Noodkreet Brabantse ziekenhuizen

Dossier:

We gaan plat en hebben hulp nodig“, kopt de NOS boven het bericht dat Brabantse ziekenhuizen de toestroom coronapatiënten niet aan kunnen.

Paar citaten uit het artikel:
We hebben het ziekenhuis moeten ombouwen naar een plaats waar alleen nog maar coronapatiënten worden opgevangen“, zegt de medisch coördinator van het Bernhoven-ziekenhuis in Uden. Er worden al patiënten vanuit Uden verplaatst naar andere ziekenhuizen in de buurt. Maar dat gaat al bijna niet meer.

Het Bernhoven-ziekenhuis is “binnen één week is veranderd in slechts twee afdelingen: een voor patiënten met een corona-verdenking en een voor de bewezen besmette patiënten. Voor andere patiënten is geen ruimte meer.”

Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft zes patiënten zijn met een speciaal aangepaste bus van Breda naar Groningen gebracht, maar “Wij hebben problemen om patiënten uitgeplaatst te krijgen“, zegt het hoofd infectiepreventie  van het Amphia Ziekenhuis.

Traumachirurg Thomeer is vertelt over de grote moeite die gedaan moet worden om niet-coronapatiënten met een acute aandoening kwijt te raken aan andere ziekenhuizen in Nederland. “We hebben jullie boven de rivieren nodig“, zei hij. “Wij hebben niet de energie meer om daar eindeloos voor te bellen. Wij willen dat wij worden benaderd over welke patiënten er overgenomen kunnen worden.”

Open artikel

Reacties (8)

#1 Wobbbe

Italiaanse doctoren waarschuwen: ”It’s no flu; its chronic pneumonia” and it is killing hundreds each day.” They urge other nations to see what is happening and lock their nations down, just now, to stop the outbreak.

#2 P.J. Cokema

Het exacte citaat is:
“nobody thought they’d be treating so many so quickly and it’s not like flu, it is chronic phuenomina and it is killing hundreds each day”

#3 Test

Ondertussen denken de politici nog steeds de zaak onder controle te hebben. Men praat erg makkelijk over opschalen van aantal IC bedden. Is wel een heel ander beeld.

#4 Lmgikke

@3 exponentieel…..

60 vandaag, komende paar dagen ook, dan naar over honderd per dag.

en dan start rest van Nederland, bovenop Brabant….

sterkte en succes

#5 majava

Ik denk dat ik mijn mening over het virus wel zo’n beetje heb gevormd. En dan zijn dit de hoofdpunten:
– Er is te traag en te laks gereageerd op het moment dat China en Italie al in de problemen kwamen.
– Om die reden zit je nu met een flink aantal bronnen in eigen land en daar doe je niks meer aan. Nee, ook geen lockdown meer.
– Wat de regering momenteel doet is juist. Wat er alleen nog misgaat is klootzakkerij van de burgers. Het enige wat je nu nog kunt doen om alles niet volledig uit de klauw te laten lopen is om dat aan te pakken. En hard ook.
– Als je weet dat elk land een flinke portie grotere en kleinere hufters herbergt, dan weet je ook dat je in je overheidsinfo de gevaren een klein beetje moet downplayen en zonder overdrijven te klinken dat je controle hebt over de situatie. Doe je dat niet dan heb je dankzij eerstgenoemden al snel chaos en heb je al snel het leger in de straten.
– Bij bovenstaande puntje hoort het belang van het doorsudderen van de economie. Als dit over is, inclusief behoorlijk aantal slachtoffers, dan moet er iets over zijn om weer op te starten.

#6 Bismarck

Uiterlijk woensdag liggen alle IC’s in Nederland vol. Ik hoop dat niemand hier een dubbele longontsteking gaat oplopen…

#7 Co Stuifbergen

@5: Ik geef toe dat de overheid tot nu toe er goed in geslaagd is om paniek te voorkomen.
Maar het hamsteren heeft wel geleid tot lege voedselbanken.
De slachtoffers daarvankrijgen geen compensatie.

Verder liepen de acties van de overheid achter op initiatieven van burgers: sommige sportverenigingen en scholen besloten eerder dan Rutte dat ze dicht gingen – niet alleen in Brabant.

Of de huidige maatregelen adekwaat zijn in de huidige situatie weet ik niet. Het schijnt in het Vondelpark weer gezellig druk te zijn geweest.
In de supermarkt heeft de kassamedewerker geen handschoenen aan.
In de bouwmarkten was het een top-week.

#8 Lmgikke

@7 … overheid heeft niets voorkomen. Overheid heeft de boel gedownplayed en betaald nu de prijs.

als men de eerste besmette en zijn contacten verplicht had geïsoleerd (is Niet gebeurd), en veel had getest (we zijn high tech land, twee maanden blaten dat je geen testen hebt is onzin . in elk bedrijf was je ontslagen.) dan hadden we het virus klein gehouden met lokale, kleinschalige lockdowns en quarantaine.

Nee, paniek voorkomen is belangrijk, economie is belangrijk.

waar heeft dat toe geleid? als maar grotere lockdowns en grotere economische schade…..en nog halfslachtig beleid, nog mensen die tegen strengere maatregelen zijn….

paniek voorkomen heeft averechts effect, de leugens ter voorkoming paniek:

– mondkapjes helpen nauwelijks voor de burger (helpt wel degelijk, er zijn gradaties. maar men had tekort, vandaar deze leugen)
– kan alleen met symptomen vespreidt worden (voor het eerste geval in Nederland was bekend dat dat niet zo was)
-je kunt rustig naar buiten, maar let wel goed op (zie het resultaat, volle stranden en bouwmarkten)
-een lockdown helpt niet, want dan komt de piek later gewoon terug (dus pakken we de piek nu!!!! en onzin, na lockdown zijn de nummers terug naar nul. kun je dan meten en lokaal isoleren. wat men meteen had moeten doen)
-testen heeft geen zin (onzin. meten is weten. mensen die niet uitgevoerd willen testen en dat nu al twee maanden roepen zijn geen wetenschappers. een wetenschapper bouwt een opstelling om te meten. en de huidige statistiek aanpak is geen wetenschap dat tot resultaat gaat leiden. DIT IS EEN VIRUS, als je ook maar een patiënt mist begint het opnieuw. voor je het doorhebt is het weer te laat).

tja, dat is nu onze overheid.

openheid ,transparantie en eerlijkheid is wat je nodig hebt in een crisis als deze. de boodschap zou hard en lastig zijn, maar uiteindelijke situaties vragen dat. Dat is leiderschap, daarom zit men daar.

kinderen moet je opvoeden, onderdanen moet je leiden.

tis net alsof ouders en politici hun kinderen respectievelijk burgers zien als prinsjes en prinsesjes. verwende nesten die je maar hun zin moet geven anders stoppen ze niet met jengelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*