Nieuwe partij SOPN gaat op campagne

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (33)

#1 NietJeZus

I love it! ’t Is net Monty Python

“Ook zullen misdadige ambtenaren, zoals die van de Rijksvoorlichtingsdienst, publiekelijk worden berecht. Ook journalisten en wetenschappers moeten voorkomen om te kijken of ze hebben meegewerkt aan ‘misdaden tegen de Nederlandse bevolking’ door bijvoorbeeld doelbewuste misleiding.”

#2 Jabir

Toch schijnt het ook niet allemaal koek en ei te zijn aan gene zijde van de Niburu’s, want de SOPN is dan weer een afsplitsing daarvan, als ik het goed begrijp.

http://youtu.be/tGI-EmxpjGE

Heerlijk… zulke mensen kan je niet genoeg hebben in de politiek.

#3 weerbarst

klinkt serieus goed, misschien dat ik op ze stem zodra ik meer weet

#3.1 Bismarck - Reactie op #3

chemtrails sproeiende vliegtuigen zullen door de luchtmacht worden tegengehouden.

Jij stemt op een partij die op de luchtmacht vertrouwt (om chemtrails tegen te houden nota bene)?

#3.2 Joost - Reactie op #3

Ai…

#4 Jabir

Gratis tip: maak haar lijsttrekker

http://youtu.be/dJy2NQdzd58

#4.1 weerbarst - Reactie op #4

lekker ding, hier ga ik op stemmen!

#4.2 Jabir - Reactie op #4.1

Misschien dat ze wel een stemmenfortexvortex teweeg kan brengen voor de SOPN

#5 Sil

Hun visie is niet wereldvreemder dan van de gevestigde partijen, dus waarom ook niet.

#6 parallax

Gaat dit over sterrenkinderen?

#7 Anoniem

Nog een partij die voor de JSF is in het parlement zeker! Dat moet wel een Amerikaans complot zijn!

#8 Anoniem

Moet toch vreemd zijn om deel uit te maken van hun groep want in plaats van een coherent stelsel van ideeën hebben ze allemaal hun eigen gekte, dingen die elkaar niet raken en vaak met elkaar strijdig zijn, hoe kunnen ze dat wel van elkaar accepteren terwijl ze zo kritisch zijn omtrent normale ideeën over de maatschappij?

#8.1 Jabir - Reactie op #8

Dat viel me inderdaad ook op. Er lopen daar ook allemaal vrijeschooltypes rond met hun heel eigen sofenagenda, die eigenlijk geen enkel raakvlak heeft met gedachtengangetjes over de reptilluminati oid.

#8.2 Jabir - Reactie op #8.1

Sterker nog, je zou kunnen beargumenteren dat Rudolf Steiner een redelijk prominente illuminatus was.

Heheh… ze worden nu al geïnfiltreerd door de robot conspiracy.

#8.3 M - Reactie op #8.2

Het zijn allemaal reptielen, wat ik je brom!

#8.4 Noortje - Reactie op #8.1

Ik herken in deze partij weinig antroposofisch hoor. Zweverig, dat wel. En bijzondere denkbeelden. Maar daar houdt de overeenkomst met rudolf steiner wel op toch?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8.1
 • Vorige reactie op #8.1
#8.5 Noortje - Reactie op #8.1

Ik herken in deze partij weinig antroposofisch hoor. Zweverig, dat wel. En bijzondere denkbeelden. Maar daar houdt de inhoudelijke overeenkomst met antroposofie wel op toch?

#8.6 Jabir - Reactie op #8.5

@Noortje

Dat leek me ook, tot ik het filmpje in #004 zag.

#8.7 Jabir - Reactie op #8.6

Een groot speciaal onderwijs pleidooi en uiteenzetting van sofische pedagogische opvattingen, die natuurlijk algemeen beleid moeten worden. Ook noemt ze het als derde “bloedgroep” naast Niburu en de SOPN.

#8.8 Jabir - Reactie op #8.6

Wat ik me wel afvraag is of de bij de SOPN betrokken Antroposofen hun rassenleer ook aangepast hebben. Steiner had een vrij uigebreide die hij dan koppelde aan levensstadia (neger = kind, roodhuid = puber, blanke = volwassene, aziaat = bejaarde), maar dat betrof alleen menselijke wezens.

