Nigel Farage blijft toch leider van UKIP

Goh, dat zagen we nou helemaal niet aankomen…

Farage had gezworen af te treden als politiek leider van UKIP indien hij niet met een flink aantal zetels het Britse Lagerhuis zou bestormen. Toen hij vervolgens niet eens zelf een zetel wist te bemachtigen, stond hij natuurlijk flink in zijn hemd.

Maar gelukkig kan hij rekenen op de loyaliteit van het partijbestuur…

Dat zal wel een hele opluchting voor hem zijn!

farageeufatcat

(voor wie ‘m niet begrijpt: dit is dus een parodie op deze UKIP-poster)

Open waanlink

 1. 1

  Ik zie ook niet echt waarom hij zou moeten aftreden. Hij heeft het prima gedaan met zijn partij. En dat van die zetels, dat had hij kunnen weten, met dat belachelijke systeem.

 2. 2

  Just my thoughts, #1.
  En dat ‘ie dan nu z’n woord breekt maakt me niks uit. Ik vond het toch altijd al een hypocriete zak met schijt, dus dat kan er ook nog wel bij.

 3. 4

  @1: Hij had moeten aftreden *omdat* hij had kunnen weten dat hij door dat districtenstelsel vrijwel kansloos was in termen van zetelaantallen. Als je dan toch belooft af te treden als je geen grote zetelwinst kan boeken, dan ben je natuurlijk niet goed bezig als je dan alsnog blijft zitten en gaat zitten jammeren dat het kiessysteem het allemaal zo oneerlijk maakt. Dat stelsel ís ook niet eerlijk als je er van uit gaat dat de vertegenwoordiging alleen evenredig zou moeten zijn aan het aantal stemmen, maar Farage weet als geen ander dat het stelsel nu eenmaal zo in elkaar zit. Nu is hij simpelweg ongeloofwaardig en onbetrouwbaar.

  Er zijn overigens best argumenten te verzinnen waarom 1 man, 1 vote ook niet ideaal is. Het zorgt bijvoorbeeld dat de belangen van minder dicht bevolkte gebieden wellicht niet de aandacht krijgen die ze verdienen en het accept van beleid te veel op de steden komt te liggen. Groningen is wellicht een goed voorbeeld hiervoor…

  In EU verband zou een dergelijk systeem er voor zorgen dat de EU nog veel meer dan nu gedomineerd zou worden door de grote landen in bevolkingsaantallen. De vier grootste landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en het VK) hebben samen immers al meer dan 50% van de inwoners. Luxemburg, Malta, Estland en ook Nederland… ze zouden niets meer in te brengen hebben dan het voldoen van de rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren