Nieuwe Amerikaans kerncentrale al na 2 dagen in storing

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Watts Bar 2, een nieuwe Amerikaanse kerncentrale waarvan de bouwvergunning in 1971 werd goedgekeurd, is op 5 juni (2 dagen na de start van de elektriciteitsproductie) stilgelegd. De kerncentrale draaide op het moment van de storing op 12,5% van zijn capaciteit. De kernreactor werd automatisch stilgelegd toen een hoge druk ventiel  weigerde te openen.

De bouw van de kerncentrale kent een lange geschiedenis van vertragingen en kostenoverschrijdingen. In 1971 kreeg de kerncentrale ontheffing van bepaalde vergunningen om te zorgen dat deze op tijd af zou om aan de piekvraag naar elektriciteit in 1977-1978 te voorzien. De kosten liepen op van $2,5 miljard in 2007 tot $4,7 miljard in februari 2016.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Qupocual

Ja, en?… Better safe than sorry.

#2 gronk

Ik vind 43 jaar de tijd nemen om een kerncentrale toch best lang. Dan mag je verwachten dat-ie het zonder problemen doet. Niet dan?

Watts Bar units 1 and 2 are ice condenser designs, which makes them vulnerable to hydrogen buildup and containment failure.

Oh wauw.

#3 gbh

@2:

In 971 kreeg de kerncentrale ontheffing van bepaalde vergunningen

Dat is 1045 jaar.

#4 Gladiool

@3: Het is dan ook een middeleeuws ontwerp.

#5 Raymond Horstman

Kinderziektes? Hoewel je op die leeftijd (43 jaar oud) daar eigenlijk over heen gegroeid hoort te zijn. Opstart problemen. Dergelijke complexe installaties werken nu eenmaal niet van de ene dag op de andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*