Nigel de Jong kreeg onterecht geel in finale WK

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 pedro

Ik zie het nu ook pas goed. Het is allemaal de schuld van Webb. Die Spanjaard liep expres met zijn borst tegen de voet van De Jong op en liet zich daarna gewoon vallen. En dan krijgt de jong geel, waar rood beter op zijn plaats was geweest Xabi Alonso rood had moeten krijgen…

#2 pepper

@pedro zielig ben jij zeg.

#3 pedro

@2: ik voel me niet zielig hoor. Ik vind de stumperds zielig, die de scheidsrechter de schuld proberen te geven van het terechte verlies.

Ben jij daarover al van mening veranderd trouwens?

#4 Joost

@3: Mensen die kritiek hebben op de scheids hoeven niet direct te vinden dat Nederland onterecht heeft verloren.

Ik vond Webb kut, vind dat NL terecht heeft verloren.

#5 Guido

Terecht verloren, maar de schuld ligt niet bij de scheidsrechter. Naast dat Spanje gewoon beter was, is het de schuld van de FIFA die geen technische hulpmiddelen toestaat..

#6 pedro

@4: kritiek hebben op een scheids is wat anders dan de scheids de schuld van het verlies geven. Ik vind, dat Webb het, gezien het veel te harde spel van m.n. Nederland, nog redelijk goed heeft gedaan. Maar hoe we ook over de scheids denken, NL heeft gewoon terecht verloren.

@5: Webb heeft een corner niet gegeven, die een corner had moeten zijn. Even later viel het doelpunt van Spanje. Op dat ene incident wordt het verlies opgehangen, maar als de ploeg goed verdedigd had, was dat doelpunt niet gevallen. Dat heeft niks met die niet gegeven corner te maken, maar veel meer met het feit, dat we ons geen gele overtredingen meer konden veroorloven.

Het verlies had nog veel groter uit kunnen vallen als Webb ons in de eerste helft niet opzichtig de hand boven het hoofd had gehouden door De Jong gewoon te laten staan. De karatetrap gebeurde onder zijn ogen en was een van de smerigste overtredingen uit de geschiedenis van het WK, vergelijkbaar met de (helaas) eveneens onbestrafte karatetrap van Toni Schumacher tegen Frankrijk in het WK van 1982.

#7 Mark

Eens met Joost.

Dat de spelers klagen over die niet gegeven hoekschop is prima, maar dan moeten ze ook zo realistisch zijn dat De Jong zeker rood had moeten krijgen. Dat ze dat niet kunnen komt gewoon door de enorme teleurstelling. Over een paar jaar zien ze dat anders.

@6: er is wel degelijk verschil. Schumacher ging het ziekenhuis in, Alonso kon gewoon doorspelen.

#8 Joost

Sorry Pedro, maar je moet niet doen alsof het verlies daaraan wordt opgehangen. Volgens mij is dat een minderheid.

Voor een nuancering van je eigen beeld moet je misschien dit artikel even lezen: http://www.brisbanetimes.com.au/opinion/blogs/balls/why-everyone-else-is-wrong-about-the-world-cup-final/20100713-108f7.html

#9 Guido

@6: Hoe vond je de overtreding van Suarez? De opzettelijke handsbal die Ghana uit de halve finale hield. Qua sportiviteit vind ik dat veel erger. ( Persoonlijk vind ik dat Suarez dan ook voor langdurige tijd uit het nationale team gehouden moet worden, maar goed. Op een WK mag blijkbaar alles ten koste gaan van de fair play om te winnen..

#10 Erik

@8: Dank voor de link. Zo’n beetje de eerste keer dat ik in de media tegenkom dat Nederland best aardig speelde. Niet dat ik dat helemaal met ‘m eens ben, maar voor ’t tegenwicht…

Ik had vooraf van zowel Spanje, Oranje en Webb meer verwacht. Sowieso was dit niet het WK van goed voetbal, maar dat zal wel niet gezegd mogen worden, omdat het ‘Eerste WK op het Afrikaanse Continent’ per se een sukses moet zijn.
Ik denk ook dat ’t best aardig verliep, maar het voetbal viel gewoon tegen.

@6: Nederland speelde on-nederlands hard, maar -over de gehele wedstrijd bekeken- niet veel te hard. Webb had ’t zichzelf een stuk makkelijker gemaakt door aan ’t begin wat minder kaarten te geven en wat meer waarschuwingen. En als-tie dan ook nog een beetje op de spanjolen had gelet, had-ie de Jong’ best rood mogen geven.

Ook Balls’s opmerking aan ’t begin is helaas waarschijnlijk waar: zelfs in Nederland lijkt nu al ’t oordeel te gaan worden dat ’t een massaslachting was die de herdenkingsdag eer aandeed. En dat zal wel zijn wat over twintig jaar de kollektieve herinnering is.

@5: Ook met hulpmiddelen had Webb een off-day gehad. Of is dat ook de schuld van de FIFA?

#11 Martijn

@6: vergelijkbaar met de (helaas) eveneens onbestrafte karatetrap van Toni Schumacher tegen Frankrijk in het WK van 1982.

Veel te wild je doel uitkomen is één ding, iemand bewust een keihard karatetrap geven is nog iets anders.

Op die gemiste rode kaart voor De Jong na heeft Webb heeft een heel moeilijke wedstrijd heel redelijk gefloten.

#12 Joost

“iemand bewust een keihard karatetrap geven is nog iets anders.”

Ik geloof niet dat het bewust was om hem te raken. Wat dat betreft was die keeper fouter bezig.

#13 pedro

@7: ook als er verschil is, is de trap nog vergelijkbaar.

@8: ik weet zeker, dat er zo nog wel een paar links te vinden zijn, maar de overgrote meerderheid van de mensen in het buitenland is een andere mening toegedaan.

@9: Suarez is daarvoor uit het veld gestuurd. Qua sportiviteit vind ik een karatetrap erger dan een handsbal.

@10: Webb heeft ook meer dan voldoende waarschuwingen uitgedeeld. Daardoor stonden aan het eind Sneijder en van Bommel ook nog in het veld. Sneijder had zelfs geen geel gehad, maar wel verdiend.

@11/12: beiden zeggen onbewust en dat kan best waar zijn (vuur van het spel), maar dat maakt de overtreding niet minder erg. Het is hooguit een verzachtende omstandigheid.

#14 Mark

Battiston, clattered, fell to the ground unconscious, with damaged vertebrae and teeth knocked out, later slipping into a coma

http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Battiston

#16 Mark

Die overtreding moeten we dus echt ernstiger beoordelen dan die van De Jong.

Het ziet er heftiger uit dan het is. Heftig, maar minder dan Schumacher.

Het risico op een blessure is bij een goede trap op de enkels of knie is groter.

#17 pedro

@16: het resultaat was ernstiger en de fout van de scheidsrechter was toentertijd ook ernstiger (liet gewoon doorspelen…). Als Nigel´s voet nog 15 centimeter hoger had gereikt, of Xabi´s hoofd 15 centimeter lager, is het maar de vraag, wat de afloop zou zijn geweest.

Een ‘goede’ trap op de knie of enkel dient ook met rood bestraft te worden, ongeacht het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*