Nu er ook allerlei buitenaardse rassen blijken te bestaan: aan welk aspect van de antroposofische leer zijn de reptilians bijvoorbeeld te koppelen? Wat is de rol van de grey aliens in het licht van de Parcifallegende?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8.6
 • Vorige reactie op #8.6
#8.9 Noortje - Reactie op #8.6

@023 ach, die rassenleer. Zoals zo veel moet je e.e.a. In de tijdgeest zien. Voor zover ik kan beoordelen riekt het niet naar een kwade intentie, maar het is in de huidige tijdgeest vrijwel onverdedigbaar. Uiteraard heb je dogmatische sofen die de tijdgeest vergeten en nog steeds denken dat alles letterlijk toegepast dient te worden. Net als gelovigen. Die neem je ook niet serieus.
Ik moest wel erg lachen om je buitenaardse wezens en rassenleer. Ik heb sofen ook nooit over rassenlee en elfen, trollen, engelen en kabouters gehoord. Terwijl sommigen die toch achter elke boomstronk zien ;o)
Maar het zijn juist die buitenaardse wezens die ik onrijmbaar vind met antroposofie. Tussen de jaartafels, sprookjes, biologisch dynamische landbouw en geen tv/ computers past dit eenvoudigweg niet. Zou het opportunisme zijn?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8.6
 • Vorige reactie op #8.6
#8.10 Noortje - Reactie op #8.6

@021 Nog wat filmpjes gezien en gelezen. Volgens mij heeft dit niks met de vrije school te maken, maar speelt de partij leentjebuur bij diverse schooltypen, waarbij schijnbaar de vrije school het beste past. Zoals ik he begrijp zouden ze het liefste een eigen school opzetten, volgens eigen en geleende principes (kind kind laten etc).
Intrigerend dat een partij als dit serieus een gooi wil doen naar het pluche en dat mensen dit steunen met donaties. Hadden we een jaar of 10 terug niet de trancpscedente mediatie partij of zo? Zou die hier in opgegaan zijn?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #8.6
 • Vorige reactie op #8.6
#8.11 Jabir - Reactie op #8.6

Ja, die rassenleer. Zelf kreeg ik die nog toen ik op de Vrije School zat (in de zeventiger jaren). De historische context is dat Steiner’s rassenleer concurreerde met die van Blavatsky en de Ariosofie, waaruit Hitler’s rassenleer dan weer ontsproot.

Maar het verhaal van die Vrije Schooljuf in dat filmpje had precies zo verteld kunnen worden door iedere andere Vrije schooldocent.

#9 basszje

“Daarna gaat het campagneteam ‘voor de volledigheid’ naar het kiesdistrict Caraïbisch Nederland, oftewel Bonaire. ”

Hehe, Bonaire met 10.000 inwoners en heel wat meer mooi duikwater. Dom zijn ze niet.

#9.1 Edwin den Boer - Reactie op #9

Het valt me tegen dat ze Saba en Statia overslaan.

#10 Anton

Eindelijk een politieke partij die je serieus kunt nemen. Wat een verademing.

#10.1 Joost - Reactie op #10

Seksist.

#11 Quintana

Partijprogramma pagina 3: “Door op de SOPN te stemmen geeft niemand de eigen zeggenschap (= stem!) weg. De SOPN zal namelijk alle belangrijke beslissingen altijd eerst voorleggen aan haar kiezers. Daarna zal het stemgedrag van de SOPN-kamerleden overeenkomstig deze uitkomst zijn. Dus als 80% van de SOPN-kiezers ‘voor’ stemt, en 20% tegen, dan zullen vervolgens ook 80% van de SOPN-kamerleden voor stemmen, de rest tegen.”
Hi-la-risch: 80% voor, de rest tegen! Hoeveel zetels verwachten ze?
Pas bij vijf of meer kunnen een beetje in de buurt van een afspiegeling van de achterban komen.

#11.1 Bismarck - Reactie op #11

Ik ben eigenlijk eerder benieuwd hoe ze weten wie er SOPN-kiezer is. Mij lijkt dat zoiets alleen kan door het geheim stemrecht te schrappen.

#12 lapis

De verreikende problematiek omtrent chem trails is trouwens al eerder aangekaart op de Trots-op-Nederland wiki. Dus dit is de tweede partij waarbinnen hier een issue van wordt gemaakt. Helaas werd die eerste partij kort na de lancering van de wiki overgenomen door groene hagedissen, en de website opgeheven. Gelukkig hebben we met deze nieuwe partij een waardig opvolger van pre-hagedissen Verdonk.

#12.1 ReinoutS - Reactie op #12

Je zou niet geloven hoe vaak ik in de hoedanigheid van campagnevoerder in verkiezingstijd aangesproken ben door dit soort types die willen dat de politiek iets aan de chemtrails gaat doen. Godzijdank hebben ze nu hun eigen partij.

#12.2 Bismarck - Reactie op #12
#13 kevin

Altijd triest dat deze mensen niet geholpen lijken kunnen te worden om van hun waanbeelden af te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*