van de belangen van de overheid en de grote corporaties.”

  Gelukkig zijn er steeds meer mensen die beginnen in te zien
  wat de ware aard van het beestje is.

 10. 22

  @17 en anderen – als ik zeg dat er sprake is van wensdenken, dan bedoel ik niet dat er geen beïnvloeding zou zijn van de commercie en dat de pers altijd onafhankelijk is. Ik had er bij moeten zeggen “in dit geval”. Mijn omissie dus.

 11. 23

  @21: waarom toch altijd weer het fascisme er bij halen? Wat verheldert dit? Als je weet wat fascisme is dan zou je dat niet doen. De enige reden om het te gebruiken is om dat het zo lekker vloekt. Dan kun je er beter een ziekte, een geslachtsorgaan of een god erbij halen want dat begrijpen we beter.

 12. 24

  @23: a) Ik haal het fascisme er niet bij dat deed @16.

  b) Misschien weet jij niet wat onder “corporate fascism” (ook wel “italiaans fascisme” genoemd) wordt verstaan – laatste deel:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Corporatism

  c) De enige reden om het beestje niet bij zijn naam te noemen is misschien wel dat mensen als jij alleen maar “fascisme” als scheldwoord herkennen en niet meer stilstaan bij de inhoud van het begrip en de verschillende verschijningsvormen.

  d) Overigens stuit het gebruik van de woorden “communisme” en “anarchisme” op hetzelfde probleem: de anti-propaganda heeft een vorm van newspeak bewerkstelligd, waarbij mensen bepaalde begrippen niet meer zuiver kunen doordenken, doordat de assocatie met “slecht” ahw automatisch voorrang krijgt.

  e) Toch aardig dat je gelijk duidelijk maakt wat je wel begrijpt.

 13. 25

  @7: dat grafiekje is pas later toegevoegd. Stond ook niet in de papieren krant.

  Maar het vergelijken van de omzet of prijs met die van een jaar geleden werkt alleen in een stabiele markt, en dat is die nu niet. Feitelijk gaat het nog steeds downhill. De rode stipjes zijn de beide julimaanden. De rode lijn is de seizoen-gecorrigeerde verkoop.

  [img]http://www.mrooijer.nl/stats/wp-content/uploads/2013/08/hvm5.jpeg[/img]

 14. 26

  @24: De herkomst van het woord is me bekend, het komt uit het Italiaans. Maar het is toch echt wel wat anders als wat in het woord “corporatie” wordt bedoeld. Je moet dan eerder denken aan soort productschap, of bedrijfstak, die onder controle staat van de staat. Een organisatie waarin bedrijven, werknemers en overheid samenwerken. Gildes komen er misschien ook wel in de buurt. Dat waren oorspronkelijk de ‘fasci’, symbolisch afgebeeld in een bundel er van, die samen voor de natie staan. Zuilen zou je misschien ook wel in goed Nederlands kunnen zeggen, nu ik er zo over nadenk.

  Het samen gaan van “overheid en grote bedrijven” is dus onzinnig als kenmerk van het fascisme.

  “Mensen zoals ik” (hoe weet jij wat ik voor iemand ben?) die waarde hechten aan de betekenis van woorden hebben een hekel aan dit gebruik van het woord omdat het de betekenis versluierd, en tegelijkertijd echte verwijzingen naar het fascisme onmogelijk maken – iets waar vooral fascisten garen bij spinnen.

 15. 27

  @26: “Het samen gaan van “overheid en grote bedrijven” is dus onzinnig als kenmerk van het fascisme.”

  Sorry, maar ga eerst eens wat geschiedenis bestuderen, bijvoorbeeld 2e wereldoorlog Duitsland.

  Als je net zo zielig bent als ik om duizenden uren te hebben besteed aan onderzoek afgelopen jaren op het gebied van geo-politiek, geschiedenis van monetaire systemen, het centrale bankieren, en meer, dan praten we verder OK?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren