1. 2

  Het zal voorlopig nog blijven broeien daar.
  Een politiestaat zal het blijven, ook zonder dictator.

  Meer dan tienduizend mensen gingen de straat op in de hoofdstad om te demonstreren tegen politie en militairen. “Dit was geen sport-ongeval, dit was een militair bloedbad!” riepen de demonstranten.

 2. 3

  Verandering kost tijd; en iets nieuws aanleren duurt velen malen korter dan iets ouds afleren. Houd mijn hart wel vast ja; TOCH dit is het oprui destructie werk, van regime Mubarak en het leger.

  En hoewel, de democratisch gekozen moslimbroederschap controversieel is…en zij geen chaos willen; waren ook zij in deze toch expliciet duidelijk.

  De vraag is of het regime mubarak en het leger lukt; Om hen misdaad praktijken in, de schoenen van ” terrorisme”/anderen te schuiven;
  Zoals ook ASAD doet; En of egyptenaren daar intrappen en elkaar gaan bestrijden. Het westen schijnt er wel in te trappen ,…met de conclusie; “zie je wel…..

  Opmerkelijk dat enerzijds een koptische familie,getuigde;het leger met tanks over hen heen reed. gelijkertijd dezelfde familie daarvan de moslims de schuld gaf; Ondanks wat ze met eigen ogen zagen en verklaarden.

  Dat het niet gedaan was,met de ” (R) evolutie, in egypte wisten de demostranten al. OOK dat voor de rust er 1 kopje most rollen maar de rest van het tuig er nog zat. Al 2 weken later,stonden ze voor de beruchte politie bureau; waar op dat moment de marteldossiers en executie dossiers vernietigd werden.

  Alleen had de middenstand, genoeg van de chaos en wilde terug naar de orde van de dag, toerisme en een normaal leven . (wat best begrijpelijk is,maar niets oplost) Ze vonden de tentjes op tahrir square maar niets…
  En hoopte dat na een tijdje overgang o.l.v het leger…de rest zich wel zou oplossen.

  Maar kwaadaardige krachtige regimes,lossen niet als vanzelf op…
  en 1 zwaluw maakt nog geen zomer…1 onderdeel van het foute gewelddadige regime elimineren,maakt nog geen end aan dat regime.
  Nu rollen weer, wat symbolische voetbal kopjes….als propaganda..
  En als ik voetballer was; zou ik hetzelfde zeggen en doen; “ik voetbal NOOIT meer!”

  jammer vond het altijd leuk, via mijn satelliet schotel;Met name de voetbal wedstrijden in egypte live te kijken…. (nu niet meer).

  Toch de vrouwen en kinderen zijn er nu massaal bij; PLUS ook de middenstand,en degene met behoefte aan rust; beseffen dat het nog lang niet gedaan is. De verontwaardiging en wetenschap;
  Deze voetbalclub, vol vertegenwoordigd was, bij de vreedzame demostraties en jaar eerder…
  En voetbal daar best leeft; Doet, ook de wat passievere egyptenaren,verlangend naar rust,en normaal leven;
  Weer opleven en zich naar tahir square begeven.

  En verder vind het westen het wel prima…wilt u nog wat tanks kopen?
  Dan heeft u sneller uw land en economie weer onder controle,en op orde.
  Zo ook, Jemen Bahrein, Syrie; we vrezen meer, wat er komt wat we niet kennen.
  Dan de gruwelijkste wreedste gewelddadige sadistische misdaden; van wat we wel kennen; en PRIMA vinden; voor anderen…

  Tis dat wij een meegaand lijdzaam volgend landje zijn; overdreven gezagsgetrouw. Waardoor wij niet weten; hoe onze dictators zouden reageren…als dat, anders was…

 3. 4

  Het is wachten op een animal cop; Die hier de Burka van een vrouw scheurt, al trappend, onder de woorden; ” Dit accepteren wij hier niet”
  Of zou dat niet kunnen hier? Ik hoop het.gelukkig hebben we, nauwelijks leger,in geen positie; Die bovendien; OOK gen waardering voor hen werk krijgen;en door ons regime; in de kou gezet worden;letterlijk.
  net als de politie…
  Wij allen last hebben van onze dictators; aan de macht.

  Best mazzel; en er is langer dan 10 jaar nodig mensen totaal tegen elkaar uit te spelen;en het vuile werk laten opknappen.
  Op wat pioniers, zoals Breivik na….zolang de rest niet volgt….

 4. 5

  Vroeger vond hetzelfde plaats,achter gesloten poorten; diep onder de grond. Nu openbaar….waardoor steeds meer mensen; dat met eigen ogen zien, en weten..wat eerst verborgen bleef…voor…het grootste deel van het volk.Die vertrouwen hielde in hen democratisch regime…

  Zelfs hier in het westen, geloofde men niet;daar standaard gemarteld en geëxecuteerd werd…Niet eens dat het een dictatuur zou zijn..
  dat is Nu ook voor hen eigen volk;moeilijk vol te houden.

  Zij zien de rol van politie en leger en het regime nu met eigen ogen.
  het leed is er niet minder om;maar de weerzin ertegen mogelijk wel.
  Egyptenaren zijn een aangenaam zeer menselijk familiair volkje,verdraagzaam;en vrij geweldloos…in omgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren