Nieuwe F-35 moet het met verouderde sensors doen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

En is daardoor minder capabel dan bestaande vliegtuigen:

When the Pentagon’s nearly $400 billion F-35 Joint Strike Fighter finally enters service next year after nearly two decades in development, it won’t be able to support troops on the ground the way older planes can today. Its sensors won’t be able to see the battlefield as well; and what video the F-35 does capture, it won’t be able to transmit to infantrymen in real time. […]

“The F-35 will, in my opinion, be 10 years behind legacy fighters when it achieves [initial operational capability],” said one Air Force official affiliated with the F-35 program. “When the F-35 achieves [initial operational capability], it will not have the weapons or sensor capability, with respect to the CAS [close air support] mission set, that legacy multi-role fighters had by the mid-2000s.”

The problem stems from the fact that the technology found on one of the stealth fighter’s primary air-to-ground sensors—its nose-mounted Electro-Optical Targeting System (EOTS)—is more than a decade old and hopelessly obsolete. The EOTS, which is similar in concept to a large high-resolution infrared and television camera, is used to visually identify and monitor ground targets. The system can also mark targets for laser-guided bombs.

“EOTS is a big step backwards. The technology is 10-plus years old, hasn’t been able to take advantage of all the pod upgrades in the meantime, and there were some performance tradeoffs to accommodate space and stealth,” said another Air Force official familiar with the F-35 program. “I think it’s one area where the guys are going to be disappointed in the avionics.”

Wat ik overigens zo opvallend vind aan de hele JSF-saga is dat iedereen het falen van dit programma ziet aankomen. En toch gaan we (ook in Den Haag) stug door. Tegen beter weten in.

Maar waarom? Persoonlijke carrières die te veel met dit project zijn verweven? Ego’s? Ordinaire corruptie?

Open artikel

0

Reacties (15)

#1 Jack Random

“Maar waarom? Persoonlijke carrières die te veel met dit project zijn verweven? Ego’s? Ordinaire corruptie?”

Ik gok dat er ergens goed opgeborgen in een kluis een contract ligt, dat Nederland in het kader van de Marshall-hulp moest tekenen, en waarin staat dat Nederland de komende 100 jaar verplicht Amerikaanse waar moet afnemen. En de Amerikaanse kernwapens natuurlijk, die passen alleen onder Amerikaans materieel.

#2 kale kip

Politieke partijen selecteren hun bewindspersonen op loyaliteit en voorspelbaarheid. Je loopt in de pas of je ligt er uit. En in dit geval is de pas dat we een JSF krijgen, dus alle bewindslieden zijn vóór.

#3 Toni Niet ingelogd

Ik weet dat Jack de Vries op verjaardagsfeestjes vertelde dat hij de Joint Strike Fyra* ook een slecht idee vind, maar dat het zijn vak is (nu was) om dat ding aangeschaft te krijgen.

* Niet zijn naamgeving

#4 Olav

Jeroen:

Maar waarom? Persoonlijke carrières die te veel met dit project zijn verweven? Ego’s? Ordinaire corruptie?

Een combinatie van alledrie. Politieke ego’s misschien nog wel het meest. Nooit een fout toegeven of de critici van destijds gelijk geven.

#5 nome

De F-35 is niet ontworpen om te functioneren als wapen, maar om een geldstroom te genereren. Zodra het operationeel wordt zal blijken dat er iets anders zal moeten komen, dat ook weer voor een geldstroom moet zorgen. Als schuldigen worden een paar irrelevante scapegoats aangewezen en gaan de budgetten voor defensie weer omhoog.

Het gaat dus alleen om geldstromen en hoe schulden de eisers ervan uiteindelijk iedereen volledig in de tang hebben.

#6 Micowoco

De F-35 is een prul en zal dat altijd blijven vanwege een lange lijst tegenstrijdige taken. Het enige doel is dan ook regeringen geld af te troggelen, aldus een van de ontwerpers:
https://www.youtube.com/watch?v=mxDSiwqM2nw

Corruptie en chantage dus. Precies die dingen waar de VVD een hard latje van krijgt.

#7 Toko Senang

Met een lange ontwikkelingstijd als die van de F35 ontkom je er niet aan dat er technologische ontwikkelingen zijn die niet aansluiten op de gemaakte ontwerpkeuzes. Op een gegeven moment maak je een “design freeze” en ga je daarmee verder, anders verlaat het ontwerp de tekentafels niet

Als het project zou worden vertraagd doordat er nieuwe sensoren zouden worden gekozen zou er ook weer ophef ontstaan.

Dit laat onverlet dat met de ontwikkelingen van de drones de F35 wellicht binnen de beoogde levensduur overbodig wordt. Maar dat zal niet aan de keuze voor de sensoren liggen.

#8 gronk

@7: is niet voor het eerst dat ze hiertegenaanlopen. Bij de space shuttle hadden ze hetzelfde probleem.

#9 Toko Senang

@8: en de space shuttle Draaide op 8086 en 80386 processoren.

#10 DrBanner

@9 en hij draaide 360 om de aarde!

#11 Henk van S tot S

@1:
Ene Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, draait zich groen van jaloezie om in z’n graf:
Hie moet wel veel meer betaald zijn dan hij ooit heeft gehad.

Verouder

#12 Henk van S tot S

@11:
Blijkbaar heb ik een niet voltooid stukje verstuurd.
In z’n geheel moet het zijn:

Ene Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, draait zich, groen van jaloezie, om in z’n graf:

Hier moet wel veel meer betaald zijn dan hij ooit heeft gehad :-)

Verder:

De JSF met verouderde sensors besteld door mensen met overjarige hersenen en/of een corrupte inborst ;-)

#13 Tinbergen

@6 goed gevonden interview. Hier wordt de man ook aangehaald, maar 4 corners (Australisch programma) zet het een stuk scherper neer en aangevuld met meer onthullingen van de wijdverspreide corruptie in Regeringen en Parlementen over de wereld: http://www.youtube.com/watch?v=ojPnp2hwqaE

In dit interview wordt het kernachtig samengevat: “Money Talks”; of hoe Kamerleden en Regeringsleiders zich gewillig laten omkopen. ‘In ’t pak laten naaien’ – Kok en Samsom heel typerende voorbeelden van hoe dat hier is gegaan. http://www.youtube.com/watch?v=39AO-axUd-k
Wie tegenstribbelt ……. (Fortuijn).

De VS hebben eenieder die niet voor hen kruipt tot hun vijand verklaard: Obama’s ‘Kill List’:
http://americanfreepress.net/?p=9135

‘Denk tank’ Rand Corporation: ‘can’t climb’, “can’t fight”, “can’t turn”: http://www.youtube.com/watch?v=27qdB1D0s9M

Voor ieders gemak hier belangrijke (verzwegen) ontwikkelingen in het industrieel afslachten van mensen bijeengebracht; uit vele verscheiden bronnen – hetgeen kokervisie voorkomt. Aub.:

Bovendien is het concept van conventionele oorlogsvoering al grotendeels overjarig.
De Navo doctrine R2P is onder mom van humanitaire hulp, landen en hun bevolking industrieel te vernietigen.

Dan wordt er hard gestudeerd op robotisering van het industrieel afslachten van mensen.
Afstand bestuurde drones, maar ook pantservoertuigen, en zelfs robotsoldaten-legers.

Het gaat hard met de nieuwe wapens. Enorme subsidies slurpt het op. Chemische wapens, biologische wapens (worden al veel ingezet), in toenemende mate ook ‘hybride wapens’. En nu is daar nog de ‘energie-wapens’ aan toegevoegd:

http://www.intellihub.com/israel-deploys-new-weapons-system-gaza/
http://journal-neo.org/2014/08/06/israel-deploys-a-new-weapons-system-in-gaza/
http://www.stewwebb.com/tag/gordon-duff/page/2/

Daarnaast is het zo dat met analyse van meta-data, tracking van gsm, smart Phone, tablet, gps, rfid, ov-chip, pinpas – iedereen op ieder moment, overal ter wereld vrij eenvoudig uitgeschakeld kan worden; geruisloos desnoods:
http://www.openbaring.org/lucid.html
http://www.martinvrijland.eu/2014/09/04/the-isis-cubesat-for-businesses-and-governments-and-the-chip-underneath-your-skin/
http://jdreport.com/nwo-has-14-eyes-who-they-are-their-next-big-move/

De kunst van ‘non-bloody revolutions’ is in het oorlogsbedrijf tot topsport verheven. Het kiezersbedrog van VVD en PvdA voorop, en toch de keuze voor de JSF bewijst natuurlijk dat ook ons land al wordt gedirigeerd door anti-democraten van de geallieerde fascisten uit het westen:
‘De Kleuren-revoluties’, ‘de Arabische lente’, de expansiedrift van de EU naar het Oosten:
http://mediachecker.wordpress.com/2013/01/06/the-technique-of-a-coup-detat/
De anti-democraten, de globalisten hebben zonder slag of stoot de Regering en Politieke elite bemand, alsmede de EU.

#14 Micowoco

@13: Niet dat-ie tijd had om tegen te stribbelen, maar Fortuijn was net zo’n pussy als Kok en Samson, hoor. Erger nog IMO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*